Home / Nieuws / Elektronische sigaret explodeerde door foutief gebruik
E-sigaret explodeert in Richmond

Elektronische sigaret explodeerde door foutief gebruik

Wanneer er ergens ter wereld een elektronische sigaret explodeert, dan springen de media er op als een hond op een frikandel.

Toen er zich 2 weken geleden een incident voordeet in een bar in Richmond (Verenigd Koninkrijk) en de jurk van de 18 jaar oude barvrouw Laura Baty vuur vatte door een elektronische sigaret van een collega die explodeerde terwijl ze aan het opladen was, hielden we ons even op de achtergrond om de correcte feiten te achterhalen alvorens de e-sigaret in een slecht daglicht te stellen.

En dat bleek terecht. Een elektronische sigaret die explodeert en vuur vat is geen lachertje. Om incidenten te vermijden is het dan ook cruciaal de veiligheidsvoorschriften nauwgezet te volgen. Helaas heeft de 21 jaar oude Stewart Patterson, eigenaar van de elektronische sigaret die het onheil veroorzaakte, nagelaten dit te doen. Stewart was de batterij van zijn elektronische sigaret immers aan het opladen met de lader van zijn iPad. Hij beweerde dat hij zijn batterijen al vaak op die manier had opgeladen.

Elke degelijke elektronsiche sigaret die je vandaag via een officieel kanaal aankoopt, wordt geleverd met een reeks instructies en waarschuwingen. Eén daarvan is je batterijen nooit op te laden met een lader die niet door de fabrikant zelf wordt aangeboden. Het is soms gemakkelijk en verleidelijk een andere lader te gebruiken en in 99.9% van de gevallen zal je waarschijnlijk geen problemen ondervinden, maar soms… kan het onheil toch gebeuren. Hou je dus aan de voorschriften.

Als de eigenaar van de geëxplodeerde e-sigaret zich aan de regels van het spel gehouden had, waren we alleszins bespaard gebleven van deze massahysterie en kon Laura nog steeds paraderen in haar sexy jurkje… zo zie je maar!

Toch vreemd dat niet elke Smarthpone die het begeeft omwille van verkeerdelijk gebruik de pers niet haalt. Hoe zou dat toch komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+