Home / Nieuws / Europees parlement keurt nieuwe maatregelen voor elektronische sigaretten goed
Europees Parlement Keurt Maatregelen Elektronische Sigaret Goed

Europees parlement keurt nieuwe maatregelen voor elektronische sigaretten goed

Het Europees Parlement heeft vandaag een aantal maatregelen goedgekeurd om de productie en verkoop van tabak te ontmoedigen. De doelstelling is voornamelijk ervoor te zorgen dat minder jongeren beginnen te roken.

Onder de nieuwe maatregelen vallen ook een aantal nieuwe regels voor elektronische sigaretten.

In tegenstelling tot gewone sigaretten waar smaakjes niet meer toegelaten zijn mogen bij e-sigaretten wel nog smaakstoffen worden gebruikt. Verder wordt het nicotinegehalte bepert tot 20mg/ml.

Het is aan de nationale overheden om vrij te kiezen hoe de verkoop van e-sigaretten zal georganiseerd worden. Wanneer ze als geneesmiddel zullen beschouwd worden zullen ze enkel via apothekers kunnen in omloop gebracht worden. In het andere geval zullen ze gezien worden als tabaksproducten en vrij in de handel te verkrijgen zijn.

Ook voor navullingen komen er striktere regels. Zo zullen de verpakkingen veilig moeten zijn en moeten er maatregelen genomen worden ter bescherming van jonge kinderen.

Wat reclame betreft willen de parlementariers dat elektronische sigaretten en gewone tabaksproducten onderworpen worden  aan dezelfde regels.

De tekst moet worden goedgekeurd door de Raad op 14 maart. Na de inwerkingtreding van de richtlijn hebben lidstaten twee jaar de tijd om de bepalingen om te zetten in nationale wetgeving.

Later meer…

Een reactie

  1. Sinds 3 maanden rook ik niet meer, wel heb ik een Electronische sigaret, ik heb geen behoefte meer om te roken, ik heb het niet meer benauwd, mijn onderbenen zijn ook niet meer koud. Alles bij elkaar veel gezonder, ook voor mijn kleinkinderen. Ik rook niet maar damp wel en dat is niet schadelijk. Nu na 43 jaar roken is dit een uitkomst. Heerlijk ik heb nu geen schuldgevoel meer als ik damp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+