Home / Reviews / E-sigaret Reviews / Aspire Premium Starter Kit Review: elite afdeling
Aspire Premium Starter Kit Review

Aspire Premium Starter Kit Review: elite afdeling

In een oogopslag...

Prestaties - 9.8
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9.5
Features - 9
Prijs - 9

9.3

Ben je op zoek naar een kit die in gebruiksgemak niet te evenaren is en qua prestaties bij de elite hoort, dan is de aanschaf van deze kit een no-brainer. De tank met liquid vullen, op de knop drukken en tegelijkertijd inhaleren. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Batterij en tank zijn perfect op elkaar afgestemd. Zeer betrouwbaar toestel dat fantastische damp, smaak en algemene prestaties aflevert. Gewoon een héél goede kit. Het complete device (batterij + tank) is ietsje groter dan de meest gekende standaard eGo batterijen, maar je krijgt wel een bom van een kwaliteitsinjectie in de plaats. De Aspire Premium Starterkit brengt dampen voor beginners naar een eliteniveau, maar misstaat ook absoluut niet in het repertoire van de ervaren dampers onder ons die een “normale” van mond naar longen trek prefereren. (Zoals ik).

Wie Aspire zegt, denkt meteen aan Nautilus. En wie aan Nautilus denkt, denkt aan een tank die de dampwereld voor goed heeft veranderd (verbeterd). De Aspire Premium Starter Kit combineert de Nautilus Mini tank met een CF VV+ batterij, daar mag je toch wel wat van verwachten zeker?

Fijn om met een tevreden gevoel aan een review te beginnen.

Wat zit er in de kit?

 • Aspire CF Variable Voltage+ 1000 mAh batterij
 • Aspire Nautilus Mini tank met regelbare airflow en 2 ml capaciteit
 • 5 extra 1.8 Ohm BVC coil
 • USB batterij lader
 • Muurstekker
 • Handleiding

Aspire CF VV+ Batterij

De nieuwe Aspire CF VV+ is een batterij waarvan het voltage variabel is. Je kan de output staploos instellen tussen 3.3V en 4.8V. Als je een beetje op de hoogte bent van wat e-sigaretten te bieden hebben, dan weet je dat je door het voltage aan te passen je de dampproductie en afgeleverde smaak kan beïnvloeden. Heb je nog nooit gebruik gemaakt van een batterij waarvan je het voltage kan instellen, dan ga je daar gegarandeerd plezier aan beleven.

Met een capaciteit van 1000mAh krijgt de gebruiker voor wie dit toestel bedoeld is wellicht een dag autonomie. Een volledig geladen batterij komt ongeveer overeen met dampen van een tot de nok gevulde Mini tank. (Veel hangt natuurlijk af van het voltage dat je instelt).
Op 2u14 minuten is onze batterij volledig terug opgeladen. Wat vertelt ons dit? Dat de geladen partikels makkelijk van de anode naar de kathode bewegen. Dat betekent dat het lithium waarin de geladen partikels opgeslagen zijn geen interferentie ondervinden van onzuiverheden in het lithium. Dit lithium van topkwaliteit vertaalt zich in superieure prestaties vergeleken met merken die goedkopere materialen in hun batterijen gebruiken.

Wat vooral opvalt aan de Aspire CF VV+ batterij is zijn stoere look. Hij is afgewerkt met een carbon coating en is iets dikker dan een standaard eGo batterij. Daardoor heeft hij exact dezelfde diameter als de Aspire Nautilus Mini tank en sluit hij er naadloos op aan. Bijna overbodig te vermelden dat de verende 510-aansluiting zorgt voor optimaal contact met de mini tank.

Een ingebouwde microchip zorgt ervoor dat de batterij stopt met opladen wanneer de maximum capaciteit bereikt wordt. Je kan de batterij ook niet te hard ontladen, want diezelfde chip beveelt de batterij zich uit te schakelen wanneer een voltage van 3.2V bereikt wordt.
De CF VV+ is ook uitgerust met bescherming tegen kortsluiting in de coils. Die situatie heeft zich in onze Nautilus Mini nog nooit voorgedaan. Omdat er dezer dagen nogal wat te doen is rond kortsluiting bij opladen van batterijen, dachten we, “laten we dit eens trachten na te bootsen”. De batterij sluit zich in dat geval netjes af en stopt met opladen.

Valt er over de CF VV+ verder nog iets speciaal te vertellen? Ja en Nee. Eigenlijk moeten we er geen eindeloos discours over neerpennen. Het is een duurzame batterij die kwaliteit uitstraalt en over alle features beschikt die je mag verwachten van een Mid-Size eGo batterij. De CF VV+ is een betrouwbare batterij die zijn werk doet – perfect zoals dat hoort te zijn.

Aspire Nautilus Mini Tank

Genoeg over die batterij, want wat van deze kit natuurlijk een echte winnaar maakt is de Nautilus Mini Tank. Denk nu niet dat mini staat voor klein, want deze tank heeft een capaciteit van 2mm, wat meer is dan de meeste clearomizers in deze categorie. Over de smaakbeleving, het iconische karakter en de duurzaamheid van de Nautilus tank is al veel geschreven op het web. Het innovatieve design van de BVC Coils – het hart van deze configuratie – is daar mede verantwoordelijk voor. De Nautilus mini zal u niet teleurstellen. Daar steken wij ons hand voor in het vuur.

De Aspire Nautilus Mini tank bespraken we reeds eerder op deze site. Voor verdere details kan je hier terecht.

Aspire Premium Starter Kit Detail
Aspire Premium configuratie in detail

Hoe gebruik je deze killer combo?

Op 4.8V en de airflow van de tank in de op één na hoogste stand presteert deze premium combinatie (naar onze voorkeur) het beste. Best gebruik je een liquid met gelijke PG/VG verhouding. Met hogere PG gehaltes hebben de BVC coils het moeilijker.

4 reacties

 1. Ik heb deze bestelt, maar ik vroeg me af wat je juist verstaat onder “met hogere PG gehaltes hebben de BVC coils het moeilijker”. Moeilijk om wat juist te doen? Ik heb liquids bestelt met een hogere PG dan VG.. is dat dan een probleem met deze Aspire?

 2. Wat ze over het hoofd gezien hebben dat is dat ze de glazen tank van duurzaam plastiek moesten gemaakt hebben dan breekt de tank niet als je ze laat vallen. Ik heb het 2 keer laten vallen en moest mij 2 keer het bovenstuk van de sigaret opnieuw aanschaffen wat mij 70€ gekost heeft. En de tank alleen is ook niet apart te verkrijgen. Ze hadden beter voor duurzaam plastieke tank gekozen wat weeral wat geld gespaard is.

  • Bart,

   de tank kan je wel zeker apart krijgen. Ik zelf heb deze ook al meerdere malen laten vallen en heb ondertussen altijd een reservetank liggen. Je hebt de originele in pyrexglas, met een rvs frame rond of een volledige RVS tank. Dit loopt van 7€ tot 20€. Zo kan je veel goedkoper verder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+