Home / Nieuws / Elektronische sigaret enkel in de apotheek als het aan de Hoge Gezondheidsraad ligt.

Elektronische sigaret enkel in de apotheek als het aan de Hoge Gezondheidsraad ligt.

Elektronische sigaret enkel bij de apotheek?De Hoge Gezondheidsraad adviseert aan de minister van Volksgezondheid om elektronische sigaretten die nicotine bevatten enkel in apotheken te laten verkopen.

De raad vindt dat de berichtgeving over de e-sigaret vaak verwarrend en onvolledig is. Zouden ze onze website dan nog niet bezocht hebben?

De reden van de bezorgdheid wordt vooral gevoed door de vrees dat het roken van e-sigaretten een aanzet kan zijn tot het roken van gewone sigaretten.

Thans is er al onderzoek gevoerd dat aantoont dat er hiervoor niet gevreesd moet worden.

We vragen ons bovendien af wat dan de aanzet moet geweest zijn voor de miljoenen rokers die er vandaag reeds zijn. Wat écht aanzet tot roken is volgens ons drank en alcohol en dat gaan we voorlopig nog altijd niet bij de apotheker halen. Als alles wat aanzet tot roken voortaan enkel bij de apotheker mag aangekocht worden dan kunnen Carrefour en Albert Heijn hun deuren binnenkort sluiten.

De raad vindt dat nicotine houdende elektronische sigaretten exclusief in apotheken moet verkocht worden om de kwaliteit, doeltreffendheid en schadeloosheid te kunnen garanderen. Dezelfde garanties die u krijgt als u een product tegen haaruitval aankoopt bij de apotheek.

Stop toch met het boycotten van de gezondheid van de onderdanen. Maak dit innovatieve product toch zo toegankelijk als het maar kan zijn. Steek bij iedere roker een free sample in de brievenbus en doe er nog een paar kortingsbonnen bij ook. Dat -beste mensen- is aan “Volksgezondheid” doen.

Een reactie

  1. Beste mensen,

    Het moet maar eens een keer afgelopen zijn met het dictatoriale bewind in Europa waar onze regeringsleiders zich steeds meer aan te buiten gaan. Is er eindelijk een product dat ons rokers een stap in de goede richting laat zetten, is het weer niet goed. Zelf “vape”ik nou alweer 3.5 jaar en heb er alleen maar voordeel van. Ik hoest niet meer, ik heb meer lucht en ben ook nog eens van de stank af. Daarnaast betaal ik me ook niet meer blauw aan sigaretten en heb nog steeds mijn genot. Waarom mogen wij niet meer zelf bepalen of wij wel of niet willen roken?dampen of wat dan ook. Wanneer mij ook nog eens deze keuze wordt ontnomen dan denk ik dat onze regering zich schuldig maakt aan moord met voorbedachte rade. Zoals gewoonlijk is de poen heilig en onze gezondheid een lachertje. EU Bedankt….

    Met vriendelijke groet,

    EEN HAPPY VAPER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+