Home / Nieuws / Altria gaat elektronische sigarettenfabrikant Green Smoke overnemen.

Altria gaat elektronische sigarettenfabrikant Green Smoke overnemen.

Altria Group (het vroegere Philip Morris), zal via haar dochteronderneming Nu Mark het Amerikaanse Green Smoke Electronic Cigarettes overnemen voor een bedrag van 110 miljoen dollar.

Dit bevestigt niet alleen de trend waarbij tabaksgiganten – ooit zo gekant tegen de e-sigaret – nu koers zetten richting elektronische sigarettenindustrie, maar ook het oude gezegde – als je je vijand niet kan verslaan, wordt dan zijn vriend.

Green Smoke werd opgericht in 2008. Het bedrijf is sinds enkele jaren één van de marktleiders in de industrie en was in 2013 goed voor een omzet van ruim 40 miljoen dollar.

Aan de basis van de overname door Nu Mark liggen vooral Green Smokes productieketen, kwaliteitsproducten en befaamde klantenservice. Maar ook op het vlak van ervaring en marketing van elektronische sigaretten zorgt de overname voor een belangrijke kwaliteitsinjectie.

Nu Mark verwacht de deal in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden.

Invloed van overnames op de elektronische sigarettenindustrie.
Wat dit op termijn voor de e-sigaret industrie zal betekenen is nog niet duidelijk. De slagkracht van de tabaksindustrie zal ongetwijfeld een positieve bijdrage leveren aan de erkenning en bredere maatschappelijke aanvaarding van de elektronische sigaret.

Bovendien zorgt een alliantie met de grote tabaksentiteiten voor een sterkere positie in de strijd tegen onder meer farmareuzen en politici die er – vaak om wille van financiële redenen – alles aan doen om de opmars van de e-sigaret trachten te stoppen.

Het enorme retail kanaal dat de tabaksgiganten hebben uitgebouwd, zal zorgen voor meer schapruimte voor elektronische sigaretten. Een toename van de aanwezigheid in dit duurdere distributiekanaal betekent wellicht een stijging van de prijzen. In het (directe) online kanaal zal de focus vooral liggen op competitieve prijzen, promoties, online support en diensten als levering aan huis.

Feit is dat het gezicht van de elektronische sigaretten industrie aan het veranderen is en deze wending zich waarschijnlijk verder zal doorzetten.

Komt er ooit een dag waarop iedereen zal beseffen dat de elektronische sigaret een fantastisch product is en vele levens kan redden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+