Home / Ervaringen / Ervaringen van elektronische rokers.
Elektronische Sigaret Ervaringen van Gebruikers

Ervaringen van elektronische rokers.

Ben jij ook een e-roker? Of ben je pas begonnen met het roken van elektronische sigaretten? Deel hier uw ervaringen met anderen…
Voor alle vragen die met elektronisch roken te maken hebben kan u voortaan terecht in onze nieuwe Vape Lounge.

Voor alle vragen die met elektronisch roken te maken hebben kan u voortaan terecht in onze nieuwe Vape Lounge.

96 reacties

 1. Joris Declerck

  Hey, ik heb 2 dagen geleden mijn sigaretten aangekregen! Super.. Merci voor de goeie tip… ik hoop nu wat gezonder te leven!

 2. Tom Vanheusden

  Leuk siteje! Ik rook al een tijdje electronische sigaretten. Ik ben verzot op die met chocolade. Vroeger rookte ik een pakje per dag.. Nu rook ik ongeveer 3 gewone sigaretten nog telkens na mn eten.

  groetjes!
  Tom

 3. IK WIL NIKS MEER ANDERS!!!!!!!!

 4. Joris Dekelver

  Ik heb al vanalles geprobeerd om te stoppen met roken. Laatst heb ik nog een poging gedaan met Nicotinell pleisters maar daar kreeg ik uitslag van. Voor mij is de e-sigaret echt een geschenk uit de hemel…had dit al maar 10 jaar eerder op de markt gekomen.

  Joris

 5. YOWWW…

  Ben 4 maanden geleden begonnen met V2 Cigs elektrische sigaretten
  omdat ik nogal freaky sportief ben. Mijn fysiek is er gewoon keihard op vooruit gegaan…daarvoor alleen doe ik het. PUNT.

 6. Hey

  Ik wilde even met jullie delen dat ik volledig klaar ben voor het rookverbod in cafés begin juni. Hoe belachelijk ik het ook vind…
  Maar met mijn electronische sigaret kan ik lekker het rookverbod omzeilen…toch wel ideaal héééééééééééééééé

  sandy

 7. Heb de greensmoke nu een week.
  Eerste indruk.. wow!! toppie
  vooral de vanilla smaak bevalt goed.

  Heb sinds ik de greensmoke binnen heb gekreggen geen normale sigaret
  meer aangeraakt.

  Besteld in engeland. maar wat zou het handig zijn als je de cardridges hier (nederland/belgie) gewoon in de winkel kon kopen.

  ik weet nu al zeker dat ik niet meer terug ga naar gewone sigaretten.
  het was heel even wennen (voor mij 1 dag) en dan ben je verkocht.

  Kortom, een aanrader.

  Kopuh! nu!

  Nee…..

  NU!!!!!

 8. Micheline Desaeger

  THANK YOU! Great experience.
  Love
  Micheline

 9. Ik had eerst zo’n elektronische sigaret van Groupon gekocht.
  Wat een miserie…dat is dus echt wel brol.. Ik was dan ook gestopt met elektronisch roken… Dankzij jullie site heb ik “het risico genomen” toch nog maar eens iets anders te proberen. En die v2 bevalt me super. Wat een wereld van verschil. Ok het is een stukje duurder (de eerste aanschaf) dan die groupon shit, maar dat is het dubbel en dik waard.

  Erik

 10. Nu al een maand sigarettenloos…and very happy about it maar had net als
  Erik Degroot zo een groupon misérabel gedoe gekocht…dan overgeschakeld op Totally Wicked Screwdriver(supermod) en dan nu tornado tank(toch iets meer voor de 510 dan 901atty te vinde) Ik versta dat mensen afhaken nadat ze een slechte personal vaporizer hebben gehad de eerste keer. Gelukkig heb ik doorgezet en éénmaal je een goeie gevonden hebt en dan nog eens een goed smaakje erbij…mijn god wat HEMELS. Heb vorig weekend nog eens geprobeerd..en ik zeg wel geprobeerd een gewone sigaret te roken..dan versta je echt niet dat je zo lang analoog gerookt hebt.
  Waar ik vooral in geinteresseerd ben is hoe het zit met de wetgeving omtrent vaping.
  Als ik het goed versta is het in belgie verboden om e-liquids te verkopen MET nicotine…toch?
  Ik zie het al gebeuren dat ze dit gewoon hélemaal gaan verbieden of zo hoog taxeren…kijk maar naar Amerika er zijn al redelijk wat staten die het verboden hebben…
  Daarom ben ik eigenlijk op dit forum…om te zien of wij het kleine groepje VAPERS in Belgie iets gaan ondernemen om dat te voorkomen?

 11. Ik ben niet van het ondernemende type… maar komaan wie wacht er niet al jaren op zo een super alternatief?
  En voor de korte tyd dat ik het ken…
  *Ken ik rust……..rust in mijn hoofd
  (die onrust die elke analoge roker heeft elke keer dat hij een sigaret opsteekt en weet dat het écht ongezond is en dat de rekening nog wel komt)

  Want vroeger als roker verwachtten mensen rondom je eigenlijk dat je zei:
  “Ik weet dat het vies is maar ik kan het niet laten”

  Terwijl ik genoot van mijn sigaret na het eten…bij een biertje..enz

  En nu smaakt het NOG VEEL MEER…en ik wil niet dat dit verbannen wordt
  zonder dat ik weet dat ik alles gedaan heb wat ik kon om verbanning te voorkomen.
  De regering kan dit toch gewoonweg niet opleggen zonder harde bewijzen?

  Mijn rebelyell

 12. Beste,
  ik ben nooit kunnen stoppen met roken omdat “iets in mij” altijd vond dat wanneer ik uitging of wanneer er alcohol in het spel was… dat daar een sigaretje bijhoorde. Nu ben ik niet blij maar SUPER tevreden dat ik op die momenten kan teruggrijpen naar mijn electronische sigaret.
  Tja, soms wil een mens zoiets met de wereld delen!
  Groet,
  Gerrit

 13. Begin December m´n starterspack ontvangen en supertevreden!
  De smaken liggen me niet allemaal, maar ik moet zeggen dat het voor de rest superhandig is en stukken goedkoper. Ik ben overtuigd, no more sigarets for me! E-smoke only!

 14. Heksenjacht … vandaag zat ik op café, gezellig een pintje drinken, babbeltje toen er plots 2 dames binnen stapten en zich voorstelden als afgevaardigden van Volksgezondheid. Onmiddellijk nam ik mijn elektronische sigaret en genoot van m’n inhalering. Ik beken dat ik dit een beetje ostentatief deed want ik voelde me best lekker met m’n alternatieve rokertje. Onlangs had deze rookstok me door een 9 uur durende vliegreis geholpen en op de trein maakt het de lange reizen ook draaglijker. Onmiddellijk reageerde de kleinste v/d 2 dames en verbood me op straf van boete nog om van mijn elektronisch alternatief gebruik te maken en bedreigde eveneens de cafébaas. Was de ene (blonde en grotere) dame nog vriendelijk en geduldig ging de kleinste onmiddellijk in de aanval. Toen ik haar vroeg wat haar motivatie was om de elektronische sigaret te verbieden beet ze me toe dat dit toestel rook fabriceerde waarop ik haar onmiddellijk repliceerde dat het hier ging om onschuldige reukloze waterdamp zonder enige gevaarlijke bijwerkingen en dat haar motivatie bijgevolg onaanvaardbaar was. Hierop reageerde ze fel door te antwoorden dat de bevoegde minister van Volksgezondheid (Onkelinckx) het rookverbod had uitgebreid tot de elektronische sigaret. Meer nog door gebruik te maken van dit hulpmiddel gaf ik aanleiding tot roken … Bijgevolg, ik ben sprakeloos maar er nu rotsvast van overtuigd dat het hier om een heksenjacht gaat met als enige doel het pesten van wanhopige rokers en de horeca kapot te maken. Gedurende 6 maand was ik vrijwel niet meer op café geweest want als er een plaats was waar ik nog meer dan anders behoefte had aan een sigaret was het daar wel. Eindelijk kon ik terug genieten van een café bezoek tot ik hier weer met de grenzeloze waanzin van het politieke beleid geconfronteerd werd met een duidelijke anti-rookster die met genot het plezier van anderen op alle manieren tracht in te perken en te bestraffen. Ik begin me enorm te ergeren aan de hypocriete beleidsmakers die onbekwaam zijn om hun mandaat naar behoren te vervullen. Dit gaat me nu net iets te ver en ik voorspel nog veel commotie omtrent deze houding tegenover de rokers. Dit heeft niets meer te maken met gezondheid dan wel met zuivere pesterij die vele mensen tot wanhoop brengt. Het is een typisch beleid dat de onbekwaamheid van de politieke klasse en hun vazallen weerspiegelt. Arm Vlaanderen, arm België waar alles mogelijk is behalve roken of nog erger pseudo roken!

 15. Ik rookte 12 jaar… ongeveer 15 sigaretten per dag. Ben in eerste instantie “gestopt” met roken met nicotinepleisters… wat een ROMMEL. Heb me zelden in m’n leven zo slecht gevoeld. Pijn in mijn gezicht, jeuk op mijn armen, steken in mijn armen… Op de 4de dag heb ik de plakker in de vuilbak gegooid, voelde me na een uurtje alweer beter. Dit zegt genoeg!

  Toen ontdekte ik de e-cig. Wat een verschil!!! Geen afkickverschijnselen, ik voel me na 11 dagen rookvrij al zoooveel beter. Ik damp lekkere smaakjes, véél lekkerder dan een gewone sigaret trouwens (had NOOIT gedacht dat ik zoiets zou zeggen, was echt zwaar verslaafd).
  Maar ik ben vastbesloten, ik raak geen gewone sigaret meer aan. Het stinkt, je krijgt er kanker van en het is ontzettend duur. Al damp ik heel m’n leven elektrische sigaretten, ben toch mooi van die tabak af!!

  En het verbod… wat een ONZIN. Hun argument om nicotine-liquids te verbieden is letterlijk; “er zit nicotine in, dus is het een geneesmiddel, dus mag het niet vrij verkocht worden”
  Excuseer??
  Wat zit er dan niet allemaal in gewone tabakssigaretten? Daar zit ook nicotine in. Verbied die dan ook maar… oh… maar wacht… daar verdienen jullie heel veel geld mee he? Dus die mogen wel.
  Zoals gewoonlijk weer hypocriet ten top, maar waar een wil is, is damp. Geen mens die het mij kàn verbieden.

 16. al sinds augustus beginnen dampen na jaren verstokte roker te zijn en op vraag van veel klanten en vrienden die miojn e-sigje zagen ben ik begonnen deze te verkopen
  stilletjes aan zie ik toch dat er een mentaliteitswijziging aan de gang is tov de e-sig
  meer en meer rokers willen van hun taxverslindende sigaretten af en ik kan ze echt geen ongelijk geven!

 17. Gisteren mijn elektronische sigaret aangeschaft en ben er ontzettend blij mee. Wat een verademing (klinkt raar als het om roken gaat :D)!

  De verslaving (nicotine) en handeling (sigaret vasthouden en in mond steken) blijft, maar de zever die niet meer in mijn lijf komt, blijft voor altijd weg! Veel rokers zijn cynisch over de elektronische sigaret (fake, niet authentiek, niet zelfde effect, …), maar elke roker snakt naar een oplossing om te stoppen. De e-cigaret is daar ideaal voor!

  Ik heb wel nog een vraagje: er worden ook elektronische sigaretten verkocht in de nachtwinkels met cartridges, maar is daar een verschil (nicotinegehalte, veiligheid, …)? Wie kan mij hierbij helpen?
  Ook nog een ander vraagje: waar kan je losse cartridges kopen/bestellen?

  Groeten van een tevreden overgeschakelde!

  • Hey, ik ben eigenlijk naar hetzelfde opzoek,
   ik vraag mij af of het wel veilig is om zo brol uit china te inhaleren?
   maar ik doe het nu al een week en ik voel me er niet echt slecht bij?

   misschien toch eens een ‘merk’product proberen.

 18. vandaag mijn pakketje aangekregen!

  ik moet zeggen, dat ik het ga proberen.. heb nu vanavond toch minder gerookt erdoor… laten we zeggen, 5 sigaretten minder gerookt

  enige wat ik spijtig vind, is, dat het in vergelijking met een gewone sigaret wat zwaar is om gewoon los in uw mond te laten hangen… anders was’t echt af geweest… ben dus al heel content dat ik niet voor zo van die zwaardere modellen heb gekozen. jezus wat moet dat zijn.

  ik vermoed dat ik wel een paar mensen ga aansteken hierbij! ik zal ze naar hier doorsturen want…chapeau voor de site!

  cheers

 19. De info op deze website is helemaal top.
  Na een reeks miskopen ben ik hier terecht gekomen. Ik had de hoop half opgegeven omdat ik dacht dat dat elektronisch roken toch niet was wat het allemaal beloofde te zijn. Qua prijs/kwaliteit/gebruiksgemak volg ik jullie volledig. Eerst had ik goedkoop spul gekocht, maar ik kreeg constant viezigheid in m’n mond. Echt verschrikkelijk! Daarna had ik zo’n zwaar geval, maar geloof me, praktisch is anders als je op kantoor effe je liquid moet bovenhalen. Die zware batterijen gaan dan misschien wel langer mee, maar ik kom gemakkelijk de dag rond met een kleinere batterij. Bovendien is de damp die ik nu binnenkrijg méér dan voldoende. Begrijp totaal de hetze niet van al die MOD’s om nog meer damp te hebben. Weggegooid geld als je’t mij vraagt.

 20. Hallo,

  Ik heb al veel geprobeerd en moet zeggen dat ik gecharmeerd ben door de voordelen van elektronische sigaretten met 2 componenten. Het is pas als je echt oversapt op elektronisch dat je gaat beseffen hoe fijn het is om gewoon elke keer een nieuwe/verse atomizer te gebruiken. Geen geklooi met onderhoud of geen risico dat hij stuk gaat. Ik kan het weten… vervelend als je ergens bent en je atomizer doet het niet meer… of erger nog je moet liquid bijvullen. Geen onderhoud, gewoon roken.. zo moet het zijn. Ik rook nu V2 Cigs omdat ik volledig weg ben van de 3 tobacco flavors.

  Stefanie. Begijnendijk.

 21. tried a lot but… die nieuwe V2…amai wat een damp! amai wat een smaak!

 22. Hey,

  Vorig jaar kocht ik al eens een “wegwerp-eenmalig te gebruiken” electronische sigaret. Die werkte niet naar behoren en was leeg na amper 20 puffs…
  Veel vertrouwen had ik er echt niet in.
  Na het lezen op deze site heb ik beslist om te gaan voor Green Smoke pro-kit. De eerste cartomizer die ik monteerde was al leeg na amper 2h ( ongeveer 100 puffs!!!).
  Ik heb toen een mail gestuurd naar G.S., zonder pardon werd deze ene slechte gratis vervangen door 5 nieuwe cartomizers!
  Ik rook al 20 jaar gewone sigaretten, dus écht verslaafd…
  Sinds ik de G.S. e-sigaretten heb, heb ik geen enkele gewone meer aangeraakt!
  Echt een aanrader!
  Ik rook nu 2 weken tobacco full 2.4% en deze voldoet volledig aan de behoefte.
  Het is echter inderdaad zo dat ik precies de hele dag aan de sigaret zou kunnen trekken maar ook dat is al aan ’t beteren voel ik.

  Ik ben zelfs een weekend met gezin weggeweest zonder gewone sigaretten mee te nemen en heb er totaal geen probleem mee gehad, nochtans heb ik thuis nog 12 pakjes gewone sigaretten liggen.

  Jan. Boom

 23. Emiel Boschmans

  Eerste paar dagen de e-sigaret gerookt. Het lukt vrij aardig. Het is wel even wennen met de smaak. Maar ik krijg er geweldig droge mond van en moet redelijk veel hoesten, misschien gaat dit na een tijdje over.
  Ik vind het een superuirvindig, maar het is niet goedkoper dan gewone sigaretten. Ik vind het zelfs redelijk duur.
  Maar als het beter is voor de gezondheid dan mag het iets meer kosten. Ben alleszins blij dat ik deze stap hen gezet.

 24. Pascal Ferrari

  Heb zaterdagmiddag mijn Esmoking Premium pakket gaan kopen. Rook al 22 jaren en met deze aankoop was het niet zozeer de bedoeling onmiddellijk te stoppen maar het eerder de eerste dagen uit te proberen alvorens de echte sigaretten weg te laten. Maar sinds ik zaterdagmiddag de E-sigaret heb beginnen gebruiken heb ik geen enkele behoefte meer gehad om alsnog een gewone sigaret op te steken. Ben al 2 dagen sigaret vrij!!!! Wie had dat kunnen denken

 25. Emiel Boschmans

  Ik ben na een tweetal weken overgeschakeld van 1,8 nicotine naar 0.6.
  En dit omdat ik 1,8 veel te zwaar vond bij inhaleren. Ik moest er zoveel van hoesten.
  Nu met de 0,6 is dit veel beter.
  Toch heb ik nog regelmatig zin in een echte sigaret.
  En dat omdat ik na een tijdje de esigaret te hebben gerookt een geweldig vieze mond heb door de smaak.
  Ik moet wel zeggen dat de echte sigaret mij ook niet echt meer smaakt.
  We houden vol met de esigaret alhoewel ik er ’s avonds een licht drukkend gevoel in mijn longen van heb.
  Maar het aangename na een drietal weken is toch dat mijn ademhaling niet meer piept bij het slapen gaan.

 26. Heel slechte ervaring, dit zijn producten die hun belachelijke prijs niet waard zijn. Ik heb online mijn eerste e-cig gekocht, een JOYTECH 510 — slechte rookervaring, batterijduur minder dan 10 minuten. Toen heb ik de EGO-KIT gekocht, die na twee weken van gebruik (af en toe) al niet meer werkt. De batterij is al 20 seconden na het groene lampje (“batterij opgeladen”) weer leeg. Daarna heb ik een USB-batterij van 1000 Ohm gekocht: heeft drie keer gewerkt, daarna niet meer.

  Als je kijkt naar de aanschafprijs, de wachttijd en het ontvangen product, moet ik de aanschaf van dit product van harte ontraden.

  Ik heb ook de wegwerp e-cigs van de tabakswinkel geprobeerd, zowel die van 500 als die van 800 trekjes. Die zijn bepaald beter van kwaliteit en kwantiteit.

  Maar geen van de producten die ik geprobeerd heb is in de verste verte vergelijkbaar met de bevrediging die een echte sigaret levert. Het is hetzelfde verschil als de liefde bedrijven met een mooie vrouw, dan wel dezelfde ervaring te willen hebben met een rubberen pop.

  • edsylver supergoed kan het 2 dagen gebruiken dan pas herladen en een flesje tabacsmaak een week supergoedkoop en rook al een maand en een week niet meerv (sigaretten)

 27. Na onderzoek op internet gekozen voor hetStartespakket van Green Smoke. Perfecte keuze blijkt dat te zijn, rookt nog beter dan een analoge sigaret! Ik rook daardoor aanmerkelijk ongezonder en ook steeds minder. Het enige wat jammer is, is dat die e-sigaretten zwaarder zijn dan analoge.

 28. Verheyen Albert

  Ik ben nu ongeveer 5 maanden geleden gestart met GreenSmoke.
  Enkel smaken geprobeerd, en ben nu tevreden met Full-Tobacco – 1.8mg Nicotine.
  Misschien binnenkort eens proberen om te verlagen naar 1.2mg.
  In héél uitzonderlijke situaties: stress of dipje, grijp ik nog eens naar een “A-sigaret”, maar bah, na de eerste trek heb ik er al spijt van: vieze “rooksmaak/geur.

  – Wat ik mij wel afvraag is tot welke soort/type deze sigaret, GreenSmoke, behoort, ik lees dat er zoveel types zijn:808,901,510, eGo, enzovoort?

  • Geachte Heer,

   Je verhaal lijkt mij zeer geloofwaardig. Ik ben een zeer bezet (academische) prof. Ik grijp daarom uw ervaringen aan.
   Ik ga overschakelen op e-sigaret. Kun je mij (in detail) melden wat ik het beste doe. Ik wens wel enige nicotine (1.8 ?) Dus, hoe/wat te bestellen, waar, prijs etc. Terloops, ik wens niet iets te bestellen waarbij na enkele weken blijkt dat het al ‘op’ is. Dus iets voor lange duur. En iets dat echt serieus is (in alle opzichten).

   Kun je me daar over als ‘kenner’ berichten?

   Hartelijke groet,
   Marc Verminck

 29. Ben sinds 3 weken aan de e-sigaret, en heb nog geen analoge meer aangeraakt!
  Super tevreden van Greensmoke, zou alleen tof zijn om gewoon in de winkel te kunnen kopen.

 30. Na 39 jaar vond ik het tijd om echt te gaan stoppen . Sinds 5 weken gebruik ik de Duitse E sigaret , en geen tabak meer aan geraakt , auto uitgesopt, fietsen zonder piepen en hoesten Geweldige ervaring !!
  De groeten uit Nederland

 31. Ben blij dat ik van het roken af ben en nu vape, gelukkig!

 32. De eerste ervaringen van een week zijn heel positief. Minder hoesten. Ik ben nog wel op zoek naar de juiste dosis nicotine. Full flavour is wat zwaar. En misschien bouw ik wel af tot zero. Mijn omgeving reageert zeer positief. En het is zo handig. Na enkele puffs kan je de “joint” gewoon in je zak steken. Ook aan de pc is het handig. Ik hoop weldra geen echte sigaretten meer te hoeven kopen.

 33. Ik ben sinds 2 maanden overgeschakeld, geen gewone sigaret meer aangeraakt en ook geen behoefte toe gehad. Besteld bij Greensmoke. Enkele minpuntjes: de kleine batterij is snel plat en opladen duurt vrij lang. Voor de rest niets dan voordelen!

 34. Hey, ik ben op 1 januari eindelijk met een e-sigaret begonnen. Wilde het al een tijdje en dacht nu dan toch maar mee te doen aan de goede voornemens om te stoppen met roken 🙂
  En ik moet zeggen, het is echt beter dan verwacht! Ik heb mijn e-sigaret gekocht en rook menthol (ik rookte ook altijd menthol sigaretten). Ik heb helemaal geen sigaretten meer gerookt en mis het ook niet dus ik ben echt blij met deze uitvinding!!!

 35. Heb enkele jaren terug Chinese e-cigs gekocht. Waardeloos! Heb V2 sinds vanmorgen geleverd gekregen. Ik rook/damp al de hele dag met de lange batterij met dezelfde filter/cartridge. Veel damp, sterk gevoel in de keel en een goede smaak. De eerste paar uur eventjes wennen, maar nu wil ik niks anders meer. Ik mis mijn ‘echte’ sigaret niet,en ik zag ze graag. Dus voor mij is V2 geslaagd, prijs kwaliteit dik in orde.

 36. Welke e-sigaret moet ik kopen ,heb de e-smoking aangeschaft, maar die dampt zeer slecht, zelfs met volle batterij en nieuwe filter.

 37. Ik dacht… Eureka toen ik mijn Bookwill starterset aanschafte met flavourArt Virginia, Heaven Juice (1.8 % nicotine). Kon ik de wereld aan zonder de broodnodige sigaretten… dacht ik. Normaliter gaat er een pakje (26) sigaretten per dag doorheen en de ambitie is om het te gaan minderen naar 1 pakje per week. Stoppen is een optie! Helaas, helaas, er gaat iets flink mis in mijn systeem. Blijf enorme behoefte houden aan een echte sigaret. Lurk de hele dag door aan mijn e-sigaret (ca. 1 tot 1,8 ml). En aan het eind van de dag snak ik zo naar een sigaret, dat ik toch weer een paar pakjes haal.
  Begrijp niet waarom ik zo verlang naar een sigaret. Nicotine krijg ik meer dan voldoende binnen (wellicht nu veel meer dan bij 1 pakje per dag en dat was al meer dan me lief is). Over de Bookwill e-sigaret zelf ben ik zeer tevreden. Misschien dat ik een andere olie moet proberen. De smaak is goed. Maar blijf zo sterk de behoefte houden aan een sigaret. Wat zie ik over het hoofd en wie kan me helpen met een goede tip!

  • Het kan zijn dat je ook een verslaving hebt aan de whole tobacco alkaloids (WTA) naast de nicotine. Ze geven je het gevoel van iets gerealiseerd te hebben, daarom krijgen mensen een ‘goed gevoel’ na het roken van een sigaret, een soort pavloviaanse beloning…

   Ikzelf had hier de eerste 2 dagen last van, heb op de tanden gebeten en hierna ging het beter en ik heb geen gewone sigaret meer gemist.

   Er bestaan blijkbaar e-liquids met die WTA’s in maar zal je even moeten zoeken…

   Ook moet je de mentale verslaving niet onderschatten, dat zit allemaal diep in het onderbewustzijn, ik probeerde in het begin vooral de oude gewoontes te handhaven (bv buiten roken terwijl het binnen wel kon, enz)

 38. Patrick Maezele

  Ik ben al jaren een verstokte roker en krijg deze slechte gewoonte maar niet afgeleerd (ik heb al een paar pogingen te stoppen achter de rug).
  Een paar jaar terug maakte ik via een vriend kennis met de E-CIG… toen de Tornado…
  Het concept en het feit dat je veel minder vuiligheid naar binnen krijgt (buiten de nicotine dan) sprak me fel aan.
  Na een tijdje dit product gebruikt te hebben had ik weer meer adem, smaakte alles beter, stonk ik noch mijn omgeving naar rook, kortom niets dan voordelen.
  Tot de verdeler hier wegens de nieuwe wetgeving de E-LIQUID niet meer zelf mocht verkopen, het moet nu via een apotheker…
  Er voor kon ik de producten online bestellen en ze werden keurig aan huis geleverd via de post, omwisselingen van batterijen en dergelijke inkluis, nu dus niet meer, waarvoor ik de Belgische wetmakers hartelijk bedank btw…
  Toen ben ik terug op tabak overgestapt maar al die tijd heb ik erg spijt van mijn beslissing… Vandaag, toen ik mijn vertrouwde pakje Camel ging kopen zag ik een wegwerp E-CIG en dacht ik… ik probeer het toch eens.
  Veel beter he, toen ben ik online gaan zoeken en kwam ik hier terecht, gezien de promotie op V2 heb ik mij aan een bestelling gewaagd en hoop nu terug de goede (betere) weg op te zijn gegaan.

  Verdere review over V2 komt later als ik mijn pakketje heb ontvangen en getest 😉
  Leve de E-CIG !!!

 39. Hallo, ik heb net drie dagen geleden een electronishe sigaret gekocht , moet zeggen ik rook nog maar drie gewone sigaretten meer , en hoop wel om in de toekomst er helemaal mee te kunnen stoppen .
  Ik moet wel even wennen aan de smaak en de hoeveelheden aanpassen , heb ook een vraagje .
  Hoe bouw ik het beste af ? En de hoeveelheden dat ik moet gebruiken ?

  Alvast bedankt

  Bieke

 40. Ik rook nu 18 dagen en 18 uur (yep app 😉 geen gewone sigaretten meer. Ik heb de Green Smoke e-sigaret gekocht en hij bevalt uitstekend. Je kunt lange hijsen nemen of diepe trekken of hoe je dat noemt en de batterij gaat lang mee. Wat ik prettig vind is 4 trekjes nemen en dan leg je de batterij gewoon weg, meer hoef ik er eigenlijk niet. En dat zo’n 6x per dag ofzo. Ik rookte 15 sigaretten per dag ongeveer.
  Het is een investering, hij is duur maar z’n geld zeker waard. Je draait er een nieuwe cartomizer op en klaar, niks vullen of moeilijk doen. Je hebt verschillende smaken en ik vind de absolute tobacco 1.8% het lekkerst van de tabaksmaken. Ik heb ook een variety doosje gekocht en menthol is heerlijk voor de afwisseling. Maar menthol sigaretten vond ik zelfs als ik verkouden was al smerig. Vanille is ook wel lekker maar mocha smaakt naar verbrande wentelteefjes. En chocola en mountain clove ken ik nog niet. Maar ik hou het bij andere smaken dan tabak echt voor d’rbij of voor afwisseling.
  Ik neem ze mee naar m’n werk maar niet als ik ga winkelen of bijvoorbeeld naar de kermis ga, en dat deed ik met gewone sigaretten wel. En naar vrienden of familie waar niet gerookt wordt gaat tie ook niet mee, en met gewone sigaretten stond ik dan op het balkon of in de tuin… Dus de zin is ook al veel minder. Hahaha en ik vind gewone sigaretten of mensen die net gerookt hebben al stinken, maar dat zal ik nooit hardop zeggen 😉

 41. Smaakt een e pipe of sigaret hetzelfde als een echte! Ik heb 50 jaar gerookt en nu 3 jaar gestopt maar denk iedere minuut aan roken om gek van te worden. Zou dit wat voor me zijn en lijkt het op echte tabak smaak. Ik lees ook dat je kunt kiezen voor een mix met nicotine in %

 42. Ik was al een tijd op zoek naar een gezonder alternatief, ik rookte zelf ongeveer een pakje per ander halve dag en soms 1 per dag. Het ergste hieraan, vond ik mijn conditie die echt erg slecht was geworden. Dus ik ben op zoek gegaan naar een E-Sig. Ik wist al dat ie iets wilde dat eigenlijk het meeste lijkt op een normale sigaret qua formaat dus al die grote blaas pijpen vielen a af. De eerste die ik kocht was 1 bij Big bazzar een EASY, nou ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo iets ranzigs heb gehad, het lijkt een beetje op een nicotine kauwgum echt een heel erg chemische smaak, nooit meer. Toen op internet gaan zoeken en daar uit blijkt al snel dat je het beste naar de Amerikaanse merken kunt kijken, Ik heb toen eerst een proef E-Sig van GreenSmoke geprobeerd, en ik moet zeggen qua smaak en rook vermogen heel erg goed, maar betreft de afmetingen en gewicht was ik niet overtuigd. Dus verder zoekend kwam ik uit bij “BLU” op het eerste gezicht voor mij precies hoe een E-Sig eruit moet zien, klein, slank en licht. Helaas vanuit de US is het erg duur om naar NL te leveren, maar toen kwam ik op de UK site uit en vanuit daar heb ik een starters kit gevonden, en besteld. Ik ben nu al 2 werken over op de E-Sig zonder enige normale Sigaret. Ik heb er diverse smaken bij besteld en deze zijn allemaal geweldig ik ben zeer tevreden en heb zojuist mijn 2e voorraad aan cartridges besteld. verzenden duurt namelijk ongeveer 3 a 4 dagen vanuit de UK en ik wil niet zonder komen te zitten. Helaas zijn ze dus niet direct in NL verkrijgbaar. Dus ik ben helemaal gestopt met roken en gestart met Dampen en daarnaast weer intensief gaan sporten.

 43. Hallo daar,

  Ik ben 22 jaar, man, en rook ongeveer van mijn 15 jaar, laten we zeggen een pakje per dag. Dus beter nu stoppen dan nog verder blijven analoog roken. Rook nu sinds 2 weken electrisch en moet zeggen het bevalt me zeer.

  Heb eerst eerst de v2 standard kit besteld die ik getest heb tot dinsdag, dus 2 weken. Zeer tevreden van. Goede smaken, maar heb niet echt het gevoel dat het een tabak smaak is. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn zeker goed en smaken naar meer, maar er blijft een fruitige smaak achter, vooral dan met de v2 reds. Waar in principe niets mis mee is, maar wou toch nog iets anders proberen. V2 cigs krijgen alvast een 8/10 van mij.

  Ik heb zondag green smoke besteld. Zeer snelle levering, was dinsdag al toegekomen. De starter kit. Hier heb je een echte tabak van green smoke. Mijn favoriet is de absolute tabacco 1.8% nicotine. Green smoke is mijn fzvoriet en hier ga ik verder mee. Is wel een pak duurder ivg met v2 cigs maar ik vind het wel waard. Mijn v2 cigs verkoop ik aan de papa.

  Maw ik rook nooit meer analoog, heb er ook geen zin meer in. Ga gewoon electrisch, je zal het niet beklagen.

 44. Heb zelf al een paar e-sigaretten gekocht en ben er zeker een grote fan van!
  Beter dan al de gewone sigaretten als je het mij vraagt.

 45. Hoi, ik bestelde vorige week de V2 CIGS. Nu ik ze rook, krijg ik behoorlijk wat pijn in de keel zo’n 1 minuut nadat ik inhaleer? hoe komt dit???? Bij originele sigaretten had ik dit niet???? :-))))

 46. 2 jaar geleden op de E-sig overgestapt. Greensmoke. Die helaas inderdaad niet meer naar Belgie mogen leveren. Gelukkig kan ik ze in Nederland laten bezorgen. Nu dreigde ik zonder te vallen en via deze site vond ik V2. “Levering Belgie 2 dagen” -wauw!
  Dat was maandagochtend. Het is inmiddels vrijdag en nog steeds niks geleverd. Via hun tracking zie je dat pakketje wat door Tsjechie en Duitsland wandelen en dat is het. Daar zijn we weeral mooi ingestonken!
  Als ik ze eindelijk alsnog krijg maak ik de vergelijking V2-Greensmoke maar qua service blijft V2 al een heel eind achter!

 47. Hoi, al 4 maanden Greensmoke aan het roken ( de vanille) gewoon super na 20 jaar sigaren te hebben gerookt !
  Ik moet persoonlijk niets anders meer hebben dan dit. Mag overal roken. Nu soms wel wat droge keel …… maar rook wel enorm veel.

  Tis voor mij een aanrader! heb een 7 tal verschillende geprobeerd en greensmoke is voor mij het beste

 48. Hallo,
  Ik zou graag overstappen naar de e-sigaret, maar zit nog met een vraag. Ik ben niet voor al die verschillend smaken te vinden en zoek een smaakstof die het best overeenkomt met een klassieke sigaret. Iemand een voorstel? Thx

 49. Er wordt hier niet gesproken over een gewichtstoename is dit dan niet het geval?
  Hoeveel liqiud moet je eigenlijk gebruiken ik heb starterkit gekocht -? 4 smaken en 11ml

 50. Even een update

  Ik rook nu sinds september alleen nog maar e cigs.

  Zoals vermeld in mij eerste ervaring in september beviel mij dit zeker onmiddellijk, maar ik heb het vermoeden dat de cartridges van green smoke aan kwaliteit aan het inboeten zijn. De cartridges gaan ongelooflijk snel leeg, en geven al direct een verbrande smaak achter. (Na ongeveer een 50 a 75 puffs).

  Dus heb ik besloten van eens wat anders te gebruiken. Heb gisteren de Apollo Endeavor kit besteld, dus we zullen eens zien wat dit gaat worden.

  Update volgt nog 🙂

 51. WOWWWW!

  De Apollo Endeavor getest, en ik moet zeggen, ONGELOOFLIJK goed!

  Ik ben een leek in E GO’s, maar is echt zeer gebruiksvriendelijk voor bij te vullen en dergelijke….

  De smaak Classic Tobacco 18mg is gewoonweg super, lekkere smaak ( te vergelijken met een soort van waterpijp), goede throat hit and a lot of smoke! 🙂

  Is natuurlijk een pak groter dan mijn green smoke’s, maar voor op het werk en thuis zal ik voornamelijk deze gebruiken!!

 52. Sinds 13/10/2014 overgeschakeld v +~12 Marlboros naar e-Sig , +~12ml/0,9mg/WEEK

  Ik was er supercontent van, na amper 10dagen rokershoest volledig verdwenen. Maar de laatste maanden regelmatig hoofdpijn & uitdrogingsverschijnselen… Blijkbaar zou dit door de e-liquid komen.
  Daarnaast was ik v de periode 11/2013 tem 11/2014 11kg kwijt, de helft is er al terug bij… Zonder de eetgewoonte te veranderen… Voor zover ik besef…

  • Als je 100 procent VG-liquids gebruikt zal je geen hoofdpijn hebben (ik zelf ben grote fan van ‘kind juice’ en ‘virgin vapor’ omdat die heel lekker zijn en even vloeibaar als PG-liquids). Deze liquids zijn duurder maar dat heb ik er wel voor over.

   • Ingrid, ik ben op zoek naar een Nederlandse of Belgische website waar ze kind juice verkopen – ik heb het ontdekt toen ik in Berlijn was een aantal weken terug maar vind het hier nergens. Kan jij me verder helpen?

 53. nu in mijn 6de week zonder echte sigaret zeer tevreden over mijn yanty esigaret zeer goede service en uitleg gehad en veel verschillende smaken eliquid te verkrijgen met of zonder nicotine mijn favoriet is easy rider 12 procent…..ik rookte bijna 2 pakjes per dag en gewoon gestopt vanaf ik mijn esig gekocht had.
  en ik heb er geen belang bij om deze winkel aan te raden want ik ken hem niet persoonlijk maar de service is top!!!!!!!!!!!
  kan de e sig iedereen aanbevelen ik wil geen gewone sigaret meer!!!!!!!!

 54. Hallo allemaal,

  Ik (24 jaar en zo goed als 8 jaar vast gerookt) ben vandaag precies een week gestopt met roken. Heb altijd menthol sigaretten (niet de klik sigaretten) gerookt van Kent, voorheen Barclay. Na de derde dag gestopt te zijn kreeg ik het er toch echt steeds moeilijker mee maar daar was mijn tante met de briljante oplossing. Omdat zij een dubbele e-sigaret had door een foute online-bestelling, mocht ik deze ‘lenen’ om even uit te testen of ik dit wat zou vinden. Omdat zij alleen de vloeistof met echte tabakssmaak heeft (geen idee wat de ‘echte’ naam van deze smaak is) MET nicotine, was ik hier niet zo enthousiast over. Ben vandaag zelf op pad gegaan en heb bij de Primera de Bookwill e-sigaret gekocht met appeltjessmaak, zonder nicotine. Deze bevalt mij beter. Het enige wat ik jammer vind, is dat er weinig keuze is uit smaakjes als je voor de zonder nicotine vloeistof gaat. Ik vind persoonlijk het effect niet echt laat maar zeggen als je een e-sigaret rookt met nicotine. Maar dat is mijn mening, bedoel hier verder niets mee. Nu hoop ik dat ik dit natuurlijk vol blijf houden, want ik merk wel verschil met mijn eigen e-sigaret en die van mijn tante. Zijn er meerdere mensen die een e-sigaret zonder nicotine gebruiken? Zo ja, wat zijn de ervaringen? En ben je uiteindelijk helemaal gestopt?

 55. Dit is een oproep voor het dampersprotest op 29 mei te Utrecht, Nederland.

  Dit protest is gericht tegen de EU TPD wetgeving. Artikel 20 van de TPD is gewijd aan de elektrische sigaret. Wanneer de richtlijn in alle Europese lidstaten is ingevoerd (voor mei 2016), wordt de e-sigaret als tabaksproduct behandeld, inclusief alle geldende tabaksregels.

  In het onderstaande document is de oproep voor de dampers in alle Europese landen te lezen :
  http://oedc.at/web/index.php/nl/ . Er is momenteel bekend dat op 29 mei protestacties zullen zijn in de UK, Spanje, Roemenië, Nederland, Portugal, Hongarije, Oostenrijk Noorwegen en Cyprus. Andere landen kunnen altijd aansluiten.

  Wij zouden graag een grote opkomst zien in Utrecht. Kijk voor meer informatie over het protest in Utrecht op http://dampersprotest.stoprokenvandaag.nl/

  Voor de organisatie is het handig om een indicatie te hebben hoeveel mensen komen. Op de website dampersprotest.stoprokenvandaag.nl kan deelname anoniem gemeld worden.

  Help mee om het een geslaagd protest te maken!
  http://dampersprotest.stoprokenvandaag.nl/help-ons/

 56. Sinds 3 weken gestopt met a roken.
  Ik rookte gedurende 15 jaar een pakje per dag. Na mislukte pogingen om cold turkey te stoppen op zoek gegaan naar een hulpmiddel. Op deze website vond ik precies wat ik dacht nodig te hebben. Starterspaket aangeschaft van greensmoke en sinds de eerste trek geen enkele a sigaret meer aangeraakt en er ook niet de minste behoefte aan gehad. Of ik nu ook nog van het e roken zal afgeraken is een andere vraag want het bevalt me prima. Maar ik ben ervan overtuigd dat het e roken toch beduidend gezonder is en zo voel ik me echt ook. Voor mij dus een wondermiddel om zonder ook maar enige moeite van de gewone sigaret af te geraken.

 57. 20 jaar gerookt aan gemiddeld 15 sigaretten per dag (in’t begin meer en zwaarder).
  Tweemaal gestopt met roken, eerst voor een periode van 9 maand, dan wat jaren later voor een periode van 1 jaar.
  Steeds was het gewoontegebruik een heikel punt om te kunnen stoppen.
  Steeds was een verlaagde drempel (je kent dat wel je hebt wat glaasjes op en een maat biedt je een sigaret aan) de start van een nieuwe gebruiksperiode.

  Nu denk ik de oplossing gevonden te hebben, om van die vermaledijde sigaret vanaf te geraken.

  Drie weken terug gestart met een e-sigaret van I-quit,..
  Een week getest, beviel me niet echt (te zwak, ..; snel leeg (de batterij dan toch))
  Dus op zoek gegaan naar een alternatief.
  Daar ik in Namen werkte via een winkel aldaar gepasseerd waar ze me zéér goed hielpen.
  Eerst de eGo One Mini (joyetech) gekocht met 6mg spul erbij (al wat verschillende smaakjes geprobeerd, ik blijf toch fan van breakfast (Green vapes) koffie smaakje of The Palm (Pall Mall substituut).
  Bleek de vaporizer wat te klein van de mini, dus heb ik die van de gewone eGo aangeschaft (kan meer in).
  Deze laatste week heb ik dan ook de batterij voor op die eGo One gekocht.

  Dus ik heb nu drie e-sigs, waarvan ik er twee gebruik (de mini bevat een fruitig smaakje of munt,..) (de gewone bevat tabac of koffie smaak). De I-quit is mijn backup moest ik zonder vallen onderweg.

  Het bevalt me zeer, en ben nu aan het trachten de mg te verminderen tot het niveau 0mg (hoop dat over twee-drie maand te bereiken)…

  Volledig stoppen ga ik waarschijnlijk niet doen, daar ik het vampen toch wel lekker en leuk vindt,…

  Een aanrader (als je niet echt een stopcontact ofzo in de buurt hebt is een draagbare noodbatterij (voor gsm’s etc), zodat je on the fly kan roken met de batterij ingeplugd, of kan opladen. (de Ego heeft een mini-usb aansluiting waardoor je tijdens het opladen gewoon verder kan puffen,…)

  Best tevreden,…

  Nu ga ik ook eens trachten van zelf wat e-liquid te mixen om tot een persoonlijk smaakje te komen 😉

  grtz,
  Jef

 58. Als beginner wil ik graag een goed toestel aanschaffen nl geen lomp geval, niet moeten reinigen, een lage weerstand met geen te hoog voltage. Geen al te lange oplaadduur van de batterij. Geeft er iemand advies voor mij,?

 59. voor mensen die niet weten welke E-sigaret je moet kopen kan ik de JUST FOG 1453 ultimate aanbevelen!

  veel damp met goede smaak! en je kan er alle liquids in doen die je wilt.

  heerlijke smaken zijn er. vind drop, appel, vanille en mint echt super lekker! of aardbei kers, annana, mango.

  batterij gaat ongeveer 2 dagen mee en je kan deze opladen met een usb kabeltje zelfde als je telefoon dus hij kan in de auto, op werk aan de pc of thuis in het stopcontact!

  ideaal! voor mij geen echte sigaretten meer! bah wat zijn die vies als je de just fog 1453 bent gewend.

  groetjes lizzy

 60. HALLO
  WELKE E SIGARET ZOUDEN JULLIE MIJ AANRADEN ALS BEGINNER ?
  gino

 61. Ik was een lichte roker. Een 4-tal muntsigaretten tijdens de avondlijke uurtjes. Na een test in het tv programma Volt over de e-sigaret werd mijn interesse gewekt. Vooral voor mijn man opdat hij niet meer in de sigarettenstank hoefde te zitten. In april V2 starterspakket gekocht. Vanaf de eerste ‘damp’ was ik letterlijk en figuurlijk ‘in de wolken’. Dit gevoel heb ik nog steeds. Omdat ik geen grote roker ben kom ik al gauw een hele tijd toe met een paar doosjes cartridges. Heb de munt geprobeerd, Menthol zowel als de gewone munt. Zeker niet slecht, doch mijn voorkeur gaat uit naar Congres tabaksmaak. Ik heb de manuele en automatische batterij. De manuele geeft wat meer ‘smoke’ dan de automatische doch beide zijn goed. Alleen ondervind ik sinds kort dat de manuele batterij om de dag moet opgeladen worden, terwijl voorheen maar eéns per week. Gaan die echt maar een 7-tal maanden mee? Moet ik nu al een nieuwe aanschaffen? Iemand ervaring mee?

 62. twee jaar genoten van green smok.Superkwaliteit. Ze zijn gestopt met leveren aan België. Overgenomen door Altria, de moederholding van Marlboro. Zeer cynische zet van dit conglomeraat van de dood.

  • beste,

   Ik kan ze blijkbaar nog altijd bestellen, rook al 2 jaar greensmoke vannile 2,4 %
   Heb 5 verschillende geprobeert maar deze rook ik nu 2jaar met succes, was een ketting roker al meer dan 20 jaar !

 63. Hoi, Heeft er hier iemand ervaring met de EHALE Mini? Deze gebruiken geen nicotine maar BioNic. Graag dus jullie ervaringen. Dank u!

 64. heb nu eens ZEN SATION maar dit is nix !! toch zeker niet vergelijkbaar met greensmoke

 65. ik ben een niet roker maar door familiale problemen neem ik nogal kalmeermiddellen .
  Maar ik ondervond dat het niet meer hielp overdag .in mijn jeugdjaren 30 jaar geleden had ik als puber nog gerookt.
  Dus dacht ik aan de e sigaret maar met een mengeling van 0% gemengd met 6% .
  Ik voel mij hiermee kalmer !
  Maar ik vroeg mij af of dit dan schadelijker is dan kalmeermiddellen die uiteindelijk niet meer werken.
  Graag zou ik een reactie krijgen aub

 66. Ik heb de EHALE mini gebprobeerd, deze vond ik net niet sterk genoeg. Ik rook nu al een maand met de EHALE expert, wat een smaakbeleving! Ik kan niet zeggen dat ik van plan ben om te stoppen met roken, ik vind het veel te lekker!

 67. na 16 jaar roken overgestapt naar e-sigaret nu 6 maand, intussen,met goede resultaat,voel me beter heb minder last van hyperventilatie,huis stinkt niet meer.ben vies van de analoog sigaretten geworden.
  af en toe rook ik nog een maar heb dan direckt spijt,mijn mond proeft juist naar assebak achteraf.
  intussen is de e-sigaret een hobby geworden,de coils zelf bouwen,liqiuds zelf maken enz..
  beter niks roken of dampen want 100 procent gezond is het niet maar wel beter dampen als roken want het is 95procent beter dan roken.

 68. De e-cigaret was voor mij een ware openbaring, in zulke mate dat ik volledig afkickte van die rotsigaret…tot enkele maanden geleden.
  Ik startte met een beginnerssetje een jaar terug.
  Iets later schaftte ik me een eGoONE aan bij Le Brouillard in Gent. Het knopje om in te drukken om te vapen haperde al meteen bij aankoop, maar dit bleek normaal te zijn aldus de verkoopster. Mits kleine haperingen genoot ik dus van mijn eGoONE en besloot er nog een extra aan te kopen. Maar na verloop van tijd begon deze e-cigaret ook te haperen. Een ‘tijdelijke verkoopster’ van Le Brouillard vertrouwde me toe dat dat knopje altijd al een minpunt was van de eGoONE, maar dat diende ik dus te bespreken met de eigenaar die op dat ogenblik met vakantie was. Inmiddels gaf ook de tweede E-cigaret de geest. E-cigaret dan binnengebracht bij de eigenaar van de shop, en maar wachten op enige reactie die dus uiteindelijk wat raad je negatief is:
  … twee dure aankopen… 2 eGoONE waarvan de batterij vrijwel meteen hapert en het dus binnen het jaar niet meer doet, en aangezien de garantieperiode van 3 maanden voorbij is lacht men dit gewoon weg bij Le Brouillard… SCHANDALIG!
  Ik bracht wel heel wat nieuwe klanten aan en ben inmiddels ook een vaste afnemer van e-liquids, maar daar heeft men geen oren naar.
  Ik kan dan ook melden dat ik me enorm bedrogen voel door Le Brouillard en dat ik op zoek ga naar een correcte en klantvriendelijke handelaar mét degelijk materiaal. Dit alles zorgde voor zoveel stress dat ik voorlopig maar mijn toevlucht neem tot het originele exemplaar alle schadelijke gevolgen inbegrepen…pfff…

  • Beste Cosy,

   Ik begrijp je frustraties volledig! Heb een gelijkaardig probleem gehad waarbij 1 maand na aankoop bleek dat het toestel niet goed functioneerde en was het om één of andere rare reden niet mogelijk om deze in te wisselen. Toen heb ik het ook opgegeven en ben ik terug beginnen roken…
   Nu ( 3 maanden verder) heb ik het nog eens geprobeerd met de EHALE expert II en ik kan je vertellen dat ik geen seconde spijt heb gehad van mijn aankoop! Inmiddels als 3 weken geen sigaret meer aangeraakt en voel me al stukken beter!

   Groetjes,

   Thomas

 69. Na wel 30 pogingen om te stoppen met roken ben ik nu reeds een week tabak vrij door de e-sigaret! Deze smaakt nu zeker zo goed als een echte sigaret en hoop het te kunnen volhouden, ik hoop enkel dat dit wel gezonder is als het gewone roken? Nu gebruik ik nog 18mg/ml maar denk binnen een paar weken stilaan af te bouwen tot ik uiteindelijk aan 0mg/ml kom! Ik voel mij er echt goed bij, geen ontwenningsverschijnselen en ben fier op mezelf!

 70. Na 4 dagen wist ik het al. Nooit meer tabak. Nochtans 35 jaar zwaar gepaft. Dit wordt het einde van de tabaksindustrie. Die machtige lobby probeert natuurlijk via allerlei regelgevingen terug te slaan. Ik verwacht wel dat er accijnzen komen en andere bullshit, maar dampen is veel doeltreffender dan al die pleisters en kauwgumshit. Ik heb genoeg met 6mg nicotine en meng het af en toe met wat nicotinevrije CBD liquid. Iets duurder weliswaar maar echt relax. Bye bye Philip Morris en co die nu ook uitpakken met eigen dampers met tabak die zogezegd verwarmd en niet gerookt wordt; maar dat is vissen achter het net. Nu nog thc liquids vrij verkrijgbaar maken en iedereen tevreden.

 71. Na ongeveer 45 jaar roken nu sinds een zestal weken op electronisch omgeschakeld. Begonnen is het als ik sigaretten ging kopen, ze hadden er silver cig apparaatjes. Ik heb er toen eentje gekocht, liquid tabakssmaak met 12 mg nicotine. Direct uitgeprobeerd, maar ik vond het niet echt lekker, ik moest er zelfs van hoesten, het prikkelde geweldig in de keel. Ik heb dan afwisselend electrisch en analoog gerookt. Bij het volgende bezoek aan de winkel heb ik dan een liquid met muntsmaak gekocht ook 12 mg nicotine. Deze smaak viel beter mee maar constant munt roken was te zoet. Dan de beide lquids gemengd was iets beter maar ik bleef terug naar mijn analoge grijpen. Na veel googlen over electrisch dampen ben ik dan naar een dampshop geweest. Daar heb veel uitleg gekregen en vele toestelletjes en smaken kunnen uitproberen. Ik hem dan een iStick Pico van eleave gekocht, liquid tabaksmaak 6 mg. Het resultaat was direct goed, ik heb sindsdien geen analoge sigaretten meer gerookt. De smaak vond ik te zoet maar ik bleef dampen. Bij een tankbeurt zag ikdat zij liquids hadden van Millers, ik heb dan 6mg nicotine en 0mg in de smaak USA regular gekocht. Dit meng ik nu en ben nog steeds tevreden over de smaak. Geen enkele analoge meer gerookt en ik rookte toch bijna twee pakjes van 24 per dag.
  Vorige week kreeg ik duizelingen, ben naar de dokter geweest ik had te lage bloeddruk. Ik nam medicamenten voor hoge bloeddruk, de dosis is nu gehalveerd. Of het met dampen te maken heeft weet ik, maar het zou wel mooi rijnals dit een neveneffekt zou zijn

  • Beste Rudi

   Sinds 2 dagen ben ik ook overgeschakeld met dampen. Ik heb hetzelfde toestelletje aangekocht. Het lukt mij om van de sigaret af te blijven tot nu toe. Ik heb gelezen dat je 6 weken geen sigaret meer hebt aangeraakt. Uw bloeddruk is verbeterd. Maar hoe voelt het voor de rest met de gezondheid? Voel je u fitter en is de ademhaling beter? Heb je nog last van ochtend hoesten? Ik lees hier héél wat ervaringen maar nergens lees ik hoe het beter gaat met de gezondheid. Graag uw ervaring hierover

   M.

   • Het hoesten is weg nu! Bij oud op nieuw heb ik de hele nacht kunnen dansen enstond ik niet te zweten. Zover mijn ervaringen en de bloeddruk blijft normaal. Een aanrader voor iedereen, maar verwacht niet dat je e sigaret exact dezelfde smaak geeft als een analoge. Daar moet je wel zoeken tot je het juiste vindt,en dat is voor iedereen anders. Ondertussen heb ik ookeen nieuw tankje van SMOK tfv 8 baby de mini,en nu is de smaak ervaring veel beter als met het melo tankje. Nadeel is wel dat ik nu een hoger wattage nodig heb. Ik gebruik de X4 coils en damp op 50 watt. Die x4 coil gaat ong 3 weken mee. Batterij moet ik nu wel sneller vervangen. Ikdamp ong 10ml per dag. Ik hoop dat deze info een beetje helpt.

 72. Tja, mijn vader rook nu ook elektronisch…

  Vanaf hij opstaat 8 uur tot 10 uur omdat mijn moeder dan vertrekt naar haar werk. Dan vanaf 10 uur tot 7 uur s avonds paft hij gewone sigaretten de ene na de anderen. vanaf 7 uur tot 12 uur s nachts weer elektronisch….

  Met andere woorden ipv 3000 per jaar kost het nu 5000 om zijn verslaving te bekostigen….

  Mijn vader is dan ook echt een ketting roker en op dat vlak is hij echt de meest egoïstische persoon die er is….

 73. Gebruik e sigaret sinds gisteren,en ondervind prikkeling in keel,heb nog niet anders moeten doen dan hoesten en dat na 8 uur,snap niet hoe dat komt,naar mn eigen mening komt het door bepaalde stof in vloeistof,ik ben er dan ook onmiddellijk mee gestopt en het roken met gewone sigaret radicaal verminderd met 2 sigaretten per dag.

 74. Hallo eerst en vooral raad iedereen die wil stoppen met roken de E sig aan ik heb dat ook gedaan en vanaf de eerste dag gestopt met de gewone sigaret en nu al 4 weken echt geweldig dat dat nu bestaat anders had ik nooit kunnen stoppen ik ben met 6mg begonnen en direct goed .Ik voel me ook veel beter concentratie ook veel beter conditie ook super ik heb nieks anders dan lof
  De smaak is ook tien keer beter en libido ook geweldig
  Ik sport weer ook iets wat nooit zou gedaan hebben met roken. Ik wens gewoon iedereen die wil stoppen met roken de E sig te proberen .Mij is het vanaf de eerste dag gelukt veel succes MVG Christophe

 75. Beste e sigaretters of hoe ik ons ook mag noemen,
  Ben begin januari 2017 begonnen met te dampen. Ik was nogal sceptisch in het begin.
  Ik rookte ongeveer 40 a 50 sigaretten per dag en dit al ongeveer 42 jaar. Wonder boven wonder ineens geen enkele meer na de aankoop van de damper. Ik heb het puur uit nieuwsgierigheid nog 2 maal geprobeerd maar na 2.trekken aan de sigaret heb ik ze weggegooid. Het hoesten was verdwenen na amper 3 dagen en het ” piepen” ( kon niet slapen door gebrek aan adem) na 1 dag. Geweldig, een unieke ervaring na zovele jaren. Happyness allover. Mijn vrouw klaagt niet meer dat het huis of mijn adem of kleren stinken, mijn zoon klaagt niet meer dat hij mijn roltabak moet stofzuigen. Ik bespaar ongeveer 150 Euro per maand en voel me stukken beter. Niets dan voordelen aan deze sigaret. Begrijp me niet verkeerd , ik weet dat dit enkel een vervangmiddel is en raad dan ook iedere niet roker dit gebruik af.
  Ik heb bewust gekozen voor de onsmakelijke tabaksmaak en voor de litervullingen zonder smaak maar met nicotine zodat ik hopelijk na een tijdje ook kan stoppen met dampen. Ik zal zeker mijn best doen.
  Mijn boodschap aan alle dampers is: jullie zijn goed bezig en laat jullie niet uit het veld slaan door enkele negatievelingen die beweren dat het dampen kwalijke gevolgen heeft. Immers ALLES heeft kwalijke gevolgen zelfs verse groenten uit eigen tuin. Bedenk dat jullie met dampen heel wat minder “kwalijke gevolgen”. Binnen krijgen dan tevoren met de sigaret.
  Met dampelijke groeten,
  Peter.

 76. vandaag mijn eerste dampmachine gekocht (istick pico)
  Ik weet niet wat het is, maar heb een beetje keelpijn; en moet veel hoesten tijdens het gebruik.
  Eerlijk gezegd mis ik mijn ‘safke’ wel, maar ik ga toch nog proberen volhouden met de e-sigaret.
  WISH ME LUCK;

 77. kellnerchristine

  ik had in januari de e sigaret gekocht om mijn man een plezier te doen maar was er niet van overtuigd.
  en bleef duchtig verder roken.
  voor ons verlof begon ik te beseffen dat ik verkeerd bezig was ik werd s’ nachts wakker van mijn eigen
  gepiep en s’ morgens die hevige hoestbuien.

  daarmee de dag dat ik op verlof vertrok besliste ik de sigaretten thuis te laten en enkel nog de e sigaret te gebruiken wat ik moeilijk kon geloven is op dag 2 had ik geen hoestbuien en gepiep meer.ik geef eerlijk toe in mijn kopje had ik het heel moeilijk en er was wilskracht voor nodig om toch niet naar de sigaret te grijpen.
  na onze terugkomst heb ik toch nog es een sigaret geprobeerd en vond die heel vies en heb die na 2 trekjes weggegooid waar ik heel blij om ben.
  nu ben ik heel overtuigd om ooit te stoppen met alles maar ga er mijn tijd voor nemen om eerst het nicotine gehalte af te bouwen.ik voel me veel beter en daar ben ik blij om

 78. sinds 2 januari 2018 om 14.00 u stipt ben ik overgestapt van gewone sigaret naar e sigaret of beter gezegd naar dampen 9ml nicotine . Het gaat redelijk goed maar het verlangen naar gewoon word toch sterker dan de eerste dagen ..
  Ik voel me sinds een dag of 2 loom en slaap in de dag meer dan vroeger ook vaster en dat is niet de bedoeling denk ik toch …
  is dit een ontwenningsverschijnsel en gaat het over ; wat kan ik doen om ten volle te genieten van mijn e sigaret en mijn verlangen naar gewone te stoppen …. pfff …. iemand raad aub

  • Ik rookte 1 pakje per dag sinds 1 nov 2017 ben ik overgestapt op een e-sig en vanaf die datum geen enkele sigaret meer aangeraakt. Denk er wel aan, maar heb absoluut niet meer de behoefte om te roken. Ik reken mij rijk hetgeen ik nu minder heb uitgegeven, want naast de gezondheid telt dit zeker ook mee. Ben destijds begonnen met 6mg nicotine en zit nu op 3mg, de stap naar 0 mg nicotine is nog een klein stapje.

  • Wow, dan heb je het wel goed zitten… Je moet een goeie motivatie zoeken om die stinkstokken overboord te gooien. Denk aan vieze asbakken, heel je huis ‘geel/bruin, alles stinkt naar sigaretten. Mijn persoonlijke motivatie is dat ik serieuze gebitsrenovatie moet gaan doen (waarschijnlijk ook deels veroorzaakt door het roken). Dus het enige wat je nodig hebt is een ‘goeie reden’ en dan gaat dat wel goed hoor. Ik ben altijd de meest fanatieke smoker geweest, en na 40 jaar roken, MET goeie reden, nu al een maand aan het dampen. Ik heb in die maand 3 sigaretten gerookt omdat het pakje er nog ligt. Het smaakt ni echt goe.. Geloof me, als IK als verstokte roker het kan, dan jij ook. En eerlijk gezegd, het kost me geen moeite ook. Als het ni goe lukt, probeer dan eens met iets meer nicotine erin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+