Home / Beginners / Aankoopgids Beginners / Cruciale info indien je een mini e-sigaret overweegt
Info e-sigaret aankopen

Cruciale info indien je een mini e-sigaret overweegt

Als hedendaags roker zal je ongetwijfeld al veel gelezen en gehoord hebben over elektronische sigaretten. Je hebt je mogelijk ook al afgevraagd of het ook voor jou een alternatief zou kunnen zijn voor gewone sigaretten.

Je vindt online enorm veel informatie maar het kan extreem moeilijk zijn om correcte informatie te vinden over elektronisch roken. Dat komt omdat veel van hetgeen je online leest afkomstig is van webmasters die zich enkel interesseren in reclame inkomsten. Een website opzetten en her en der wat stukjes tekst kopiëren/plakken … moeilijk is dat niet.

Op zowat elke Nederlandstalige website over elektronische sigaretten die vandaag het daglicht ziet, vinden we stukken tekst terug uit onze reviews en dat geeft stof tot nadenken. Je kan je immers de vraag stellen in welke mate onze ‘concullega’s’ écht wel de tijd genomen hebben om de producten daadwerkelijk te testen. Wij twijfelen hier zeer sterk aan.

Weet je nog niet goed wat dat is zo’n elektronische sigaret, informeer je dan in het gedeelte “wat is een elektronische sigaret“. Hieronder zullen we proberen een aantal algemene concepten uit te leggen en aan te geven wat je precies nodig hebt om van start te gaan en je ervan te verzekeren dat je verwachtingen worden ingelost.


Een Starter Kit, maar welke?

Zowat alle belangrijke merken bieden één of meerdere kits aan die alle onderdelen bevatten die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. Zo’n kit is aanbevelenswaardig. Niet alleen is het een stuk makkelijker dan alles zelf te assembleren, het is bovendien nog een stuk goedkoper ook.

Het minimum dat je nodig hebt is een oplaadbare batterij, een USB lader en een aantal cartomizers. Aan zo’n kit zou je maximaal 25€ mogen uitgeven. Of het minimum ook ideaal is valt te betwijfelen. Kies je voor deze oplossing dan moet je er rekening mee houden dat wanneer je batterij leeg is, je minimum de tijd dat je batterij terug is opgeladen (2 à 3 tot 4 uur) niet kan roken. Dat is natuurlijk uiterst vervelend.

Een ideale kit om te beginnen bevat minimaal 2 batterijen, een USB lader, een muurstekker en zoveel mogelijk cartomizers. De meeste kits van dit type zijn uitgerust met een 10-tal cartridges. Daar ga je gemiddeld 5 tot 10 dagen mee toekomen. Voor zo’n kit mag je maximaal tussen de 50 à 75€ uitgeven.

Belangrijke bijkomende tips:

Kies een kit die je wat keuzemogelijkheden biedt. Zorg ervoor dat je een keuze hebt tussen manuele en/of automatische batterijen alsook de lengte van je batterijen, de smaak van de e-liquid en het nicotinegehalte.

Neem bij voorkeur een kit met zowel een automatische als een manuele batterij. Van een automatische batterij moet je gewoon trekken zoals aan een gewone sigaret. Bij een manuele batterij moet je (voor)/tijdens het inhaleren tegelijkertijd een knopje indrukken om de verstuiver te activeren. Het voordeel hiervan is dat je op deze manier meteen met beide concepten kan kennismaken. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Meer hierover vind je hier.

Zorg dat je minstens 2 flavors of smaken cartomizers kan kiezen . Niet iedereen vindt alle smaken even aangenaam. Als je toevallig een flavor hebt geselecteerd die je totaal niet aanstaat, dan zit je daar met je kit. Een risico dat je makkelijk kan uitschakelen (indien de leverancier die optie aanbiedt tenminste). Kies ook best een tabakssmaak en niet alleen exotische zaken zoals fruit- of snoepachtige toestanden.

Vermijd de ultra-korte of mini e-sigaret batterijen. Veel leveranciers bieden in hun kits enkel een ‘korte’ en ‘lange’ batterij aan. Na een tijdje zal je merken dat je de korte quasi niet meer gebruikt, gewoon omdat ze veel te snel leeg is. Een goede standaard batterij heeft een minimumcapaciteit van 250mAH. Deze hebben een gemiddelde lengte van zo’n 8cm. Samen met de cartomizer zijn ze dan een goeie centimeter langer dan een gewone sigaret.

Als je niet weet welk nicotinegehalte te kiezen, dan is onze vuistregel 12mg/ml voor “light” rokers en 18mg/ml voor “regular” rokers. Bij liquids met een nicotinegehalte minder dan 12mg/ml lijkt het vaak alsof je gewoon lucht zuigt. Liquids met een gehalte groter dan 18mg/ml zijn voor velen te straf. Als je goede hardware hebt en goede liquid dan garandeert dit nicotinegehalte ongetwijfeld een goede throat hit. De bekende prikkeling die een roker in zijn keel voelt wanneer hij/zij van een sigaret inhaleert.

Tot slot, wanneer je zeker bent van je stuk is het aan te raden meteen een 20-tal cartomizers in te slaan. Zo vermijd je dat je na 1 week al opnieuw aan het bestellen bent. 20 cartomizers is ook de periode die je nodig hebt om te wennen aan het elektronische rookgebeuren – om “hooked” te geraken -. Eigenlijk onbegrijpelijk dat geen enkele leverancier deze hoeveelheid carts in zijn kits opneemt.

Zo, nu weet je welk type sigaret het meest voor jou geschikt is en wat er best in zo’n kit zit om écht aan de slag te kunnen gaan. De zoektocht kan beginnen.

Google+