Home / Beginners / Aankoopgids Beginners / Je zoekt een mini e-sigaret? wat is de beste keuze?

Je zoekt een mini e-sigaret? wat is de beste keuze?

 

De beste mini e-sigaret moet garant staan voor de beste dampproductie.

Zoals je verder in dit artikel zal lezen, draait het niet enkel om dampproductie bij een goede e-sigaret. Toch is het misschien wel de belangrijkste alsook dé bepalende factor die ervoor zal zorgen dat jou dampervaring optimaal wordt.

Drie belangrijke kenmerken helpen Vapour 2 zich hier onderscheiden: een 4.2-Volt batterij, hoge kwaliteitsvloeistoffen en folie-verzegelde cartridges.

De overgrote meerderheid van e-sigaret batterijen hebben een kracht van 3.7 Volt. De krachtigere batterij van Vapour 2 (0.5 Volt extra) zorgt voor een betere verbranding van de liquid met als gevolg een warme, dikke damp met diepe structuur. Niet alleen de batterij is verantwoordelijk voor een goed eindresultaat. We kunnen het haast niet vatten hoe vaak we een cartridge hebben opgeschroefd die half leeg was, geen of een andere smaak had, naar staal proefde of waar zelfs helemaal geen damp uitkwam. De meeste leveranciers hebben geen duidelijk kwaliteitsbewind en verschepen hun cartridges met een plastieken kapje in kartonnen dozen. Fout. Het voordeel van een verzegelde cartridge zoals Vapour 2 die aanlevert is enorm. Bovendien kan je van alle Vapour 2 liquids die je aankoopt een kwaliteitsrapport opvragen (later hierover meer). De labotesten garanderen dat élke cartridge van Vapour 2 die je opent aan dezelfde normen voldoet.

V2-Cigs-E-sigaret

De beste mini e-sigaret moet rokers een bevredigd gevoel geven.

Hiermee bedoelen we dat wanneer een roker een hijs neemt van een elektronische sigaret hij/zij ook echt het gevoel krijgt meer dan gewoon maar lucht te inhaleren. Je wil als e-roker die kleine prikkelingen/tintelingen die je bij het roken van een traditionele sigaret in de keel gewaar wordt ook ervaren bij een e-sigaret. Liefst gecombineerd met een smaak die je bevalt. Dit heeft veel te maken met dampproductie maar ook met de kwaliteit van de damp.

Je rookt anders van een e-sigaret dan van een gewone sigaret, je moet iets langer en iets krachtiger inhaleren. Bij zeven op tien e-sigaretten die aan onze lippen hebben gezeten moet je de pleuris uit je lijf zuigen om er damp uit te krijgen. Waarom als je weet dat het niet zo hoeft te zijn?

De Vapour 2 batterijen zijn bijzonder reactief en hebben een goede airflow, waardoor meer van de damp die door het verwarmingselement geproduceerd wordt, je mond bereikt in plaats van te verdampen in de cartridge. De smaken kunnen moeilijk op basis van specificaties beoordeeld worden. Veel aanbieders hebben in dit opzicht een beperkt aanbod. Vapour 2 levert 10 smaken in 5 sterktes. Het zou straf zijn moest hier geen match tussenzitten die bij jou past.

De beste mini e-sigaret moet eenvoudig en betrouwbaar zijn.

Op veel websites zal je het hoofd gek gemaakt worden met e-sigaret accessoires als clearomizers, tanks, mods en andere gekke dingen, maar de realiteit is dat dit dingen zijn die die meeste mensen niet willen of niet nodig hebben. Voor de overgrote meerderheid van rokers is de beste e-sigaret een compact toestel dat gewoon werkt en overal mee naartoe kan. Een cartridge op de batterij schroeven en dampen. Basta!

De batterij moet bij continu gebruik een paar uur (halve dag) kunnen meegaan. Wanneer ze leeg haal je een nieuwe uit je draagbaar ladertje en steek je de lege er in zodat die snel weer volledig geladen is. Zo simpel kan het en moet het zijn. De standaard batterijen van Vapour 2 hebben een capaciteit van 250mAh en toch zijn ze nauwelijks langer dan een gewone sigaret. Daarmee haal je deze targets. Kleinere batterijen betekent vaker laden. Dat wil je niet. Eén keer per dag van batterijtje wisselen, met meer mag je niet tevreden zijn.

De beste mini e-sigaret (kit) moet flexibel zijn.

Te vaak ben je als consument afhankelijk van hetgeen de leverancier voor jou heeft voorgeselecteerd in een starter kit. Vaak zie je alleen extra korte batterijen, een korte en een lange batterij, alleen automatische batterijen, geen keuze wat nicotinegehalte of smaak betreft, en ga zo maar door.

Maar niet iedereen is hetzelfde. Niet iedereen rijdt met een VW Golf Standaard. Sommigen willen er Alu velgen bij, anderen lederen zetels,… je begrijpt wat we bedoelen.

Stel je bij Vapour 2 een kit samen dan doe je dat precies zoals jij wil. Jij bepaalt het type batterij, de lengte van de batterij, de kleur, de smaak en het nicotinegehalte van je liquid.

Daarnaast moet er flexibiliteit naar gebruik toe zijn. Bij Vapour 2 kan je indien gewenst lege cartridges en flesjes met vloeistof kopen. Je hebt zelfs de mogelijkheid een Vapour 2 clearomizer op je batterij te schroeven! Wie biedt deze mogelijkheden nog?

Vapour2-Cigs-Portable-Charger

De beste mini e-sigaret & cartridges moeten vlot naleverbaar zijn.

Hier hoeven we geen tekening bij te maken. Als je “out of cartridges” bent – omdat wij in de business zitten is het nog niet vaak voorgevallen , maar ik denk in ieder ander geval zou het een specialiteit van het huis geweest zijn – dan wil je geen weken zitten wachten op je nieuwe lading cartridges. Tegen dan ben je misschien al terug beginnen roken.

De beste mini e-sigaret biedt een niet-goed-geld-terug garantie.

De e-sigaret industrie is er eentje van een niet te onderschatten reusachtig kaliber aan het worden. Er wordt wereldwijd massaal geproduceerd en vanuit het verre oosten is import schering en inslag. Om het simpel te verwoorden: vandaag kan iedereen die een website kan opzetten, zijn eigen merk e-sigaretten aan het brede publiek aanbieden. Het probleem is dat de consument het verschil tussen een “echt” merk en een “fake” merk vaak niet ziet. Veel van die bedrijven hebben als enige doel om zo snel mogelijk wat geld binnen te halen en interesseren zich niet of je het product goed of slecht vindt. Na een tijdje verdwijnen ze van de markt of komen ze met een nieuw “marketingconcept”.

Wij bevelen Vapour 2 Cigs aan omdat dit een échte entiteit is met échte R&D, échte kwaliteitslabo’s en échte mensen. En vooral belangrijk, Vapour 2 staat achter zijn producten. Als je een starter kit koopt en je vind het maar niets, dan kan je hem binnen 30 dagen terugsturen. Je gaat er waarschijnlijk geen gebruik van maken, maar er is een volledig uitgewerkte procedure die tot in de puntjes is uitgewerkt. Naast een aantal andere grote spelers op de markt biedt quasi niemand deze mogelijkheid. They don’t care!

De beste mini e-sigaret moet levenslange garantie hebben.

Met levenslange garantie bedoelen we garantie over de volledige levensduur van de e-sigaret. Een batterij heeft een beperkte levenscyclus. Ze kan x-aantal keer terug worden opgeladen, de prestaties verminderen door het vele laden en ontladen tot de batterij uiteindelijk “dood” is. Wanneer er zich een defect voordoet binnen deze periode (voor de natuurlijke dood; zeg maar) en hiervoor een nieuw product door de leverancier ter beschikking wordt gesteld spreken we van levenslange garantie.

Zolang je klant blijft, biedt Vapour 2 levenslange garantie op zijn e-sigaretten. Heb je in de voorbije 3 maanden cartridges of een ander Vapour 2 product gekocht, dan zal Vapour 2 je defect product (tot maximaal 5 keer) vervangen. Die 5 keer is eigenlijk een absurd getal, waarschijnlijk om misbruik te voorkomen.

V2-Cigs-Power-Cig

De beste mini e-sigaret moet gebruik maken van veilige liquids.

Je zal ongetwijfeld ergens wel iets in het nieuws hebben opgevangen over de controverse die er rond elektronische sigaretten is ontstaan in Europa. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat de veiligheid van de gebruikers niet kan gegarandeerd worden. Ook al claimt iedereen met slogans als “het gezonde roken”, toch moet dit met de nodige voorzichtigheid geïnterpreteerd worden. Vrij regelmatig zie je wel ergens testresultaten opduiken van generische e-liquids van Chinese oorsprong waarin toxische en kankerverwekkende stoffen werden aangetroffen. De belangrijkste Amerikaanse en Europese e-sigaret producenten laten tegenwoordig hun liquids door externe labo’s testen, maar delen de resultaten hiervan niet met het brede publiek.

Vapour 2 is de enige producent die aan zijn klanten de mogelijkheid biedt om via hun website een kwaliteitsrapport in PDF formaat te downloaden voor elk doosje cartridges dat aangekocht wordt. Probeer het maar eens: Ga naar deze pagina, klik in het submenu op “customer service” en selecteer “Batch Results”. Geef de code “VSBK” in, selecteer achtereenvolgens “V2”, “Congress”, “12mg”. Nu kijk je naar het rapport van de liquid die er momenteel in de e-sigaret zit die ik in de hand heb. Je ziet in het rapport dat de liquid vrij is van kankerverwekkende nitrosaminen, ftalaten, toxische diethyleen glycol, lood en andere zware elementen. Niemand in de e-sigaret industrie biedt iets gelijkaardigs. (Moest je het niet gevonden hebben, hier een download van het rapport)

De beste mini e-sigaret moet goed zijn voor beginners én gevorderden.

Je leest op veel plaatsen dat een klassieke (compacte) e-sigaret bestemd is voor beginners en grote types zoals eGo of Mods voor gevorderde e-rokers. Dat komt hoofdzakelijk door het feit dat de grotere types gebruik maken van clearomizers die je zelf met liquid vult en dat is goedkoper. Dat komt ook omdat de prestaties van het gros van de kleine batterijen op de markt matig tot slecht presteren.

Heel veel mensen willen echter niet gezien worden met zo’n mega joekel van een e-sigaret in de mond. En wat doe je als je een avondje uitgaat of een weekendje Pinkpop of Tomorrowland? We kunnen je verzekeren dat – ook al ben je overgestapt naar een groter model – je een gat in de lucht zal springen dat je een compact model in collectie hebt.

Vapour 2 e-sigaretten met krachtige 4.2 Volt batterij leveren dezelfde prestaties als hun grote broers maar bieden het voordeel een stuk gebruiksvriendelijker te zijn. En als je op termijn toch de drang voelt om over te stappen naar een e-sigaret met clearomizer en zelf je liquids wil vullen, dan heeft V2 Cigs hier een oplossing voor. Alle Vapour 2 e-sigaretten zijn compatibel met de beruchte Vapour 2 EX Blanks. Dat zijn doorschijnende clearomizers die je zelf kan navullen met liquids die in flesjes van 25ml te verkrijgen zijn op de Vapour 2 website. Wie heeft dit nog in zijn gamma?

Een Vapour 2 kit is dus nooit weggesmeten geld….

De beste mini e-sigaret is er een van een vertrouwd merk.

Zoals we net al aanhaalden: vandaag kan iedereen via het web met een eigen merk elektronische sigaretten naar buiten komen. Kwaliteit en vooral continuïteit zijn moeilijk te garanderen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor vertrouwd merk en dat hoeft daarom niet een duur merk te zijn.

Vapour 2 Cigs is een van de eerste merken die e-sigaretten op de markt brachten. Zij zijn ondertussen uitgegroeid tot het #1 merk in de Verenigde Staten. Zo’n status bereik je niet zomaar. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de webtrends kan je zien dat de Vapour 2 website 10 keer meer bezoekers trekt dan de tweede populairste e-sigaret website. Zo’n succes komt niet vanzelf.

De beste mini e-sigaret leverancier levert support & een team dat bereikbaar is wanneer je ze nodig hebt.

Veel bedrijven doen er alles aan om zich als beste en grootste leverancier van e-sigaretten te presenteren maar als je ondersteuning nodig hebt blijken ze enkel bereikbaar via een webformulier. Iedereen die al eens iets online besteld heeft en er was iets mis met de levering of het product, die weet in welk straatje je dan beland. Meestal betreft het immers bedrijven die helemaal geen support afdeling hebben. Sommige bedrijven gaan iets verder en publiceren ook nog een emailadres. Bullshit, laat je niet misleiden door dit soort pseudo firma’s.

Er is geen enkele e-sigaretten leverancier die zoveel opties aan de klanten biedt om van snelle support te kunnen genieten. Als je ergens mee zit kan je Vapour 2 telefonisch contacteren, je kan op de website een live chat sessie openen of je kan een e-mail sturen. Een paar minuten en niet meer dan dat heb je nodig om je eventuele probleem aan te kaarten en er wordt gegarandeerd een oplossing voorgeschoteld. Zo moet het zijn.

De beste mini e-sigaret zit in een complete starter kit.

Wij hebben destijds de fout gemaakt om een zo klein mogelijke starter kit te bestellen: Eén batterijtje, één USB lader en 5 cartridges. Bij veel merken is een kit met 2 batterijen, 10 cartridges & een USB/Muurstekker het vlaggenschip van het gamma. Voornamelijk om de prijs zoveel mogelijk te drukken en zo competitief mogelijk te zijn. Op zoek gaan naar zo’n kleine kit is logisch. Je wil eerst eens proberen of het wel iets voor jou is en bijgevolg zo weinig mogelijk geld spenderen.

Maar wat stel je vast bij dit soort kits?

 • Dat je enkele dagen na je aanschaf al zonder cartridges zit en een nieuwe bestelling moet plaatsen (de kans is groot dat je zonder cartridges komt te zitten, zéér frustrerend!).
 • Dat de kans groot is dat je niet kan dampen wanneer één batterij leeg is en de andere nog aan het opladen (bij kits die één batterij bevallen is dit gegarandeerd het geval, zéér frustrerend).
 • Dat je hoogstwaarschijnlijk achteraf extra accessoires zal bestellen aan een duurdere prijs.

Conclusie

Hierboven ons relaas met de 11 belangrijkste criteria waarmee je moet rekening houden wanneer je een e-sigaret bestelt. Maar wat maakt Vapour 2 nu net zo fantastisch? Wel, het is niet dat ze goed scoren op enkele van deze criteria, maar ze staan simpelweg overal aan de top. Vapour 2 is een totaalpakket. De beste e-sigaret, de beste kwaliteit, de beste support en de beste garanties en niet te vergeten… aan een zéér correcte prijs. Al dat goeds zit gebundeld in de kit waarvan wij denken dat het de beste is die je als beginnend roker kan aanschaffen: de Vapour 2 Starter Kit.

2 reacties

 1. David De Wilde

  Beste,

  Het hoofd argument (de batterij spanning) vind ik twijfelachtig. Ik kan het niet bevestigen omdat ik het exacte type batterij bij deze fabrikant niet terug vind.

  Maar een enkel cell LIPO batterij die heelemaal opgeladen is heeft 4,2 volt ongeveer maar de algemene benaming van een enkel cell LIPO batterij is 3,7 volt. (Bronnen hierover genoeg op internet)

  Mijn conclusie is dus dat er eventueel spraak is van verkeerde informatie om dit product te promoten tegenover andere.
  Dat gebeurt veel maar als eerste contact voor ik over ga tot aankoop van een E-sigaret om te stoppen met roken geeft mij dit een minder geloofwaardige indruk. Is de rest van de info op deze site wel wat ik nodig heb als hulplijn?

  Mvg.

  David

 2. Waar worden deze dingen verkocht in Vlaanderen, aangezien we van Maggie niet meer on-line mogen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+