Home / Nieuws / Elektronische sigaret wordt legaal in België
Elektronische Sigaret Legaal

Elektronische sigaret wordt legaal in België

Het gaat dan toch de goede kant uit met het beleid dat gevoerd wordt om de volksgezondheid een handje toe te steken.

Het kabinet van minister van volksgezondheid Maggie De Block, meldde immers dat de elektronische sigaret binnenkort legaal wordt in ons land. Alles zou in kannen en kruiken moeten zijn eens de koning het koninklijk besluit ondertekent en bronnen beweren dat het om een kwestie van weken zou gaan.

Het lijkt er sterk op dat vooral het positief advies van de Hoge Gezondheidsraad een doorslaggevende factor is geweest tijdens dit goedkeuringsproces.

Het belangrijkste gevolg hiervan zal zijn dat de e-sigaret (met nicotine) voortaan overal te koop zal zijn en niet langer exclusief bij de apotheek.

Het is duidelijk dat België de richtlijnen volgt die Europa destijds in zijn nieuwe tabaksdirectieve bekend maakte.

Zo zal de elektronische aan dezelfde voorwaarden moeten voldoen als gewone sigaretten. We denken hierbij aan advertizing, waarschuwingen op de verpakking en een leeftijdsgrens van 16 jaar. Bovendien mogen cartridges/tanks een maximum capaciteit hebben van 2ml en mag de e-liquid maximum 20mg nicotine/ml bevatten.

Ervaren dampers zullen van dat laatste waarschijnlijk niet wakker liggen. De kleine tankjes daarentegen… dat wordt even aanpassen.

2 reacties

 1. Een toch niet onbelangrijke opmerking: online verkoop is verboden. Dus enkel fysieke winkels mogen nicotinehoudende liquids verkopen. In de praktijk zal dat neerkomen op slechts een handvol stenen winkels met een mooi gamma en geïnformeerde verkopers en veel dagbladhandels met cigalikes en verkopers die eigenlijk weinig over de e-sigaret weten.
  Ik vrees dat de Belgische klant zich genoodzaakt zal zien zich opnieuw te wenden tot shops in onze buurlanden – zolang zulks mogelijk blijft. Want ook in onze buurlanden hoor je de geruchten dat de verkoop via internet aan banden zou worden gelegd. Als kleine beginnende webshop én als fervent damper kan ik je enthousiasme dus helaas niet delen.

 2. Hallo dampkring.be
  Heb een vraagje
  Aroma’s en base zonder nicotine van 1liter
  Mag dat nog online verkocht worden?
  Mvg
  Dave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+