Home / Reviews / Aspire Nautilus Mini Review
Aspire Nautilus Mini Review

Aspire Nautilus Mini Review

In een oogopslag...

Smaak - 9.5
Dampproductie - 9.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9.5
Prijs - 8.5

9.3

De Aspire Nautilus Mini is de beste niet-sub-ohm tank met replaceable coils die wij ooit gebruikt hebben. Geen enkele andere tank van dit type gaat zolang mee en komt qua smaakbeleving in de buurt van deze Nautilus. Must-have!

Ondanks het revolutionaire coil design van de Aspire Nautilus en het feit dat hij de clearomizer markt zowaar naar een hoger niveau getild heeft, hebben wij hem altijd een beetje links laten liggen.

De enige reden hiervoor: zijn oubollige looks. Toen we een tijdje geleden kennis maakten met de “hollowed out sleeves”, die van deze Aspire Nautilus een écht elegant en classy device maken, moésten we hem wel onder de loep nemen.

Zonde van de tijd. Wat een knaller.

Langere levensduur en zuiverdere smaak

Wat er zo bijzonder is aan de Nautilus is het coil design dat Aspire geïntegreerd heeft in deze tank. Bij deze nieuwe technologie die simpelweg de benaming “BVC” of Bottom Vertical Coil meekreeg, wordt de coil verticaal geplaatst. De coil zit niet meer rond het lont, maar zit nu verticaal gewikkeld in de watten.

Dat er over de BVC’s van Aspire zoveel te doen is geweest op het web verbaast ons niets, want de verwachtingen die Aspire neerzette bij de lancering worden helemaal ingelost.

BVC staat garant voor een meer pure, zuiverdere smaak en de coils gaan een stuk langer mee. Bovendien degradeert de smaak veel trager in vergelijking met andere technologieën. Veel gebruikers geven ook een verbeterde dampproductie aan. Toegegeven, de Nautilus creëert mooie volle wolken maar of die nu veel groter geworden zijn in vergelijking met zijn voorganger durven we niet te stellen.

Maar wie treurt daarover? De Nautilus is wat ons betreft de best smakende vervangbare coil die we ooit gebruikt hebben. Veel beter dan onze Kaifuns, Foggers of zelfs de Aerotanks. En dat zegt veel.

Ideale setting

De Nautilus wordt geleverd met een coil head met 1.8 Ohm. Deze BVC voelt zich het best in zijn nopjes bij een vermogen rond de 12 à 13 Watt. Kan je enkel het voltage instellen, probeer dan de settings tussen 4.7 en 4.9 Volt. Goed nieuws is er voor degenen die reeds in het bezit zijn van de vorige Nautilus, want deze is compatibel met het nieuwe type coils.

Airflow Systeem

De Nautilus is uitgerust met een airflow systeem dat op uiterst eenvoudige wijze bediend kan worden. Via een draairing kan je de airflow in verschillende standen instellen. De draairing ‘lockt’ in 4 standen (poorten). Dit systeem is uiterst betrouwbaar en laat je toe de warmte van de damp, de intensiviteit waarmee je moet inhaleren alsmede de hoeveelheid geproduceerde damp snel aan te passen.

Over de specificaties

De Aspire Nautilus is uitgerust met een 510 schroefdraad. Dankzij de meegeleverde aansluitring met eGo schroefdraad, kan je hem dus gebruiken op elke eGo of 510 batterij.

De standaard meegeleverde tank (die wij dus oubollig vinden) is vervaardigd uit pyrex glas en heeft een capaciteit van 2ml. Optioneel kozen wij voor de coole hollowed out sleeve, een combinatie van roestvrij staal en pyrex glas. Je kan ook nog voor een tube kiezen die op een venstertje na volledig uit staal is vervaardigd. Voor de optionele tubes moet je wel zo’n €8 neertellen. De glazen tube overleefde bij ons drie valpartijen, daarna was het game over. De duurzame materialen kunnen duidelijk tegen een stootje, al zijn er grenzen.

De silicone rubberen onderzijde maakt het je soms een beetje moeilijk om de tank te openen voor refills, maar staat wel garant voor 100% lekvrij dampen, een probleem waarmee veel te veel tanks vandaag nog geconfronteerd worden.

2 reacties

 1. Volgens de wet van Ohm is 12 Watt dik in het rood bij 1,8 Ohm en 4,8 Volt.
  Hoe verklaart u dit?

  • Die tabellen zijn opgemaakt voor standaard clearomizers…

   Nadien zijn er (in de underground scene) een ander type atomizers op de markt gekomen (Rebuildable Atomizers) voor fanaten die graag zelf hun coils en wicks bouwden. Die toestellen hebben andere fysische eigenschappen en zijn niet onderhevig aan die risico’s bij hoge(re) wattages (meestal geeft de fabrikant de limiet aan).

   Daarna zijn een aantal fabrikanten begonnen met het commercialiseren van clearomizers/tanks gebaseerd op de features van deze rebuildable atomizers…. De Aspire Nautilus, Kanger Subtank zijn daar een paar bekende voorbeelden van. Ook alle Sub-Ohm tanks vallen ondere deze categorie. Voor dit soort toestellen is de tabel waarnaar je verwijst dus niet van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+