Home / Advanced E-Sigaret / Deel 3: De batterij/controller – intro en positionering van de types
Positionering types batterijen

Deel 3: De batterij/controller – intro en positionering van de types

De grootste investering die je gaat maken is de aanschaf van van een batterij of controller. Een goede controller heeft zijn prijs, maar het is dan ook een investering op lange termijn. Wanneer je kiest voor een kwaliteitsproduct zal je batterij menig atomizer/cartomizer/clearomizer overleven en power kunnen leveren om meerdere liters e-liquid te verdampen.

De belangrijkste vraag waarop je een antwoord zoekt is natuurlijk: Welke controller?

Tot eind 2014 stapten de meeste dampers die de klassieke e-sigaret waren ontgroeid over naar een eGo batterij – vooral wegens een gebrek aan degelijke en betaalbare alternatieven. Gelukkig is daar ondertussen verandering in gekomen. Diverse modellen beschikken over features als variabel voltage, variabel wattage, temperatuurcontrole, … en de wattages worden alsmaar extremer.

Ruim genomen heb je de keuze tussen devices met ingebouwde batterij of uitneembare batterij.

  • Device met vast voltage (single voltage) : Meestal wat in de volksmond de “eGo” batterij genoemd wordt.
  • Device met variabel voltage: Meestal een eGo Style device met extra functionaliteit.  (thanks ook te verkrijgen in Tube style of Box Mod style)
  • Device met variabel voltage /  variabel wattage:  Meestal een Box Mod of Tube Mod met intelligente chip voor tal van extra features.

Eén ding is zeker. Is het niet vandaag, er komt een dag waarop je resoluut voor een device met variabel wattage gaat… Dus waarom niet meteen?

We lichten de 3 types verder in detail toe. Dan zal je begrijpen waarom we die vraag stellen. In het volgende deel gaan we dieper in op de kenmerken en mogelijkheden van de standaard eGo batterij met vast voltage (single voltage)

Google+