Home / Beginners / Aankoopgids Beginners / De beste e-sigaret voor een beginner? Dit moet je weten
Criteria: beste e-sigaret voor een beginner

De beste e-sigaret voor een beginner? Dit moet je weten

Je wil elektronisch roken, zo’n mini e-sigaret zegt je niets en je wil een beleving die je gegarandeerd van de sigaretten houdt? Dan zijn er een aantal zaken waar je even bij moet stilstaan vooraleer je een elektronsiche sigaret aanschaft.

Eenvoud

Als beginner ga je op zoek naar een toestel dat eenvoudig is. E-liquid vullen je tank dichtschroeven en je toestel aanzetten moeten volstaan om je te laten starten. In je tank zit een atomizer of soms wordt er ook verwezen naar “coils”. Die moeten eenvoudig te vervangen zijn. Je moet op zoek naar een oplossing die werkt out-of-the-box, iets dat geen instellingen van de gebruiker vereist. 5 keer klikken en je toestel staat aan. Klikken en inhaleren om te dampen. 5 keer klikken en je toestel staat uit. Meer mag/moet dat niet zijn.

Goed voor beginners

Een beginner toestel betekent niet dat je product minderwaardig is in vergelijking met een toestel voor gevorderden. Het gaat er om dat je een toestel koopt dat het best aansluit bij jou behoeften. In principe ben je op zoek naar een “beleving” die nauw aansluit bij het roken van je sigaret.  Een beginner toestel is hierop afgestemd. De hoeveelheid geproduceerde damp, de intensiteit bij het inhaleren, een nabootsing van de techniek die je toepastte bij het roken van een sigaret, spelen hier een belangrijke factor. Ga op zoek naar een toestel/verdamper geschikt voor MTL dampen of Mouth-to-lung inhaling. Vergeet alles wat ze je wijsmaken over wattages en sub-ohm dampen. Hoogstwaarschijnlijk pleeg je een aanslag op je keel en ga je je ziek hoesten.

Voldoende autonomie

Een echt beginner toestel levert een constant/vast voltage af. Bij deze toestellen moet je rekenen dat je per trek van 5 seconden zo’n 4mAh van de capaciteit van je batterij verbruikt.  Een gemiddeld beginnend damper heeft nood aan een slordige 250 trekken per dag. (gemiddelden zeggen niets). Ideaal is een toestel dat een capaciteit heeft van een goeie 1500mAh om de dag door te komen. Nog idealer is eigenlijk 2 toestellen ineens te kopen. Wanneer je toestel oplaadt, kan je het gebruiken maar weet wel dat je dan aan je pc of laptop moet blijven dampen.

Complete Kit

Zorg ervoor dat je naast je batterij en tank een ladertje en best ook nog één of twee reservecoils krijgt meegeleverd. Die coils zal je na één, twee of drie weken moeten vervangen. Maar het kan altijd zijn dat een coiltje het ineens laat afweten. Niets lastiger dan dat als je van de sigaretten probeert af te bijven.

Coils vlot beschikbaar

Kies niet voor een exotisch merk. De coils waar we het net over hadden moeten om de hoek verkrijgbaar zijn en niet enkel op een website in Tumbuktu, ook al zijn ze daar goedkoper.

Compatibiliteit met liquids

Kies een toestel dat uitgerust is of geleverd wordt met een tank uit glas (pyrex). Tanks uit plastic kunnen bij het gebruik van sommige liquids barsten.

Afblijven van…

Laat je niet verleiden door goedkope eGo batterijen waarop je een goedkope clearomizers van het type CE4, CE5, … enz schroeft. Deze zaken zijn passé en zijn gewoon… slecht.

Conclusie

De producten die vandaag als ideaal worden gezien voor beginners en die het best scoren op hoger vernoemde criteria zijn toestellen zoals de Joyetech eGo AIO reeks, de Eleaf iStick Basic en de SMOK AIO Stick.

21 reacties

 1. Arnaud Despeer

  Dit is een analyse waar veel websites over e-sigaretten een puntje aan kunnen zuigen. Een meerwaarde. Proficiat!

 2. Gunther Maes

  wow wow wow wow … hierboven staat EXACT hoe ik er over denk maar dan BETER. ik ben niet iemand die normaal commentaren achterlaat maar dit vind ik toch de moeite om met mijn medemens te delen.
  Ik zal ff mijn historie meegeven: ik ben met elektronische sigaretten begonnen toen ik 30 werd. Dat is intussen 4 jaar geleden. Ik ben begonnen met een model dat ik op de markt heb gekocht, wat ik drie weken gebruikt heb. Dan ben ik overgeschakeld op zoals u het zo mooi zegt: de klassieke e-sigaret… eentje die qua looks lijkt op een gewone sigaret. Weinig aan uitgegeven maar ik was content… ik wist niet beter. Dan ben ik op aanraden van een vriend overgestapt op Green Smoke. Dat was een openbaring… fantastische smaak, goede batterijen en vooral veel damp. Twee en een half jaar lang heb ik alleen Green Smoke gedampt. Daarna ben ik overgeschakeld op grotere batterijen met meer capaciteit… wie er iets van afweet zal wel weten waar ik het over heb: een eGo batterij en een clearomizer. Ik dacht dat dat goedkoper was en vooral dat dat nog beter was. Mijn botten. Ja die batterijen gaan langer mee voor ze terug moeten opgeladen worden, maar daar stopt het. In de periode dat ik eGo batterijen en clearomizers gebruikte en zelf liquid bijvulde heb ik 2 keer zoveel geld uitgegeven aan dampen dan toen ik Green Smoke rookte. Ondanks dat er overal gezegd wordt dat het goedkoper is, maar uiteindelijk is dat niet. Die clearomizers…ik heb vanalles geprobeerd van verschillende merken … CE4, CE5, T2, T3, noem maar op… het is altijd iets. Ofwel lekken ze, ofwel zijn ze na 3 dagen kapot, ofwel is na 3 dagen de smaak van uw e-liquid niet meer te herkennen, ofwel ineens een plastiek smaak .. Het leek wel of ik continu met allerlei shit bezig was terwijl ik gewoon wilde dampen… ik heb het dan over reinigen, liquids vullen, dingen opzoeken op het web, bestellen, nog iets anders bestellen… ik was het echt beu…. ik wilde gewoon dampen en basta. Een half jaar geleden ben ik overgeschakeld op V2 cigs en dat is het beste wat mij in die 4 jaar dat ik damp is overkomen. Terug naar de klassieke e-sigaret dus… OK ik moet de batterij een keertje extra opladen, maar dat weegt niet op tegen al de andere fenomenen en het tijdverlies waarmee ik werd geconfronteerd bij eGo. Gewoon ALTIJD een consistente smaak, nooit een verbrande smaak, top kwaliteit en smaak van liquids… Wat ik ook heeeeel belangrijk vind is dat ge aan de V2 cigs u niet moet sufzuigen om damp binnen te krijgen. Het lijkt gewoon veel natuurlijker op een echte sigaret dan alles wat ik tot nu toe heb geprobeerd. Dit wilde ik gewoon kwijt.. Ma ge ziet…hier kunnen ze het beter verwoorden dan ik… maar het komt op hetzelfde neer.

  • Mercuri albano

   Dank u, gunther. Ik ben iemand die pas met de e sigaret wil beginnen en er is geen beter advies dan iemand die al ervaring heeft. Voor de verkopers zijn hun producten steeds de besten.

  • Menart Shirley

   Dank u Gunther voor de informatie, ga binnenkort ook met esig beginnen.

  • waar is de V2 te koop ik zoek hem ook heb altijd greensmoke gebruikt maar niet meer aan te geraken

  • Mag ik u even verduidelijking vragen? Ik wil van gewone sigaretten overschakelen op dampen maar loop momenteel verloren en ben bang dat ze mij in de winkel iets gaan aansmeren omdat ik er niks van ken. Wat ik wou vragen is dus, als ik naar de winkel ga en vraag naar V2 sic dan heb ik de goede vast? En die bevatten ook nicotine? Maar kan je bv ook nicotine mengen met een smaakje? Ik ben namelijk gewoon van munt sigaretten te roken. Bedankt als je even wil antwoorden? Tegen Fleur

 3. Georges Vanmeenen

  Nu reeds 3 bestellingen binnen gekregen zonder enig probleem.
  Ben met V2 2 maand geleden gestart en moet erkennen hjet overtreft mijn verwachtingen in gebruik en smaak.
  Heb wel een paar systeempjes uitgeprobeerd.
  Top product

 4. Hey Guys! Bedankt voor de tip. Net zoals Georges heb ik ook vanalles geprobeerd – want overal zeggen ze dat ze het beste hebben. V2 is super quality. Steekt echt wel boven de rest uit. Zeg dat ik het gezegd heb.

 5. Hoi, maar waar kun je deze V2 kopen of bestellen?

 6. Ik ken enkel maar V2 maar ik kom toch wel eens een dry hit of een verbrandsmaak tegen zowel bij de cartrige als de blanks. Hierdoor was ik eens opzoek naar een ander type/ merk. Maar in het algemeen vind ik de smaak stukken beter dan een gewone sig. Aja tijdens mijn zoek tocht kwam ik eens de Amerikaanse site van V2 tegen. Daar hebben ze al een pro reeks. Voorlopig is enkel de 3 uit maar er komt nog een 6 en 9 serie uit. Dit ziet er echt een revolutionair uit. Ik zoek nu nog wat verder vind ik niets beters bestel ik wel es een pro van V2.

 7. Mooi artikel.
  De eerste keus van een e-sigaret kan allesbepalend zijn als het gaat om de kans op succes bij elektrisch roken. Je moet jezelf dus eerst goed inlichten voordat je besluit te starten met elektronisch roken

 8. Ivm de clearomizer dat je op batterij kunt schroeven, heeft iemand daar een link naar aub? Waar te koop?

 9. Ik wil doodgraag de V2 kit bestellen, maar heb geen Visakaart…
  Hoe kan ik dit oplossen?

  • PayPal account aanmaken.
   Is een soort van virtuele bankrekening waar je echt geld van je bankrekening naar overschrijft en vervolgens mee op websites zoals die van Vapour kan betalen. Zeer veilig 😉

   • Had hetzelfde “probleem” als Sophie.
    Heb zoals Soren voorstelt een PayPal account aangemaakt.
    Probleem opgelost.
    Test nu 2 veschillende merken.
    De vapour 2 en het Nieuwzeelandse easy puff.
    Moet zeggen dat easy puff ook zeer goed is.
    Heb al een ganse week geen gewone sigaret meer aangeraakt.

 10. Hoe en wat moet je precies bestellen? Snap het allemaal niet zo goed…moet je ook extra onderdelen bestellen…hoe maak je zelf de vulling…welk van de sigaretten zijn best? Niet te dik iets dikker dan de gewone? Hoe bestel je dit alles met vulling dat je zeker alles hebt? Zoveel vragen hebben

 11. Het beste vraag je eerst aan kenners wat ze er van vinden en hoe het werkt.
  Zelf heb ik dat ook zo gedaan ik ben bijna 60j en heb 42 jaar gerookt een pakje per dag.
  tot ik een 8 maanden geleden een kennis tegenkwam die me liet kennismaken met de e sigaret,

  Hij was eerder ook een echte roker..hij liet me een paar keer inhaleren en ik was meteen verkocht..
  een aangename smaak van blauwbessen, met het gevoel dat nog beter was en lekkerder dan een gewone sigaret,
  Ik ben het direct gaan halen bij de dampwinkel en begon ermee.
  Wel had ik nog enkele sigaretten voor als ik het niet zou volhouden,
  die heb ik dan tussendoor nog opgerookt,maar ze smaakten heel erg vies.

  Je merkt pas al je niet meer gewoon rookt wat een stank en viese geur je achterwege laat.
  Wat een gemak dat je niet meer moet zoeken achter een aansteker,of een volle asbak moet leegmaken
  met de nodige stank,zelfs je adem ruik je voor het eerst zelf,een frissere aangename geur.
  Het eten dat beter smaakt,je kan weer rustig uit gaan eten zonder dat je denkt na het eten waar is de uitgang dat ik kan gaan roken.

  Ik dampte eerst met nicotine,daarna wou ik eens proberen zonder nicotine maar ik had nog wel een flesje vloeistof met nicotine,voor als ik in paniek zou geraken als ik de nicotine zou missen.
  Toch heb ik de nicotine niet meer nodig gehad en ik haalde keer op keer enkel nog vloeistof zonder nicotine.

  Ik was en ben nog zo verbaasd dat ik dat kon en ik geen verschil proefde of voelde zonder de nicotine.

  Nu op dit moment 8 maanden later heb ik mijn dampstokje nog heel af en toe nodig,als ik me erg opgejaagd voel of een andere emotie,dan neem ik een paar trekjes nicotinevrij,en dan gaat het me weer.

  Waarschijnlijk zit dat tussen mijn 2 oren en heb ik het helemaal niet meer nodig,
  maar ik wil het gevoel hebben dat het nog kan en mag als ik dat nodig vind.

  Daarom is dit voor mij de veiligste manier van stoppen met de gewone sigaret.
  Heel dikwijls als ik nu wegga heb ik mijn damper zelfs niet bij,en dat gevoel van vrijheid is enorm.

  Hopelijk kan ik er op een moment volledig zonder,maar als dat niet is vind ik het ook niet zo erg,omdat ik denk dat het zo wel veilig is af en toe dampen zonder nicotine.

  Veel succes aan iedereen die gestopt is of van plan is om te stoppen met de gewone sigaret,
  en als ik het kan, kan iedereen het zeg ik altijd
  groetjes Reintje

 12. Aja ik gebruik een eenvoudige damper,ik weet niet hoe ze heet maar ik noem het mijn zilveren pen.
  zo ziet ze er ook uit.ik laad ze om de 2 dagen op,omdat ik ze nog weinig gebruik,anders was dat dagelijks.

  Deze zijn ideaal voor een beginner of rustige damper.
  groetjes Reintje

 13. Ik heb nu een coolfire mini van Innokin, kost € 50,-. Nogal aan de prijs maar die ik gisteren had gekocht -ander merk € 29,95 , werd ineens bloedheet en lip verbrand. Nu deze dan maar dacht ik, duurder is beter? Maar goed, hetzelfde gebeurd, heb deze net gebruikt, (nadat ie volledig was opgeladen met goed laadsnoer en kwalitatief goede liquid) werd direct bloedheet, weer ip verbrand. Ga maar weer retouren dan. Baal er wel van. Ik heb het voor mijn gevoel nodig, al heb ik liqiud zonder nicotine.

  Wat is nu precies het beste? Ik wil dan liever een gewone sigaret waar niet van die rare dingen kunnen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+