Home / Archief / Aankoopgids en aankoop tips voor je eerste elektronische sigaret
Aankoopgids en tips elektronsiche sigaret

Aankoopgids en aankoop tips voor je eerste elektronische sigaret

Als je eraan denkt om de overstap te maken naar elektronische sigaretten, dan ben je zeker niet alleen. Massaal stoppen mensen met roken ten koste van de e-sigaret.

Voor je de stap zet elektronische sigaretten aan te kopen is het belangrijk dat je je voldoende informeert. In deze aankoopgids zetten we een de belangrijkste zaken die een beginnend elektronisch roker moet overwegen vooraleer hij elektronische sigaretten aankoopt.

Een kit: goedkoop en eenvoudig

Als je beslist om over te gaan tot de aanschaf van elektronische sigaretten, zal je snel merken dat er heel wat opties zijn. Om te voorkomen dat je (te)veel geld gaat spenderen aan je e-sigaretten kan je best een kit aanschaffen. In een kit vind je alles wat je nodig hebt om te beginnen dampen. Een bijkomend voordeel van een kit is dat je verzekerd bent dat alle componenten compatibel zijn: je trank past perfect op de batterij, je batterij kan in de lader, enz… Voor elke behoefte en budget zijn er kits verkrijgbaar. Het is een zaak van uit te zoeken hoeveel je van plan bent elektronisch te roken (ga je volledig stoppen met roken of deels?) en hoeveel je wil spenderen om een kit te vinden die het best bij je past. Bevat je kit slechts één batterij? Opteer dan voor een extra batterijen zodat je altijd kan dampen wanneer één van de batterijen in de lader zit.

Bepaal de juiste sterkte & smaak

Bij de aanschaf ven een kit en ook achteraf ga je het nicotinegehalte van de vloeistof moeten bepalen. Het is voor vele rokers die de overstap zetten naar e-roken niet evident om het geschikte % te vinden. De meeste liquids die op de markt verkrijgbaar zijn bevatten een nicotinegehalte tussen 0mg/ml en 20mg/ml. Het is zeer moeilijk hierin advies te geven, maar met een aantal zaken kan je rekening houden:

  • De opname van nicotine in het bloed is een stuk lager bij een e-sigaret dan bij een gewone sigaret. Meer info hierover vind je in het artikel “Hoeveel rook ik als e-roker?”.
  • Hoe hoger het nicotinegehalte, hoe sterker de rush in de keel (throat hit) die je gewoon bent van een gewone sigaret.
  • Hoe krachtiger je toestel, hoe minder nood je hebt aan een hoog nicotinegehalte.
  • Lagere nicotinegehaltes (< 6%) worden door beginnende e-rokers vaak als een onvoldoende alternatief ervaren.

Ons algmeeen advies: kies voor een meer neutrale (eventueel tabaksmaak) smaak met een nicotinegehalte van 6mg/ml.  Zwaardere liquids zijn een aanslag op je keel met de huidige krachtige toestellen die er beschikbaar zijn.

Het type toestel.

Een belangrijke vraag die je dient te stellen is de manier waarop je van plan bent te dampen: mond naar longen of rechtstreeks naar de longen. In het eerste geval kies je best voor een MTL toestel. Deze toestellen maken meestal gebruik van coils groter dan 1 ohm. Ze hebben een beperkte airflow en je moet meer kracht uitoefenen om je damp te inhaleren. Het alternatief is een DL toestel, vaak een sub-ohm toestel met een breder mondstuk en meer airflow, zodat er meer damp naar je longen kan geinhaleerd worden zonder veel kracht te moeten uitoefenen.

Neem de tijd om e-roken gewoon te worden.

Elektronisch roken of “digitaal roken” is niet hetzelfde als gewoon roken of “analoog roken”. Ook al is de elektronische sigaret een fantastisch alternatief, het is helemaal anders. Het kan dan ook een tijdje duren vooraleer je volledig vertrouwd bent met het concept. Echt! Geef het een paar weken en laat ons dan weten wat je vindt van je e-sigaret.

Reviews

Lees vooraleer je geld gaat uitgeven aan e-sigaretten wat de ervaringen zijn van andere gebruikers. Als je een merk gevonden hebt wat je aanstaat, lees dan wat de bevindingen van gebruikers zijn van dat merk. Wellicht heb jij een druk en boeiend leven. Weinig tijd dus… Lees dan tenminste de reviews op onze website. Wij hebben het beste voor jou gebundeld.

Welk merk je ook kiest, we zijn er van overtuigd dat je tevreden zal zijn met je aanschaf wanneer je met het bovenstaande rekening gehouden hebt.

Google+