Home / Reviews / Joyetech Delta II Tank Review
Joyetech Delta II Review

Joyetech Delta II Tank Review

King of the Sub Ohm Tanks

De Joyetech Delta II Tank werd ontwikkeld om hoge wattages tussen 20 en 45 watt de baas te kunnen. Deze tank die standaard geleverd wordt met een vervangbare 0.5 ohm coil, is uiterst geschikt voor wie op zoek is naar grote dampwolken (Sub Ohm dampen) maar weinig voelt om zelf coils en wicks te gaan bouwen. Met deze bewering doen we de Delta II tank wellicht onrecht aan, want met het optionele RBA deck is de Delta II een perfecte RBA, die je toelaat zelf met weerstandsdraad en katoenen watten of ander spul te gaan experimenteren. Maar het hoeft niet, en dat is het belangrijkste. De tank die vervaardigd is uit roestvrij staal heeft een capaciteit van 3.5m en laat je toe zowel de airflow als de liquidflow te regelen.

Liquid Valve Control

De grootste vernieuwing die de Delta 2 tank met zich meebrengt zit hem in een klein regelbaar klepje dat je toelaat in te stellen hoeveel e-liquid er naar de atomizer vloeit. De gebruiker bepaalt zelf hoeveel e-liquid hij verbruikt. Het spreekt voor zich… hoe meer liquid je laat verdampen, hoe groter de wolken die geproduceerd worden.

Deze feature heeft echter nog een andere bestaansreden. Niet alle e-liquids zijn even dik. Liquids die een hoger VG gehalte hebben zijn eerder dikke substanties, terwijl liquids op basis van PG een stuk vloeibaarder zijn. Dankzij de juice control van de Delta II kan je bij het gebruik van PG vloeistoffen de liquidtoevoer beperken. Een ideale manier om lekken of een verzopen atomizer te voorkomen bij PG vloeistoffen.

Airflow

Zoals bij de meeste nieuwe high-end tanks die het daglicht zien, kan je ook bij de Delta II de airflow via een afstelring aanpassen. Met een hoogte van 70.5mm en een diameter van 22mm is deze Joyetech Delta II tank niet echt een hele grote jongen, maar 2 luchtgaten garanderen een gigantische airflow. In tegenstelling wat je zou verwachten van een relatief kleine tank, doet de Delta 2 het overigens uitstekend aan hoge wattages. Qua smaakbeleving noteren wij de beste resultaten tussen 30 en 35 watt.

Stay Cool

Waar de meeste Sub Ohm tanks bij het dampen aan hoge vermogens verschrikkelijk warm kunnen aanlopen zal je merken dat je aan de Delta 2 je vingers niet zal verbranden.

Schokbestendig

Om te kunnen zien hoeveel liquid er nog in je tank zit heb je haast arendsogen nodig. Een uiterst klein raampje moet het voor de geoefende damper mogelijk maken te zien hoe het staat met zijn liquidvoorraad. In de plaats daarvoor krijg je wel een toestel dat volledig in een roestvrijstalen huis opgeborgen zit en veel beter bestand is tegen schokken of eventuele valpartijen dan pakweg een glazen tankje.

RBA

Zoals we het al eerder aanhaalden, met de optionele Delta II RBA Base maak je van deze tank een 100% Rebuildable Atomizer en kan je naar believen experimenteren om je dampervaring nog meer op je eigen wensen af te stemmen.

En verder…

Wat ons verder vooral opgevallen is, is de afwezigheid van dry hits en het uiterst stille karakter van deze tank. De wicking werkt dus feilloos en zorgt voor een uiterst aangename dampervaring.

Conclusie

De Joytech Delta 2 Sub Ohm Tank kost iets minder dan €40, voor de optionele RBA Base betaal je een goeie €12. Je krijgt hiervoor een duurzaam product en een hoge kwaliteitstank in de plaats. Dankzij juiceflow control en airflow control heb je je dampervaring quasi volledig in de hand. Zowel voor smaak als voor dampwolk hunters een ideale keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+