Home / Nieuws / British American Tobacco lanceert de iFuse
British American Tobacco iFuse

British American Tobacco lanceert de iFuse

British American Tobacco lanceert een hybride product op de markt dat tabak en e-sigaret technologie combineert.

De iFuse – zoals het product gaat heten – verdampt net zoals een e-sigaret liquids. Het verschil met een elektronische sigaret is de weg die de damp aflegt. Voordat de damp geïnhaleerd wordt passeert deze door een kamertje waarin zich tabak bevindt. De bedoeling hiervan is om de damp die typische tabakssmaak mee te geven.

Volgens BAT is het product minder gevaarlijk dan traditionele sigaretten omdat er geen verbranding van tabak aan te pas komt, waarbij dodelijke chemische stoffen vrijkomen.

De iFuse wordt op de Europese markt uitgetest, waar is vooralsnog niet bekend.

Het mag duidelijk wezen dat de tabaksreuzen veel investeren om te ontsnappen aan de te verwachten dalingen in de verkoop van tabakssigaretten. Naast de iFuse heeft BAT ook Vype (elektronische sigaretten) in zijn portefeuille. Zijn Voke nicotine dispenser is zelfs officieel erkend als middel om te stoppen met roken.

Het zijn behoorlijk innovatieve jongens, die mannen in de tabaksindustrie. De iFuse is een mooi voorbeeld van creatief denken. Of het écht werkt en zal aanslaan is natuurlijk een ander verhaal. Wij denken immers dat eens je vaarwel hebt gezegd aan die 100% traditionele tabaksdamp, je écht niet meer zit te hunkeren naar dat “vieze” sigaretten smaakje.

We’ve been fooled for too long now!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+