Home / Reviews / E-sigaret Reviews / JAC Vapour 510 Manual 400mAh Kit Review
JAC 510 Manual 400mAh Starter Kit Review

JAC Vapour 510 Manual 400mAh Kit Review

Bezoek de officiële website van JAC Vapour

Voor wie JAC Vapour nog niet kent.

JAC Vapour is zo’n beetje het populairste elektronische sigaretten merk van de UK. Die populariteit dankt JAC vooral aan hun normen inzake veiligheid en kwaliteit. JAC gaat wat veiligheid en controle betreft verder dan hetgeen de wet voorschrijft en daardoor zijn een aantal producten ietsje duurder dan die van andere merken. In ruil haal je wel topkwaliteit in huis. Voor sommigen het beste e-sigaretmerk uit de UK, wij houden het bij een aantal produkten uit het JAC gamma, waar wij wel voor te vinden zijn…

Niet onbelangrijk. JAC heeft trouwens een compleet gamma. Ze bieden een oplossing voor elk type damper.

Een klein onderzoek leert ons bovendien dat JAC Vapour gelauwerd wordt voor hun fantastische klantendienst die snel en correct werkt. Meer woorden maken we hier niet aan vuil, want zelf hebben we nooit iets “besteld” bij JAC. So, who are we to judge?

Wat zit er in de JAC Vapour 510 Manual Starter (400mAh) Kit?

  • 2 manuele batterijen met een capaciteit van 400mAh
  • 1 Evod 2 tank met 1.5 ohm coil en een capaciteit van 2ml
  • 1 reserve coil van 1.5 ohm
  • 1 lader 4.2v
  • 1 “lederen” draagtasje

Wat vinden wij van deze Kit?

Eerst en vooral wilden we absoluut een review van deze JAC op onze website omdat deze schattige e-sigaret onze broekzak niet meer heeft verlaten sinds hij in ons bezit is. Alles in één zin samengevat: een superhandig en klein ding mét indrukwekkende dampproductie.

Voor wie zich niet kan vinden in de klassieke mini elektronische sigaret en veel waarde hecht aan een toestel dat er fysisch aantrekkelijke uitziet en tegelijkertijd uiterst compact is, is deze JAC een geschenk uit de hemel.  De kleine batterij heeft een lengte van 5.8cm heeft en een capaciteit van 400mAh. Ons eerste gedacht? Een beetje klein. Ons tweede gedacht? Gewoon zalig om “on the go” nog eens een discrete e-sigaret in de mond te hebben die voorbijgangers niet de schrik op het lijf jaagt.

Inderdaad, wij komen geen hele dag toe met één volledig geladen batterij, maar daar malen we niet om. Het meegeleverde reservebatterijtje zit in de linkerbroekzak. “Toch fijner zó dan met zo’n lange stok in je mond”, concludeerden we in licht dronken toestand op een klein festival in de buurt. Al vergaten wij in deze toestand de reservebatterij in onze broekzak uit te schakelen. Deze functie is thans aanwezig. Hadden we maar 5 keer op de vuurknop geklikt, het had ons nog heel wat extra dampplezier opgeleverd. Verdorie toch.

We zouden niet zo lyrisch geweest zijn over deze kleine jongen moesten de prestaties ook zo klein geweest zijn. Omdat zijn dampproductie en de throat hit uitstekend zijn en een drag van de Evod tank vrij licht en smooth is, verdient deze kit dan ook alle lof.

De bottom coil Evod tank heeft zijn strepen ondertussen verdiend in het dampwereldje en staat garant voor dampplezier zonder zorgen (en dry hits).  De JAC Vapour batterijen doen het uitstekend in combinatie met de Evod tank en voor beginners  is er naar onze mening weinig reden tot experimenteren met andere types clearomizers. Al kan het natuurlijk wel. De 510 connectie laat je toe het hele gamma 510 clearomizers uit te proberen.

Van ervaren gebruikers die deze JAC als een “on-the-go” setje in gebruik nemen, verwachten we dat ze uiteindelijk toch gaan belanden bij een kleine Nautilus tank, Kanger Protank of iets dergelijks. (Die hebben toch nog net dat tikkeltje meer). Of misschien ook niet, want de Evod tanks in de kit hebben dezelfde finish als de batterijen en vormen daardoor een mooi geheel.

Na een keer of 10 de tank te vullen is het beste wel van de soep en is het aan te raden je coil te vervangen.

Voor wie nog geen ervaring heeft met tanks: de Evod bottom coil tank vul je aan de onderkant met liquid. Dat betekent de batterij ondersteboven houden, de tank losschroeven en e-liquid bijvullen langs de wand van de tank (niet in het centrale luchtgat), de batterij terug vastschroeven, heel het zaakje terug omdraaien en het lont een paar minuten de tijd geven om liquid aan te zuigen. Dampen maar. Heel eenvoudig, maar doe je het fout kan het nogal een smurrie worden. Daarom raden we voor beginners aan de tank eens los te schroeven en te bestuderen vóór de eerste e-liquid injectie.

Wat zit er niet in de JAC Vapour 510 Manual Starter (400mAh) Kit?

  • E-Liquid.

Bij JAC zitten er thans een aantal pareltjes van liquids in het gamma. Vooral de UK-made liquids op basis van plantaardig glycerine (VG) vallen bij ons in de smaak. Als je niet weet waar beginnen, dan zou je JAC E-liquid Taster kunnen proberen. De taster laat je kennismaken met 5 smaken uit het gamma. Wel jammer dat je de samenstelling van de taster niet zelf kan samenstellen, want er zitten gegarandeerd één of twee smaken bij die je minder liggen. Hoe dan ook,  Real Tobacco, Banana Milkshake, Black Current Squash en Strawberry zijn flavors die je zeker eens moet geprobeerd hebben.

Bezoek de officiële Website van JAC Vapour

Conclusie

Gebruiksgemak - 8
Duurzaamheid - 9.5
Capaciteit Batterij - 8
Smaken en Nicotinelevels - 8.2
Rookvolume - 9
Throat Hit - 8.9
Snelheid van Levering - 9.2
Klantendienst - 9.7

8.8

Mooi, compact en handig on-the-go toestel. Goede throat hit en damp productie. Goede bottom coil Evod tank met vervangbare coils. Oogt niet alleen duurzaam, maar kan blijkbaar ook tegen een stootje. Dit is een kwaliteitsproduct van een top merk uit de UK. De enige bemerking die we hebben heeft te maken met de gewichtsverhouding. Het zwaartepunt ligt bij de dank, dat zijn we niet gewoon. Die ugly faux leather case had er voor ons ook niet bij gehoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+