Een gids voor natuurlijke waterpijphoutskool voor 2024

Extra kennis over waterpijpkolen

Kokoswaterpijpkolen zijn de beste kolen op de waterpijpmarkt. De grootste kokosnootproducent ter wereld is Indonesië. De beste kokosnoten die worden gebruikt om waterpijpkolen te maken, worden verbouwd op het eiland Sulawesi.

Kokosnoten werden gebruikt om waterpijpkolen te produceren

Veel merken bieden kolen aan in de vorm van briketten of blokjes. Je kunt ook speciaal gevormde kolen vinden voor apparaten voor warmtebeheer, zoals Kaloud Lotus, die in verschillende maten verkrijgbaar zijn – handig als je wilt dat je kolen in zo’n apparaat passen!

Natuurlijke Kokoswaterpijpkool

Maten

De typische afmetingen van blokjeskool zijn: 26x26x26 mm, 25x25x25 mm, 22x22x22 mm en 20x20x20 mm.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste kenmerken van waterpijpkolen zijn: 1. Asgehalte, 2. Warmteduur, 3. Dichtheid, 4. Aan- of afwezigheid van geuren, 5. Materiaal waarvan de kolen zijn gemaakt.

Kokoskolen worden gemaakt van zorgvuldig gesorteerde kokosnootschalen en laten slechts een laag aspercentage achter, namelijk minder dan 2%. Een waterpijphoutskool van goede kwaliteit kan meer dan een uur lang een stabiele warmte behouden zonder dat deze hoeft te worden vervangen. Kokoskolen bevatten geen zwavel of andere gevaarlijke chemicaliën en produceren dus nooit onaangename geuren.

Hoe waterpijpkolen aan te steken

Waterpijpkolen en elektrische brander

1. Doe de benodigde hoeveelheid (meestal 2-3 stuks) kolen op een elektrische brander of kookplaat.

2. Laat de kolen ongeveer 3-4 minuten op de hoogste stand opwarmen en draai ze voorzichtig om met een waterpijptang. Raak de kolen niet aan met uw vingers of blote handen!

Roodgloeiende waterpijpkolen

3. Laat de kolen aan de andere kant nog 3 tot 4 minuten opwarmen. Wees zeer voorzichtig, want kolen zijn extreem heet.

Waterpijpkolen en Kaloud Lotus

4. Zodra de kolen helemaal roodgloeiend zijn, zijn ze klaar om op de waterpijp te worden geplaatst.

Waar kun je waterpijpkolen kopen?

Als je ‘waterpijpkolen bij mij in de buurt’ intypt in Google, kun je een aantal lokale rookwinkels tegenkomen die deze aanbieden. Je moet echter wel even controleren of ze natuurlijke kolen beschikbaar hebben!

Voordelen van online winkelen op iconhookah.com

Icon Hookah wordt door veel klanten vertrouwd vanwege het gemak en de uitgebreide productselectie. Ongeacht het tijdstip kunt u een bestelling voor kolen plaatsen bij onze 24/7 ondersteuningsagent om al uw vragen over producten of het afrekenproces te beantwoorden.

Electronischesigaret.be
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart