Home / Nieuws / Een verstokt ex-roker getuigt…
Getuigenissen-ex-roker

Een verstokt ex-roker getuigt…

Vandaag vier ik mijn 10.000ste sigaret die ik niet gerookt heb volgens mijn app. en ik hou deze leuke site regelmatig bij en ik dacht laat ik eens mijn ervaring delen. In oktober kwam een vriendin met een e-sig bij me en zei: hier probeer eens! The throat hit was stevig en het leek op Marlboro dus ik meteen naar de Westerstraat voor mijn nieuwe vriendje. Ja zeker, de snelle rekenaar heeft al uitgerekend dat ik 2 pakjes rookte per dag dus zo’n 52 sloffen tot nu toe. Ik ben begonnen op aanraden met 16mg nicotine en zit nu op 8mg en heb verschillende flesjes met 0mg om te mengen en ik raad iedereen aan om minimaal 2 rokertjes te hebben want de stress als je vriendje het niet doet en er mensen in de buurt sigaretten hebben…..Ik heb nog geen sigaret aangeraakt en ik taal er totaal niet naar, sterker nog het stinkt verschrikkelijk. Ik ben al meerdere keren cold turkey gestopt voor 2 dagen en ik wilde de teckel van de buren aansteken en kon aan niets anders denken. Met mijn nieuwe vriendjes 2 JWell Ivary’s voor de hele dag 1500 mA en het beest Alesia 2300mA voor bij de borrel en ’s avonds kom ik de dag wel door. Het is belangrijk om een goede vloeistof te vinden want dat zal bepalen of je voldoening krijgt of niet. Het is net als een virtueel tropisch eiland waar alles geweldig is alleen de lokale sigaret is niet wat je gewend bent maar wat doet een verslaafde….

Ik heb in mijn omgeving flink wat mensen (rokers zijn ook mensen) kunnen warm maken voor het dampen en zo’n 60% lukt het om het sigaretje af te zweren en de 40% speelt vals en rookt af en toe nog.

Als je overweegt te stoppen met hulp van een electronisch rokertje bezuinig dan niet op het apparaat en de coils en ga uitgebreid proeven welke smaak bij je verslaving past. Het enige minpuntje is dat de niet rokers je weten te vertellen hoe slecht het is door al de berichten en volstrekt uit het niets weet iemand je te vertellen dat je niet op 15 watt mag dampen….???? Na alles wat ik nu gelezen en ervaren heb denk ik dat het verantwoord is om te stellen dat dampen op zijn minst 95% minder slecht is dan roken. Het is begrijpelijk dat men geen raad weet met de jeugd die dit als opstap zou zien naar roken maar om met de Prof. uit Boston te spreken als dit 30 jaar eerder was uitgevonden zouden er wellicht rond de 500 miljoen minder doden als gevolg van longkanker zijn geweest! De discussies worden vaak gevoerd door de gezonde niet rokers die alle recht van spreken hebben maar het moet mij van het hart dat de rokers plekken bezaaid zijn met niet rokers dus die zieken zijn nog niet zo asociaal want als in het restaurant regelmatig een tafel helemaal leeg is dan staat iedereen buiten. Dampen is en blijft een middel om de nare gewoonte van het roken langzaam af te leren en is wellicht voor menig roker een kans om zijn toekomst perspectief te verhogen en zelfs ik laat de e-sig steeds vaker staan want tijdens het klussen kun je echt niet zo’n zwaar ding in je mondhoek laten hangen.

De Pharma industrie wil graag greep krijgen op de vloeistoffen en die worden al getergd door de regeringen vanwege de hoge marges en de tabaksindustrie koopt al vloeistof laboratoria en de Nederlandse staat heeft 2,5 miljard euro op het spel staan aan accijns en BTW. Dus ben je roker en overweeg je te stoppen dan laat je niet ontmoedigen en ga met een flinke dosis zelfverzekerdheid aan de slag met of zonder hulp van zo’n electronisch ding. Veel succes.

(Ingezonden door Patrick)

4 reacties

 1. Mee eens! Ook wij krijgen veel positieve reacties van onze klanten.

  Het is inderdaad goed om te starten met de juiste nicotine sterkte. Daarnaast is een goede e-sigaret belangrijk. Wel is het jammer dat door alle regelgeving een aantal goede producten nu niet op de markt gebracht mogen worden.

 2. vrancken visscher

  waar zijn er elektronische sigaretten te koop ik bedoel winkels dat u ziet wat je koop

 3. Magali Vuylsteke

  Ik weet niet waar al die idiote berichten vandaan komen dat dampen zo ongezond is (misschien beinvloed door degenen die miljoenen aan accijnzen mislopen) en het kan me niet schelen want ik WEET dat het zever is! Ik ben namelijk mijn eigen proefkonijn en na van mijn 14 tot mijn 39 jaar een zware rookster te zijn geweest met een gemiddelde van anderhalve pak L&M per dag ben ik nu al 3,5 jaar overgeschakeld naar enkel dampen en het resultaat is dat ik voor ik switchte gemiddeld aan 2 a 3 Bronchites per jaar zat en tussendoor maandenlang sukkelde met eindeloze verkoudheden. Sindsdien ben ik misschien nog 2 keer verkouden geweest (zoals de gemiddelde niet-roker) en na een paar dagen was ik ervan af!
  ik heb al veel vrienden aangezet om te dampen maar velen zijn er niet in geslaagd en telkens om dezelfde reden: ze blijven sigaretten roken… dat lukt nooit!
  ik ben zonder moeite gestopt door drastisch vanaf dag 1 voltijds te dampen met een extra-high (24mg) en elke sigaret die ik normaal gezien zou roken te vervangen door een 4-tal minuten te dampen. samen gezellig een sigaretje roken? geen probleem! ik stond erbij op mijn “stift” te zuigen zodat ik niet het gevoel kreeg dat ik iets miste.
  Na een tijdje begin je dan op een ander ritme te dampen en ik rook nu al een tijdje met medium (11mg).
  Voor ex-rokers die evenals ik heel verslaafd zijn aan nicotine (ik heb veel pogingen gedaan om te stoppen, soms tot meer dan 2 jaar en toch weer hervallen…) is dit de enige manier om langdurig mezelf en vooral mijn omgeving niet te vergiftigen dus waarom wordt het altijd weer in de pers omschreven als ultra-gevaarlijk?

  • carmen haezbrouck

   Blij te horen dat een e-sigaret kan helpen stoppen met roken,intussen ben ik van min 14jaar rookster nu ben ik 61jaar,mijn gezondheid gaat er zeker niet op vooruit om nog te zwijgen wat dit gedurende al die jaren heeft gekost,één pakje per dag,19 rookstokjes dus,mijn vraag is waar kan ik die e-sigaret kopen(liefst twee stuks)en wat kost het? Ik ben niet van plan te beknibbelen op de kostprijs maar het is toch leuk te weten waar je aan toe bent voor je een winkel binnenstapt,hartelijk bedankt aan wie mij kan helpen,Carmen Haezebrouck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+