Home / Nieuws / Goed nieuws voor de elektronische sigaret.

Goed nieuws voor de elektronische sigaret.

We zijn misschien wat laat met dit bericht – het is vakantie voor iedereen – maar JURI (European Parliament Legal Affairs Committee) heeft recentelijk zijn stem uitgebracht over de nieuwe tabaksrichtlijn waar de EU werk van maakt.

JURI is één van meerdere commités die een mening mag geven over deze nieuwe richtlijn. De meningen van de diverse commités worden gebundeld in een rapport voor het hoofdcommitee dat deze zaak behartigt: Environment, Public Health & Food Safety of kortweg ENVI.

Om maar meteen tot de kern van de zaak te komen, JURI beveelt aan om elektronische sigaretten uit de richtlijn te schrappen. (lees hierover in eerdere artikels). Dat is goed nieuws en het geeft aan dat er binnen de EU toch individuen zijn die het belang en de publieke gezondheid behartigen in plaats van blindelings mee te gaan in de lobby’s van de farmaceutische en tabaksgiganten om kost wat kost de verkoop van sigaretten te beschermen.

Het is echter nog te vroeg om de champagne te ontkurken. Dit is slechts één opinie. Het cruciale rapport is dat van ENVI, waarover op 11 juli wordt gestemd. Het is dit finale rapport dat uiteindelijk naar het parlement gaat en waarover in een plenaire vergadering -voorzien in oktober- gestemd zal worden.

Voor wie tijd teveel heeft. Hier kan je het volledige JURI debat volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+