Home / Nieuws / Film A Billion Lives legt leugens over elektronische sigaretten bloot
A Billion Lives

Film A Billion Lives legt leugens over elektronische sigaretten bloot

Heb je de film “A Billion Lives” reeds gezien? De film die eerder deze maand in première ging is echt wel de moeite en geeft je een heldere kijk op de leugens die de tabaksindustrie en farmaceutische industrie over e-sigaretten verspreiden. Frappant is de wijze waarop ingespeeld wordt op gezondheidszorg en regeringen die deze leugens overnemen en gewillig misbruiken. Geschat wordt dat deze eeuw een biljoen mensen zullen sterven van rook-gerelateerde ziektes. Die nemen de regeringen er zonder schroom bij.

A Billion Li(v)es is een realisatie van cineast Aaron Biebert, zelf geen roker of gebruiker van e-sigaretten. Hij werkte meer dan een jaar aan de documentaire in de overtuiging dat mensen over alle informatie moeten kunnen beschikken en zelf hun keuzes moeten kunnen maken.

In zijn documentaire belicht Biebert de tabaksindustrie, de farmaceutische industrie, de belangen die gelinkt zijn aan middelen die rokers kunnen helpen bij het stoppen met roken en ook de immens grote belangen in de industrieën die zich bezighouden met kanker en chronisch obstructieve longziektes.

Volgens Biebert is het niet de tabaksindustrie die de grootste vijand is van de dampwereld. “Big Tabacco is vooral geïnteresseerd in het verdienen van (veel) geld en dat zullen ze wellicht blijven doen. Veel tabaksgiganten verkopen nu al elektronische sigaretten en daar verdienen ze meer aan dan gewone sigaretten”, klinkt het.

“Het grotere probleem is de corruptie die op vele vlakken toeslaat. Big Pharma, Big Media, Big Non-Profits, Big Legal en Big Government zijn allen verslaafd aan geld en  offeren maar al te graag hun kerntaken/missie op in de jacht naar meer inkomsten.

A Billion Lives leert je hoe deze industrieën met vervalste informatie en hard lobbywerk in de hand werken dat uitstekend werkende rookvervangers (elektronische sigaretten) door regeringen worden verboden, verbannen of alleszins niet gereglementeerd worden zoals dat eigenlijk hoort te zijn.

Bovendien krijg je in deze documentaire ook een beeld over de gezondheidszorg die dankzij dit fenomeen in diverse landen absoluut niet meer te vertrouwen is. Dit omdat ze zich baseren op verkeerde informatie maar ook omdat ze soms grote subsidies ontvangen van fabrikanten van farmaceutische nicotinevervangers.

Er staat veel op het spel voor de dampwereld en de waarheid is belangrijker dan ooit. Een nieuwe technologie werd geïntroduceerd en biedt rokers een oplossing om te stoppen met roken. Die nieuwe producten werden al snel gedemoniseerd, en zelfs verboden in veel landen.

In België kan je online wel een fles vodka bestellen maar een elektronische sigaret, nee dat kan niet… Doen we een test? Jij zuipt een fles vodka, ik damp het equivalent van een paar pakjes sigaretten. Kijken wie het veiligst op zijn bestemming geraakt.

Het moet gedaan zijn met die zever.

Voor meer informatie kan je terecht op ABillionLives.com.

Kijk hier naar de trailer van A Billion Lives:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+