Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / Aspire Pegasus TC Box Mod Review
Aspire Pegasus Box Mod Review

Aspire Pegasus TC Box Mod Review

Nota: Deze review gaat over de Aspire Pegasus TC Manual Edition. Dit is de opvolger van de originele Pegasus, waaraan een aantal verbeteringen werden doorgevoerd.

Wie kent de producten van Aspire niet? Het merk heeft een enorme reputatie opgebouwd met de release van zijn tanks, die een referentie in de markt zijn. Misschien heb je het al gemerkt, sinds een tijdje biedt Aspire ook box mods aan. Had je het nog niet gemerkt, geen probleem, hun eerste Esp 30w box mod kon immers de verwachtingen niet inlossen. De nieuwe (oogstrelende) Pegasus moet een nieuwe start worden voor Aspire. Op het eerste zicht leek het weer de mist in te gaan, maar snel na de release van de eerste versie bracht Aspire de Pegasus TC Manual Edition uit die het gelukkig een heel stuk beter doet. In onze review bekijken we deze box mod in detail.

Wat krijgt u als Aspire Pegasus aanschaft?

Zoals we het gewoon zijn van Aspire, wordt ook de Pagasus in een strakke design box aangeleverd. In de doos uiteraard de Pegasus battery controller (box mod), een USB/Micro-USB oplaadkabel en een Engelstalige handleiding.

Pegasus: een ergonomische box mod in klassiek design

Over het uiterlijk van de Pegasus valt er – buiten zijn absolute schoonheid – weinig bijzonders te vertellen. Met een hoogte van 91mm, 45mm breedte en 23mm dikte behoort de Pegasus tot de grotere box mods. Correcte afmetingen, maar Aspire had er wel 169 gram voor nodig om deze box mod uit roestvrij staal te realiseren. De mod is verkrijgbaar in 3 verschillende afwerkingen, maar ik kan er absoluut geen kleur op plakken. Metaalkleur, Koper en … help?

Het toestel is voorzien van een klaar en duidelijk OLED scherm van gemiddelde grootte. Het scherm heeft een auto pivot functie ingebouwd, dus hoe je het toestel ook draait of keert, je kan altijd aflezen wat er afgebeeld wordt. Het digitale scherm levert alle essentiële info voor de gebruiker maar ook niet meer dan dat: het batterijniveau, het vermogen, de ingestelde temperatuur en de weerstand van de coil. Een verend 510 connectiepunt zorgt voor optimaal contact met de tank. Een micro USB poort laat toe het toestel te herladen of doet dienst als pass-through om tegelijkertijd te dampen en op te laden. Het toestel is zeer ergonomisch en de afgeronde randen zorgen voor een goede grip. Opvallend, naast de vuurknop geen ‘+’ en ’-‘ knoppen maar een draaiknop om door de vermogens of temperaturen te scrollen.

Het is duidelijk dat Aspire de kaart van eenvoud terkt en met dit toestel vooral de beginner of minder ervaren damper aan de haak wil slaan.

Variabel Wattage en Temperatuur Controle

Tot de releasedatum van deze Pagasus, is Aspire bijzonder vaag gebleven over de functionaliteiten die dit toestel zou meekrijgen. Onder druk van de gebruikers is Aspire blijkbaar last minute toch gezwicht om temperatuurcontrole te ondersteunen.

Schakelen tussen variabel wattage en temperatuurcontrole doe je eenvoudig door 3 seconden op de vuurknop te drukken.

In variabele wattage mode kan je de box mod gebruiken met Kantal coils waarop je een vermogen van 1 tot 70 watt kan loslaten. Afhankelijk van hoe snel je de draaiknop beweegt pas je het vermogen aan in stapjes van 1 watt of stappen van 10 watt. Echt wel handig en gebruiksvriendelijk. In deze mode vuurt de Pegasus vanaf weerstanden van 0.1ohm tot 3ohm.

Temperatuurregeling is in korte tijd zowat uitgegroeid tot een essentie op je box mod, maar dan moet het wel funtioneren. De Temperatuur Controle mode die Aspire in laatste instantie aan zijn Pegasus versie 1 toevoegde was van bedenkelijke kwaliteit. De Pegasus zocht zelf voor jou uit of je gebruik maakte van Ni200 of Titanium Coils, maar leefde in zijn eigen wereldje en deed zo’n beetje waar hij op dat moment goesting in had. Dit stootte uiteraard op hopen kritiek, waar Aspire gelukkig gevolg aan gaf. Aspire lanceerde prompt een nieuwe Pegasus TC Manual Edition. In temperatuur controle mode kies je voortaan zelf voor Ni (Nikkel) of Ti (Titanium) waarna je gevraagd wordt te kiezen tussen F (Fahrenheit) of C (Celsius). Je kan de temperatuur instellen tussen 100 en 315°C. Ook dat is nieuw, de eerste Pegasus kon je enkel bedienen in Fahrenheit. Daarna verschijnt op het display “ROOM TEMP”. Als je coil koud is klik je “ja” en lockt het toestel de weerstand van je coil. Als je “nee” klikt gebruikt het toestel de vorige weerstand om zijn berekeningen uit te voeren.

Is Pegasus TC Manual Edition beter dan zijn voorgangers?

De belangrijkste verbetering die Aspire doorvoerde is toch wel de vernieuwde temperatuurcontrole die nu wel werkt en nuttig kan zijn voor wie de smaak van Nikkel of Titanium weet te pruimen. Joepie.

Aspire houdt vast aan het draairing principe van de Esp 30w, maar maakte er wel een veel stevigere versie van uit roestvast staal. En dat is maar goed ook.

Een derde verbetering is het feit dat Aspire afstapt van een ingebouwde batterij en nu de gebruiker toelaat zijn eigen 18650 batterij te gebruiken. Om de batterij te vervangen, volstaat het een klepje te openen en de batterij in de box mod te schuiven. Laat je het klepje los zorgt een veertje ervoor dat de klep terug sluit. Toch wel een klein beetje innovatief, in alle geval het sluit goed af en het werkt zeer goed.

De ideale partner voor de Aspire Pagasus lijkt ons de Aspire Triton tank. En het mag gezegd worden, in wattage mode en met de clapton coils aan boord van de Triton tank levert dit toestel een mooi egale damp van hoge kwaliteit en vooral met uitzonderlijke smaak. Ondanks het feit dat dit zowel aan de buiten- als aan de binnenkant een minimalistisch toestel is, is de kwaliteit van de damp op de afspraak en dat is iets wat beginners graag zullen horen.

Conclusie

Prestaties - 8.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9
Features - 8
Prijs - 7.5

8.3

Met de Pegasus lijkt Aspire -voor wat de productie van box mods betreft- de juiste richting uit te gaan, maar ze hebben wel nog een afstand te gaan. Veel features zijn verbeterd en temperatuurregeling (die nu wel werkt) zit standaard op het toestel. Over het algemeen is het een goed product dat er mooi strak en ergonomisch uitziet. Dat de Pegasus je een goede “vape” zal bezorgen, daar moet je niet ongerust over zijn, maar hij is duurder dan de meeste van zijn concurrenten en dat vertaalt zich niet in extra functionaliteiten. Deze box mod is heel eenvoudig in bediening en richt zijn pijlen op de beginnende “box modder”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+