Home / Nieuws / Beroemdheden hypen elektronische sigaretten

Beroemdheden hypen elektronische sigaretten

bron: De Standaard 17/06/2011

Elektronische sigaretten zijn hip in Hollywood. Ruil jij binnenkort je pakje in voor valse varianten zoals Leonardo DiCaprio en Katherine Heigl?

De elektronische sigaret of e-cig bestaat al zeven jaar, maar nu pas lijkt ze aan populariteit te winnen in Hollywood. “Omdat veel celebs voor e-cigs kiezen, is het goed mogelijk dat we binnenkort de vraag niet meer kunnen bijhouden”, meent Jason Healy, directeur van Blu Cigs.

De staafjes bevatten noch tabak noch teer en kan je gewoon opladen via de bijgeleverde batterij. Als een elektronische roker inhaleert, treedt een mechanisme in werking waardoor een geurloze vloeistof in de valse sigaret opwarmt. De tip gaat branden en afhankelijk van de gekozen sigarettenvulling, krijgt de roker nicotine binnen. Blaast hij uit, dan verschijnt een dampwolkje dat niet stinkt .

Elektronische sigaretten werden niet gecreëerd voor een jonge doelgroep. “Volgens jongeren staat een e-cig helemaal niet stoer”, stelt Healy. “Oudere rokers daarentegen staan vaker stil bij hun gezondheid en proberen hun lichaam zo goed mogelijk te verzorgen. Voor hen is de elektronische sigaret een handige uitvinding.“

Roken is bovendien duur. De steeds hoger wordende prijs van een pakje sigaretten zou ervoor kunnen zorgen dat verstokte rokers overschakelen op een elektronische, veel goedkopere rookstijl. Voor een elektronische kit betaal je tussen de 40 en 200 dollar.

2 reacties

  1. Ruil jij binnenkort je pakje in voor valse varianten zoals Leonardo DiCaprio en Katherine Heigl? Deze zin houdt in dat Leonardo DiCaprio en Katherine Heigl zelf valse varianten zijn. Het moet zijn: Ruil jij binnenkort je pakje in voor de “valse” varianten, zoals ook Leonardo DiCaprio en Katherine Heigl dat hebben gedaan?

    Valse sigaret? Vrouwen kunnen vals zijn, maar sigaretten?! Als een elektronische roker inhaleert … Rokers kunnen niet elektronisch zijn.

    Wat is dit voor taalgebruik? Het taalonderwijs in België is kennelijk ook niet meer wat het ooit is geweest.

    Overigens klopt dat verhaal over inhaleren niet voor vaporizers, die met een knopje zijn uitgerust.

    • Bedankt voor deze fantastische bijdrage Bert. Ik zou je willen uitnodigen om heel de site te doorspitten en elke taalfout die je tegenkomt ons te laten geworden. Dan passen wij alles aan! Nogmaals bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+