Home / Advanced E-Sigaret / Complete Gids Elektronisch roken voor gevorderden
Complete Gids Dampen 2.0

Complete Gids Elektronisch roken voor gevorderden

Voor wie is deze gids bedoeld?

Heb je nog geen kennis van elektronische sigaretten, dan raden we je aan niet verder te lezen maar toevlucht te zoeken in onze gidsen die specifiek geschreven zijn voor beginners.

Vandaag zijn er  veel beginners die hun eerste stappen in de dampwereld zetten met een Vape Pen of soms nog een standaard eGo kitje. Een groot aantal vapers ontgroeit zijn Vape Pen na een tijdje en gaat dan op zoek naar meer.  Ze blijven dampen (geen intenties om te stoppen) en schakelen na een tijdje vaak over naar grotere batterijen, tanks en atomizers. Ze realiseren zich dat dampen voor hen meer is geworden dan een alternatief voor het roken van tabakssigaretten. Ze schuimen forums af op zoek naar informatie over wat het dampwereldje  te bieden heeft. Van stoppen met roken is meestal geen sprake meer, dampen wordt de nieuwe bezigheid. De zoektocht naar nieuwe ervaringen, de beste throat hit, nieuwe smaken, controle over de dampervaring, enz… kondigt zich aan. Ben jij dit type damper? Dan willen we je via deze gids van harte welkom heten in “Dampen Level 2”.

Deze gids werd geschreven als handleiding voor iedereen die van plan is zich een geavanceerder toestel met variabel voltage / wattage aan te schaffen of die overstap wil  maken van zijn eerste eenvoudige toestelletje naar een toestel dat meer mogelijkheden biedt.

Wat bestaat er allemaal en wat wil ik?
Met deze gids willen we je inzichten verruimen zodat je de nodige kennis hebt om voor jezelf te kunnen uitmaken  “wat wil ik nu eigenlijk”?

Ook al zitten er misschien stukjes tussen over dingen die je al al weet, toch denken we dat het raadzaam is deze gids van begin tot einde door te nemen. De gids bestaat uit 10 delen en laat alle facetten van het dampen aan bod komen. Het is eigenlijk één lang verhaal dat je op sleeptouw neemt, doet nadenken en een antwoord geeft op al je vragen. Sterker nog, nieuwe vragen doet rijzen en ook die tracht te beantwoorden.

Trouwens, uit een boek lees je ook niet af en toe een bladzijde.

Hieronder vind je een overzicht  alsmede een aantal vragen waarop je een antwoord zal vinden binnen de verschillende hoofdstukken. Oorspronkelijk wilden we één artikel maken, maar  dat liep uit de hand. 50 pagina’s later is dit het resultaat.

Veel leesplezier!

Deel 1: Op zoek naar een batterij, atomizer en e-liquid
Wat is het verschil met het roken van klassieke elektronische sigaretten? Wat is de kunst van het dampen? Waar staan de termen eGo en 510 voor en wat is het verschil?

Deel 2: De batterij – intro en positionering van de types
Welke zijn de 3 belangrijkste types batterijen en welke stijlen heb je binnen elk type?

Deel 3: Standaard batterij met vast voltage (single voltage)
Hoe zit het met de schroefdraad? Hoe lang gaan ze mee? Wat zijn de belangrijkste beperkingen van een batterij met vast voltage?

Deel 4: Batterij met variabel voltage
Wat is het nut van een batterij met variabel voltage? Wat doet zo’n batterij precies? Wat zijn de verschillen met een batterij met vast voltage? Wat zijn de voordelen? Waarom zou je hiervoor kiezen?

Deel 5: Batterij met variabel wattage
Wat is een batterij met variabel wattage? Wat is het verschil met variabel voltage? Waarom maakt een batterij met variabel wattage geavanceerd dampen toegankelijk? Waarom ga jij je uiteindelijk een batterij met variabel wattage aanschaffen?

Deel 6: De toevoersystemen (atomizer,cartomizer, clearomizer, sub-ohm tank, rebuildable)
Wat is het essentiële verschil tussen een atomizer, cartomizer, clearomizer, sub-ohm tank en rebuildable?

Deel 7: Het verschil in specificaties en gebruikservaring tussen atomizer, cartomizer,  clearomizer en sub-ohm tanks?
Hoe werkt dat, zo’n toevoersysteem? Wat zijn de voordelen en nadelen van elk toevoersysteem? Wat is direct dripping? Wat is het verschil tussen bottom coil en top coil? Tussen single coil en dual coil? Geven deze verschillende types een andere dampervaring?

Deel 8: Een clearomizer / tank compatibel met mijn batterij
Hoe vind ik een toevoersysteem compatibel  met mijn batterij? Wat is de ‘sweet spot’? Wat is de aanbevolen weerstand van de atomizer voor mijn batterij?

Deel 9: Een clearomizer of tank kopen
Waarin verschillen ze? – los van schroefdraad en weerstand – van elkaar? Wat is het voordeel van tanks met kleinere capaciteiten? Wat zijn replaceable coils en waarom zijn ze een must? Wat kosten clearomizers? Hoe lang gaan ze mee?

Deel 10: De invloed van e-liquid op je dampervaring

Welke invloed speelt de verhouding Propyleen Glycol vs. Vegetable Glycerine op je dampervaring? Wat met nicotine en smaken?

Een reactie

  1. Wenke van den Bosch

    Beste, kan ik de gids voor gevorderde bij jullie bestellen in boekvorm? Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+