Home / Reviews / Aspire Cleito Tank Review
Aspire Cleito Tank Review

Aspire Cleito Tank Review

Smaak
Dampproductie
Kwaliteit / Duurzaamheid
Prijs

Over het algemeen is de Cleito de sub-ohm tank waarop we het meest verliefd geworden zijn. Licht, compact, eenvoudig, grote wolken, sublieme smaak en vooral goedkoop in aanschaf én een lage onderhoudskost. De enige relevante bemerking die we kunnen maken, betreft het soms te warm oplopen van de drip tip (gebruik daarom die meegeleverde cuffs). Een streep door de rekening van alle RBA tanks, want laten we eerlijk zijn… hun meerwaarde smelt als sneeuw voor de zon.

Als we nog eens een nieuwe tank op onze mod schroeven waarvan we achterovervallen, dan zijn we altijd “content” nog eens in de pen te mogen kruipen en dit via een review met jullie te delen.

Het is dankzij Aspire dat we met z’n allen dezelfde smaak en dampbeleving kunnen hebben als gedreven rotten in het vak die met rebuildables (RBA) hun eigen verdampers tunen tot echte juwelen.

De Cleito Tank is de sub ohm tank van Aspire die de concurrentie moet aangaan met killers als de Sense Herakles Plus, de Smok TFV4 en de Uwell Crown tank. Dankzij een nieuwe coil die maximale airflow, fantastische dampproductie en vooral – en dat zijn we gewoon van Aspire – weer net iets betere smaak aflevert dan de concurrenten, is Aspire hier absoluut in geslaagd.

Aspire Cleito: goed materiaal

De Cleito is een zeer strakke, compacte 22mm tank die vastgeschroefd op je mod 52mm kort is. Hij moet zowat de kortste tank uit het Aspire gamma zijn. De downside hiervan is dat de capaciteit van de tank “slechts” 3.5mm bedraagt. Al moet dit in zijn context gezien worden. Deze cleito drinkt zoals het sub ohm tanks betaamt veel, maar toch aanzienlijk minder dan vele andere sub-ohm tanks. Zeker als we vergelijken met modellen die er een vergelijkbare dampproductie op nahouden.

De Aspire Cleito is vervaardigd uit roestvast staal en een tube van Pyrex glas. Aan het einde van de tank bevindt zich een 510 drip tip uit (good grade) Delrin met brede diameter, geschikt voor zowel liefhebbers van direct long als mond naar long inhaleren. Je kan ook andere 510 driptips gebruiken op deze tank, maar dat staat echt wel lullig. Niet doen zou ik zeggen.

Het grootste voordeel van de Cleito sub ohm tank in vergelijking met zijn directe concurrenten is zijn prijskaartje. Zijn concurrenten zijn zowat 50% duurder, wat toch niet niks is. Bovendien is het een lichtgewicht. Sommigen associëren dit met “goedkoop aanvoelen”, wij vinden dit alleen maar een voordeel. Ook niet onbelangrijk: de cleito is opgebouwd uit relatief weinig componenten en dat is een absolute plus voor minder ervaren dampers. En toch diezelfde beleving! Jawadde.

Ook het top filling systeem is heel gebruiksvriendelijk. Even de driptip losschroeven en je hebt plaats zat om je liquid bij te vullen zonder de tank van de mod of batterij los te koppelen.

Wie prijsbewust en toch high end wil dampen komt met de Cleito zeker aan zijn trekken. Niet alleen de aanschafwaarde, maar ook de toekomstige kosten zijn beperkt. De coils hebben zowaar dezelfde prijszetting als andere toestellen in dit segment, maar – hoe het komt weten we niet – de Aspire coils lijken een ongelooflijke levensduur te hebben en zijn haast onverslijtbaar. Na 4 weken gebruik merken we geen degradatie van smaak of dampproductie.

Aspire Cleito Coil Opties

Voor de Cleito zijn er 2 kanthal coil opties beschikbaar: een clapton 0.2ohm en een clapton 0.4ohm versie. Deze coils zijn volledig nieuw en niet compatibel met andere Aspire tanks.

Zonder te technisch te worden; het revolutionaire van deze nieuwe coils heeft voornamelijk te maken met een (gigantisch) verbeterde airflow. Om dit te bereiken verwijderde Aspire de schoorsteen uit het design van de tank en verwerkte deze in de coils zelf. Het enige nadeel wat dat met zich meebrengt is dat je de tank moet leegmaken om een nieuwe coil te kunnen installeren.

De 0.4ohm coils hebben wat ons betreft een stapje voor op hun collega’s, vooral qua smaak. De 0.4ohm coil produceert bij 40Watt fantastische wolken en een sublieme smaak. Wie toch voor een 0.2ohm coil kiest zal het vermogen moeten opdrijven tot pakweg 60Watt maar moet er rekening mee houden dat de damp en ook de drip tip een stuk warmer wordt.

Het mag wel gezegd dat de top van deze tank behoorlijk warm oploopt, zeker met de 0.2ohm coils en zeker als je gaat kettingdampen. Je bent onder die omstandigheden haast verplicht gebruik te maken van de meegeleverde “cleito cuffs”, dat zijn kleine rubberen kapjes die je over de driptip schuift en een isolerende werking hebben.

De airflow in de Cleito is overweldigend. Het is duidelijk dat Aspire deze Cleito heeft ontworpen met airflow maximalistatie in het achterhoofd. In combinatie met Aspire claption coils weet je meteen wat dit oplevert: grote wolken en top smaak.

8 reacties

  1. Hoe komt het dat ik alsmaar vloeistof in mijn mond krijg bij het hijsen?Heb de 0,2ohm als coil100-120watt

  2. Ik ben nieuw in het vape wereldje ik heb een smok al85 en wil hier een cleito op zetten… spreken we dan over een cleito 120? Of moet er op de baby alien een andere cleito? Alvast thnxs

  3. Jammer dat hij niet past op de iStick Pico… ?

  4. Iemand enig idee waarom de coils zo snel verbranden? Altijd steeds positieve reacties over de cleito gehad, maar met fizzy bull verbranden ze na 2-3 dagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+