Home / Goed om te weten / Alles wat je moet weten over elektronische sigaretten

Alles wat je moet weten over elektronische sigaretten

We proberen op deze website zoveel mogelijk informatie te delen over elektronische sigaretten & alles wat daar mee te maken heeft. Voor de meesten is deze informatie al een beetje veel van het goede, anderen willen nog dieper ingaan op het fenomeen .

Voor deze groep van geïnteresseerden kunnen we zeker het boek ‘The Electronic Cigarette: an Alternative to Tobacco?’ van Jean-François Etter aanbevelen.

In zijn boek behandelt Etter alles wat er tot vandaag bekend is over e-sigaretten, e-vloeistof, de veiligheid en efficiëntie ervan, nicotine verslaving en de rol van elektronische sigaretten bij het stoppen met roken.

Het boek geeft bovendien een aantal inzichten die consumenten, individuen uit de medische wereld alsmede politiekers kunnen helpen om de juiste beslissingen te nemen. Tot heden is het immers zowel op sociaal, politiek als economisch vlak nog altijd niet duidelijk waar het naar toe moet met dit nieuwe product.

De verkoop van elektronische sigaretten is in Amerika sinds 2007 verdrievoudigd. E-sigaretten zijn dus geen rage, maar zal een vast gegeven worden in onze samenleving. Desondanks rijzen er nog veel vragen over de e-sigaret. Dit boek geeft je op een gebalanceerde wijze een inzicht in de situatie.

Auteur Jean-François Etter, professor volksgezondheid aan de medische faculteit van de universiteit van Genève, is reeds 18 jaar bezig met onderzoek rond rookpreventie en nieuwe manieren om rokers te helpen stoppen.

Een reactie

  1. waarom krijg ik een kriebel in de keel en ga ik onsetent hard hoesten als ik aan een electronische sigaret trek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+