Home / Goed om te weten / E-sigaret industrie in 2013: de voorspellingen van een goeroe
E-sigaret voorspellingen

E-sigaret industrie in 2013: de voorspellingen van een goeroe

Enig opzoekingswerk over de toekomst van de elektronische sigaret bracht ons bij een interessant artikel op SKVW. Hieronder vind je een korte samenvatting van hetgeen we onthouden van de post waarin de “Chief Vaper” zijn voorspellingen voor 2013 uit de doeken doet.

Regelgeving 

Wat de Amerikaanse markt betreft zal het FDA ongetwijfeld met een regelgeving komen voor nicotine houdende alternatieven voor tabak, al dan niet in 2013 van kracht.

Ook al worden de regelgevingen door het FDA misschien niet zo extreem als eerst gedacht, de kleinhandel zal er ongetwijfeld onder lijden. E-Liquid fabrikanten zullen strenge certificatie en licentievereisten voorgeschoteld krijgen, wat er voor zorgt dat degenen die niet over de financiële middelen beschikken om hieraan te kunnen voldoen, uit de markt gekegeld zullen worden.

E-liquid zou wel eens iets uit het verleden kunnen worden. Het lijkt er sterk op dat de FDA de eindgebruiker enkel nog toegang zal verlenen tot voorgevulde cartrigdes/cartomizers ter bescherming van de consument.

Er zullen sterke beperkingen worden opgelegd aan reclame, mogelijk ook aan online advertenties.

Wat de rest van de wereld betreft zullen de recente uitingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaalde landen ontmoedigen om e-sigaretten toe te laten.

In Europa zal de ingeslagen weg voortgezet worden. Recent kwam de EU immers met een nieuwe tabaksrichtlijn. Snus blijft verboden en e-sigaretten zouden hetzelfde lot kunnen beschoren zijn of alleszins aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om gecertifieerd te kunnen worden als product om te stoppen met roken. Vooraleer dit alles rond is kunnen we wel enkele jaren verder zijn…

Markt

Zoals ook dit jaar het geval was, zullen er één of meerdere tabaksgiganten hun pijlen richten om de overname van een e-sigaret merk te bewerkstelligen.

De e-sigaretmerken zullen een strijd leveren om zoveel mogelijk schapruimte te verkrijgen bij de retailers (daar waar toegelaten). Dat betekent dat minder competitieve merken zullen verdwijnen en een aantal erkende merken zullen doorbreken in de retail sector.

In de winkels (daar waar toegelaten) zullen vooral de wegwerpsigaretten populairder worden, hun prijs zal wellicht afgestemd worden op de prijs van een pakje sigaretten.

Technologie

Ongetwijfeld zal de technologie blijven evolueren. Toestellen met variabele voltages en toestelletjes met een computer interface gaan meer en meer het daglicht zien.

Conclusie: Dat er heel wat zal veranderen in 2013 is vrij duidelijk. Een hele reeks zaken die de goeroe aanhaalt zijn vandaag al in beweging. De vraag is alleen in welke mate dit alles zal gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+