Home / Nieuws / Bezorgdheid over ontploffende elektronische sigaret.

Bezorgdheid over ontploffende elektronische sigaret.

Als je even in Google zoekt op de term elektronische sigaretten, zal je ongetwijfeld overrompeld worden met het verhaal van een man uit Florida wiens e-sigaret recentelijk in de mond ontplofte. Dit gebeuren liet brandwonden en andere letsels aan de mond en in het gezicht van het slachtoffer na.

Het is logisch dat zulke gebeurtenis massaal werd uitvergroot in het nieuws. De snelle opmars van de elektronische sigaret wordt nu eenmaal vanuit alle hoeken met argusogen gevolgd.

Door de artikels die in de pers zijn verschenen, kregen we veel vragen binnen van e-rokers die zich zorgen maken.

Er is echter totaal geen reden tot paniek.

Wat de meeste persberichten niet vermelden in hun verhaal is het HEEL belangrijke feit dat de man die zich verwondde aan “e-cig modding” deed. “Modding” is de praktijk om componenten van elektronische sigaretten aan te passen met als doel de prestaties te verbeteren.

Deze gebruiker was elektronische experimenten aan het uitvoeren met zijn batterijen om ze langer te laten meegaan, om er meer power uit te halen zodat meer rook kon gegenereerd worden uit zijn sigaretten. Bij zijn laatste experiment liep het mis.

Het lijkt ons onnodig te vermelden dat experimenteren met elektronische componenten uiterst gevaarlijk kan zijn en dat de belangrijkste informatiebronnen (het internet / de forums) die ter beschikking staan van de wanna-be techneut, massa’s verkeerde informatie en geruchten over deze materie bevatten.

Veiligheid is primordiaal. Daarom ons pleidooi te kiezen voor een kit van een gerenommeerd fabrikant.

8 reacties

 1. René Veenstra

  Goedemiddag,

  Aardig artikel en een pleidooi voor de E-cigarette en een oproep voor het, uiteraard, veilig omgaan daarmee.

  Het spreekt uiteraard vanzelf dat experimenteren hiermee uiteraard ‘uit den boze’ is.
  Maar ja dat gebeurt nu eenmaal dat zit blijkbaar in de menselijke natuur ingebouwd, bij de één wat meer als bij een ander, maar toch.

  En tja, als zoiets gebeurt dan staan de ‘aaseters’ van het journaille natuurlijk vooraan in de rij om een zo sensationeel mogelijk verhaal….uhhh ‘neer te kalken’, de werkelijk maar al te vaak, zeer veel, geweld aan doend danwel feiten en omstandigheden verdraaiend en/of verzwijgend;
  en daar hebben de mevrouwen en meneren journalisten dan enige jaren voor op de ‘school voor journalistiek’ gezeten?

  Veiligheid is zeker cruciaal. En uw pleidooi te kiezen voor een gerenommeerd fabrikant volg ik dan ook GRAAG op.
  Alleen rest mij dan nog aan u te vragen; WIE ZIJN IN DEZE, DE E-CIGARETTEN, DAN GERENOMMEERDE FABRIKANTEN?

  Ik verneem dat GRAAG van u,

  Vriendelijke Groeten van René Veenstra, Wormerland.

 2. Hallo,

  Ik stel mij toch ook vragen welke fabrikant veilige sigaretten verkoopt.
  Is bijvoorbeeld de website van http://www.greensmoke.be een gerenommeerd fabrikant.
  Een 14 dagen geleden heb ik daar een starterskit aangeschaft. Vandaag wou ik mijn e sigaret opladen die ik bij de starterskit gekregen heb. Toen ik de adapter met de batterij erin in het stopcontact stak, vatte de adapter een kortsluiting. Ik schrok enorm. Ik heb via de live chat van green smoke gezegd dat mijn adapter kapot was en ze gaan mij een nieuwe opsturen. Maar nu vraag ik mij toch af hoe betrouwbaar hun materiaal is. Stel dat ik dit nogmaals meemaak.

  2de punt, de website lijkt Belgisch maar als ik mijn bestelling thuis kreeg na 6 dagen bleek de starterskit uit Hongarije te zijn verstuurd. Hoe kan dit?

  Met vriendelijke groeten
  Kristine Roels

  • Misschien heb je gewoon “pech”? Ik gebruik al gedurende 5 jaar dagelijks dezelfde Greensmoke lader, dag in dag uit… zonder enig probleem.
   Over je tweede punt; In Hongarije ligt het Green Smoke distributiecentrum voor Europa. Bestellingen worden rechtstreeks vanuit het distributiecentrum naar de eindklant verscheept. zonder tussenpersonen.

  • Weet niet of het nog relevant is voor jou, maar wil het in elk geval vermelden hier: ik ben er door verkoper uitdrukkelijk op gewezen de e-smoker nooit via adaptor in stopcontact op te laden, maar altijd via pc/laptop. Batterij trekt niet via direct opladen….

 3. Ga voor een starterskit gewoon naar een vapeshop. Daar krijg je de nodige professionele uitleg. Eens meer ervaring kun je eens het net afschuimen.

 4. Zorg dat je een origineel toestel hebt en geen clone en controleer regelmatig u batterij. Ik kijk die altijd na voor ze in mijn toestel gaan op schade aan de mantel kleinste schade word ze voorzien van een nieuwe mantel of gooi ik ze weg

 5. Hey, wanneer mijn e sif wat lekt komt er wat liquid op mijn batterij, kan dit kwaad als ik het gedeelte waar wat liquid op zit in de. Lader steek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+