Home / Reviews / Aspire Nautilus X Tank Review
Aspire Nautilus X Review

Aspire Nautilus X Tank Review

Wat zit er in de Aspire Nautilus X doos?

In de box uiteraard de Nautilus X Tank met een  1.5ohm U Tech coil voorgeïnstalleerd. Daar krijg je nog ééntje extra bij. In de doos ook een reserve Pyrex glas.

Wat moet je weten voor je de Aspire Nautilus X Koopt?

Deze tank is de opvolger van de wereldberoemde Aspire Nautilus tank, er zijn echter nog weinig vergelijkingspunten te bespeuren.

De Nautilus X tank heeft een capaciteit van 2ml en wat vooral opvalt: ze is extreem kort (en mooi). De tank weegt ook enorm weinig.

De tank wordt geleverd met 1.5 Ohm U Tech coils. Met deze tank damp je dan ook aan lagere wattages (tot 22 watt) en verbruik je een stuk minder liquid. In tegenstelling tot de originele Nautilus, schroeft de Nautilus X los aan de bovenkant. Deze tank is super snel en super eenvoudig te hervullen. Je hebt heel veel ruimte waar je de liquid kan loslaten.

De airflow wordt gegenereerd door luchtgaten aan de bovenzijde. Zolang je niet teveel liquid in je tank doet ga je gegarandeerd geen last hebben van lekken.

De Nautilus X is heel eenvoudig en goed te demonteren en reinigen. Je kan nu ook de o-ring aan de onderzijde verwijderen, zodat je alle sporen van een vorig gebruikt liquid kan “uitwissen”.

Er is meer airflow dan bij de originele Nautilus maar te weinig voor de perfecte direct lung hit die we gewoon zijn van sub-ohm tanks. De (regelbare) airflow is daarentegen wel perfect/uitmuntend voor mouth-lung dampers.

Een voordeel van deze tank is dat je al aan je trekken komt met een controller die een vermogen heeft van 20W. Dat betekent een langere levensduur van de batterij en minder liquidverbruik.

Als het op smaak aankomt, is Aspire moeilijk te verslaan. Het korte design van de Nautilus X lijkt perfect afgestemd op de U tech coils (U is de beweging die de lucht maakt in en rond de coil) en dit geheel staat garant voor een intense smaakbeleving.

Als je de coils tot het uiterste drijft en er 22 Watt op loslaat kan het mondstuk warm oplopen. Hou daar rekening mee als je ervan houdt ellelange trekken te nemen.  Vanaf 14 Watt levert de Nautilus X gelukkig reeds voldoende damp, dus niet iets om je zorgen over te maken, tenzij je een cloudchaser bent (maar dan koop je deze tank niet).

Op vervelende dingen die veel voorkomen bij andere tanks, we denken aan lekken, terugvloeien van liquid, gorgelend geluid, hebben we bij de Nautilus X niet kunnen betrfappen. Dat is toch wel een enorme plus!

De tank is in principe geschikt voor elk type liquid, zowel op basis van PG als VG. Zelfs als we dikkere liquid op pure VG basis gebruiken worden we niet geconfronteerd met dry hits of wat dan ook.

Aspire Nautilus X Tank: Onze Conclusie

De Nautilus X is onze absolute keuze als compacte mouth-lung tank voor 2016. Aspire is king in MTL tanks!

 

4 reacties

  1. Hi, welke Aspire batterij is hiervoor geschikt?

  2. Hey, is deze beter als de originele nautilus mini qua smaabeleving of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+