Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / Eleaf iStick Pico 75W TC Starter Kit Review
Eleaf iStick Pico 75w review

Eleaf iStick Pico 75W TC Starter Kit Review

Conclusie

Prestaties - 9.1
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9
Features - 8.8
Prijs - 9.5

9.1

Een paar citaten uit de review: gebruiksvriendelijk, héél klein in omvang maar tegelijkertijd groots in prestaties, veelzijdig en multifunctioneel, krachtig, betaalbaar. Met pijn in het hart stonden we ons demotoestel terug af.

De Eleaf iStick Pico is een nieuw (gebruiksvriendelijk) kleintje met een maximumvermogen van 75 watt die aangedreven wordt door een uitneembare 18650 batterij. Je kan er mee dampen in wattage mode, het toestel ondersteund temperatuurcontrole met zowel Titanium, Nikkel als Stainless Steel coils én beschikt over een instelbare temperatuurcoëfficiënt (3 TCR modes). In bypass mode schakel je de hele elektronica uit en damp je als het ware “mechanisch”.

Eenvoudige temperatuurcontole

Voor wie denkt aan een toestel met temperatuurcontrole maar toch een beetje terugdeinst omwille van het (onterechte) idee dat dit een complex gegeven is, kan dit een zeer interessant toetsel zijn. De temperatuurcontrole van de Pico werkt zeer accuraat en is uiterst gebruiksvriendelijk.

Het is duidelijk dat je met deze veelzijdige iStick Pico verschillende richtingen uit kan. De firmware van deze box mod is bovendien via de micro usb poort upgradeable; iets wat we niet onbelangrijk vinden wanneer je de aanschaf van een nieuw toestel overweegt. De Eleaf iStick Pico kost bij release een goeie €59.95 en daarvoor krijg je ongetwijfeld een toestel in de plaats waar je lang dampplezier aan kan beleven.

Klein maar dapper

Zijn naam geeft het aan, de iStick Pico richt zich voornamelijk op een publiek dat snakt naar een compact toestel zonder te moeten inboeten aan functionaliteit. Om alles in zo’n kleine case te duwen (de case is korter dan een 18650 batterij) werd de iStick Pico voorzien van een opschroefbaar batterijdekseltje dat tegelijkertijd dienst doet als verlengstuk van de mod. Een ramp is dat niet, het is een noodzaak als je zo klein wil gaan. De beschikbare ruimte is immers zeer duur op deze box mod. Daarom werden de + en de – knop aan de onderzijde van het toestel verwerkt en niet zoals we gewoon zijn in de buurt van de vuurknop en het display. Je moet je +/- knoppen dus aan de onderkant gaan zoeken, de enige echte toegeving die een gebruiker van de Istick Pico moet doen.

De kit is uitgerust met een 22mm Eleaf MELO III Mini tank, die een capaciteit heeft van 2ml en via de bovenzijde navulbaar is zonder losschroeven. Deze combinatie (22mm vs 2ml) zorgt er ook weer voor dat we te maken hebben met een zeer korte tank van 50mm, gemeten vanaf de basis tot en met de metalen drip tip. De Melo III Mini mag dan wel een mini tankje uit de Melo familie zijn, hij gebruikt dezelfde coil heads dan de andere Melo tanks.

Goede prestaties

Het interessante van het verhaal is dat Eleaf met de Pico/Melo III Mini een volledig operationele 75 watt TC setup op de markt gebracht heeft die héél klein is in omvang maar tegelijkertijd behoorlijk groots in prestaties. (En nog aan een goeie prijs ook). Wat we maar willen zeggen, je moet niet denken dat je dampervaring nefast beïnvloedt wordt door het kleine gestalte van deze setup. Best wel een doorn in het oog van al die dure (grote) setups.

Met de meegeleverde 0.3 ohm Kanthal Coil die een range heeft van 30 to 80W vonden wij onze sweet spot rond de 60W. De dampproductie is hier aanzienlijk, de smaak optimaal. Beide componenten zijn bijzonder goed op elkaar afgestemd en lijken alles wat je van hen vraagt moeiteloos af te leveren.

Minder

Hou er wel rekening mee dat je met deze Eleaf set een behoorlijk krachtig toestel in huis haalt dat aangedreven is door “slechts” één 18650 batterij en voorzien is van een tank met een inhoud van “slechts” 2ml. Het is logisch dat je dan vaker naar het laad- en tankstation zal moeten. But who cares klein is o zo fijn!

Elieaf iStick Pico

6 reacties

 1. Een echte compacte krachtpatser! Temperaturdampen gaat met een NI-coil probleemloos en met veel smaak, voor mij is een afstelling op 245 graden perfect. Schroef ook regelmatig mijn Aspire Mini Tank met een 1,8 Ohm claptoncoil op de Pico. Ook deze geeft veel smaak en dampt met 16 Watt super. Beiden zijn een echte aanrader.

 2. Ik vind de pico heel goed.
  Maar als ik het Eleaf MELO III Mini tank wil loss schroefen gaat het niet gemakelijk ,elke keer problemen ???

 3. Ennio Vande Sande

  Ik heb de iSick pico al enkele maanden
  Conclusie: een kleine compacte boxmod,makelijk in de hand,krachtige batterij,gemakkelijk om in te stellen( wattage)
  Minpunt: moeilijk in onderhoud

 4. Wij hebben er 3 op 6 maand gekocht heel te vreden van maar van korte levensduur . Op en dag zeggen ze niets meer komt niets meer op het scherm ga er mee naar de winkel is normaal heeft maar en korte levensduur . Vind ik eigenlijk wel erg kost te slote wel bij 60 euro

  • Dat is niet normaal. De retour ratio op pico is bij ons ongeveer 1/200.
   We adviseren onze klanten wel altijd batterijen op te laden via een externe lader.

 5. Dit is een heel goed toestel. Hij kan en gaat overal mee. Sinds enkele maanden ondervind ik wel steeds meer drip onder in het tuitje. Dit smaakt minder, ik moet hem dan ook zeer vaak eens omdraaien, het tuitje afhalen en de drip eruit laten lopen. Ik heb ondertussen alle rubber vervangen, maar het probleem blijft. Indien iemand me daar wat uitleg kan bij geven, alvast bedankt. Toch, los daarvan, ben ik uitermate tevreden met mijn pico. Klein, krachtig, gewoon goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+