Home / Reviews / Aspire Atlantis EVO Review
Aspire Atlantis EVO Review

Aspire Atlantis EVO Review

Met de Atlantis EVO heeft Aspire opnieuw een fantastische all-day-tank op de markt gebracht, en nog wel eentje die TPD-compliant is. Dat wil voornamelijk zeggen dat de capaciteit van de tank 2ml bedraagt.

De Aspire Atlantis EVO heeft een diameter van 22mm, waardoor hij mooi past op de meeste box en tube-mods.  De EVO wordt geleverd met een  Kanthal Clapton 0.4Ω coil voor gebruik tussen 40-50W en een Kanthal Clapton 0.5Ω  cool (35-40W). Beide coils zijn geschikt voor Direct Lung inhaling, maar leuk aan de tank is de airflow regeling die zijn werk meer dan behoorlijk doet wanneer je de weerstand opvoert. Dus ook MTL (mouth-to-lung) dampers kunnen met deze EVO aan hun trekken komen, al is het niet echt de bedoeling de tank hiervoor te gebruiken.

Zoals je kon vermoeden is deze Atlantis EVO een top-fill tank. Liquid vullen is dus super eenvoudig al zit de rubberen top die om de tank zit soms een beetje in de weg. Heb je er teveel last van,  kan je deze rubber gewoon verwijderen. Zolang je niet teveel boven de 40Watt dampt (en eigenlijk is dat niet nodig want rond 35W presteert deze tank optimaal) verwachten we dat je’m niet echt nodig gaat hebben gezien de temperatuur van de tank in deze settings niet te hoog oploopt.

Lucht wordt de tank ingezogen via 4 luchtgaten aan de onderkant van de tank.  Het royale luchtkanaal laat de EVO toe grote wolken te produceren, vooral met High VG liquids. Die mogelijkheid om liquids met een hoog VG gehalte te dampen is toch een van de belangrijke redenen om voor een EVO te kiezen. “Double-wicking”, zoals Aspire het omschrijft, zorgt ervoor dat meer vloeistof blootgesteld wordt aan de wicking. De liquid poorten zijn groter en bevinden zich helemaal onderaan in de coil, waardoor VG liquid sneller en makkelijker de coil bereikt. Zelfs bij een zeer krachtige lung hit moet je je absoluut geen zorgen maken dat je de coils verbrandt.

Aspire zegt dan wel dat zijn EVO “liquid op de meest efficiënte manier gebruikt”, maar in de praktijk zien we toch dat de EVO je e-liquids wel heel erg graag lust. Hou er dus rekening mee dat je de tank regelmatig zal moeten bijvullen. Die kleine capaciteit zou een reden kunnen zijn het toestel niet te kopen. Weet dat er uitbreidingsmogelijkheden zijn en dat je deze 2ml kan ombouwen tot een 4ml tank. Wat je hiervoor nodig hebt is een 4ml glas en een coil adapter.

Van lekkages hebben we tot dusver absoluut geen last gehad. Vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar de dichtingsringen op lange termijn zullen zijn.

Aspire Atlantis EVO Tank: Onze Conclusie

De EVO is licht, onopvallend en makkelijk navulbaar.  Deze Sub-Ohm tank produceert heel veel damp, is uiterst geschikt voor High VG liquid en bovenal is het een kanjer die getrouw de smaak van je liquids op je afvuurt. Dampers die hun dripper niet overal mee naar toe willen nemen, hebben aan deze zalige all-day-tank een perfecte, sterk geprijsde partner! Probeer je tank echter wel om te bouwen tot een 4ml versie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+