Home / Reviews / E-sigaret Reviews / Joyetech eGo AIO Review

Joyetech eGo AIO Review

In een oogopslag...

Prestaties - 8.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 8
Features - 9
Prijs - 9.5

8.8

De Joyetech eGo AIO is een behoorlijk indrukwekkend beginnerstoestelletje. Het ding ziet er misschien niet zo geweldig uit, maar voor zijn prijs moet je hem alvast niet laten liggen. Voor minder dan €30 ben je volledig gesteld en krijg je een eenvoudig toestel dat veel damp produceert die ook nog eens lekker smaakt.

Soms krijgen we berichten binnen van lezers die erover klagen dat we te veel aandacht besteden aan zwaar geschut en gecompliceerde toestellen die rijk zijn aan features waar onervaren dampers geen nood/behoefte aan hebben. De meerderheid van dampers is immers op zoek naar een eenvoudig product dat goede prestaties levert en bovenal gebruiksvriendelijk is.

Deze Joyetech eGo AIO review is hier een rechtstreeks antwoord op. Een eenvoudig toestel, geen instellingen, geen variabele wattages, enz… Joyetech richt zijn pijlen met deze eGo AIO op beginnende dampers en dampers die de voorkeur geven aan een klein toestelletje in de broekzak.

Bij de AIO of “all-in-one” vormen de ingebouwde batterij met een capaciteit van 1500mAh en de 2ml tank één geheel. Je kan de tank niet losschroeven, alweer een stap richting ultieme eenvoud. Dit heeft wel als nadeel dat het moeilijker wordt om het tankje te reinigen. Gezien er een elektronische component aan je tank “vasthangt” kan je het boeltje niet zomaar onder de kraan afspoelen.

In de kit vind je naast de AIO elektronische sigaret twee stainless steel coil heads van 0.6ohm, een reserve drip tip en een USB kabel die je uiteraard nodig hebt om je batterij te herladen.

De Joyetech eGo AIO is niet alleen eenvoudig, hij ziet er dankzij zijn slank design ook zo uit. Nu, veel schoonheidsprijzen zal deze AIO niet wegkapen. Met een lengte van 11.8cm en een diameter van 1.9cm is deze tubevormige damper nauwelijks groter dan een typische standaard eGo e-sigaret.

eGo AIO Batterij

De ingebouwde batterij met een capaciteit van 1500mAh is in de voorziene setup (met 0.6ohm coils) goed voor ruwweg 250 trekken, wat niet onaardig is. Dit goedkope kitje bevat één batterij met passthrough functionaliteit. Met andere woorden: wanneer de batterij leeg is, ben je genoodzaakt te dampen terwijl je oplaadt via de USB kabel. De batterij opereert aan een niet instelbaar voltage tussen 4.2V (volledig geladen toestand) en 3.7V (ontladen toestand). Halen we de wet van Ohm en de meegeleverde 0.6ohm coils erbij betekent dit dat dit toestelletje wattages aflevert van minstens 15 Watt, méér dan voldoende om aan de behoeften van het grootste segment der dampers te voldoen.

eGo AIO Tank

De ingebouwde tank van deze AIO is gebaseerd op de populaire Joyetech Cubis tank. Ze gebruikt dezelfde coils en heeft hetzelfde design. De tank heeft een capaciteit van 2ml, aan de kleine kant, maar als we ons niet vergissen is dit het maximum wat er in deze contreien officieel is toegelaten. De tank vullen doe je heel gemakkelijk via de bovenzijde. Enig minpunt is dat je nauwelijks het streepje ziet dat het maximale liquid niveau aangeeft. Het afsluitdekseltje is voorzien van een kinderslot. Om liquid bij te vullen (of de coil te vervangen) moet je de top van je toestel tegelijkertijd ingedrukt houden en losschroeven (zoals bij liquid-flesjes). Deze innovatie kunnen we alleen maar bejubelen. Druk je niet op het deksel, dan kan je het eindeloos roteren. In de positie waarbij twee kleine puntjes (één op de roterende ring en één op de drip tip) gealigneerd zijn, staat de luchttoevoer volledig open. Draai je de ring 90° dan staat hij quasi dicht. Je moet wel goede ogen hebben, want de markeringen zijn haast onzichtbaar. In volledig open modus kan je je wagen aan een direct lung hit, al moet je niet hetzelfde verwachten dan wat een typische sub-ohm tank te bieden heeft. Wanneer de luchttoevoer maximaal beperkt wordt, is de AIO geschikt voor mond-naar-longen dampen, geschikt voor de meeste beginnende dampers.

Spiraalvormige Drip Tip

De drip tip van de AIO heeft aan de binnenzijde een spiraalvormig design. Dit moet er voor zorgen dat er geen speeksel terug naar je mond vloeit. Alweer een “plezant”, doch eenvoudig feature dat zijn werk goed doet. De meegeleverde reserve drip tip heeft dit feature niet.

Gebruik en prestaties

Deze AIO is dummy proof. Eens je tank met liquid is gevuld en het toestel is ingeschakeld is het een kwestie van de vuurknop in te drukken en je bent aan het dampen. Niet meer of niet minder. De hoeveelheid damp die dit toestel produceert is, zeker voor het doelpubliek waarop Joyetech zijn pijlen richt, uitstekend. Het surplus aan damp wat de AIO je biedt ten opzichte van een klassieke e-sigaret is significant en zal wellicht doorslaggevend zijn voor dampers die er geen probleem van maken om zelf liquid bij te vullen. Ook qua smaak doet de AIO het uitstekend. Wat ons betreft zelfs beter dan de SMOK Stick One Plus, een rechtstreekse concurrent.

Wat we goed vinden aan deze Joyetech eGo AIO

 • Eenvoud en gebruiksgemak
 • Levensduur batterij
 • Kinderslot op tank
 • Drip tip voorkomt teruglopend speeksel
 • Prijs

Wat we minder goed vinden aan deze Joyetech eGo AIO

 • Airflow en liquid indicatoren moeilijk afleesbaar
 • Looks
 • Moeilijk te reinigen tank
 • Liquid capaciteit

23 reacties

 1. Sinds vandaag heb ik de eGo AIO en ik ben er zeer tevreden mee, handig in gebruik en goed voor een beginneling.

  Maar nu vraag ik mij af hoe je het best de tank kan reinigen? Aangezien je dit niet zo maar onder de kraan kan houden.
  Ook vraag ik mij af of je kan blijven vapen tot de liquid helemaal leeg is of je best stopt voordat het helemaal leeg is zodat het niet kan verbranden?

  Mvg,
  Kelly

 2. Ik gebruik de ego aio nu 4 weken en de batterij laad niet meer op waar kan dat aan liggen?

 3. Hoe kan je best je tank reinigen??

  • de coilhead verwijderen (de coil en het wat zelf kan je niet reinigen, die moet je vervangen). en alles voorzichtig met water spoelen en met een doekje drogen.

 4. Niet echt tevreden over. Eerste cool al naar 3 dagen smerige smaak. Tweede 3 weken. Dan nog geen 4 uur.

  • Het filterke vervangen om de 3 weken. Voor plaatsing filter een paar druppeltjes in de filter doen en dan pas monteren. Heb het zelf al gehad, vandaar.

 5. hij wordt behoorlijk warm, kan na een paar trekjes het pipje niet meer in mijn houden laat staan in mijn hand, waar kan dit aan liggen.

 6. Beste,

  Als ik dit toestel opzet dan spetterend er steeds een beetje vloeistof uit, hoe komt dit?

 7. Hoe lang duurt het opladen van een batterij en hoe kan ik zien dat ze volledig opgeladen is? Krijg ik met deze eGo AIO versie een signaal wanneer de batterij bijna leeg is?

 8. Heb het gisteren gekocht en ben er tevreden van hoewel ik wel moet hoesten waneer ik inhaleer , heb gelezen dat dit normaal is in het begin. Ik hoop het want heb nog geen sigaret aangeraakt

 9. Ik heb ook de ego aio gekocht maar vind het vooralsnog waardeloos en zonde van het geld. Er spuit vloeistof uit het mondje zodra ik wil dampen en krijg dan ook vloeistof in mn mond. Ook lijkt het also ik zware shag aan het roken/dampen bent. Heb er wel al een lichter coil opgedaan.

 10. Katrien Perdaens

  Welke soorten liquids mogen er in dit toestel? Welke verhoudingen? Kan er bijvoorbeeld 85/15 in of is dat af te raden?

 11. Hoe zie ik via de ledindicatoren hoe vol/leeg de batterij is?

  • Heb zelf ook eentje nu vandaag 9 dagen
   Rood lampje brand als hij leeg is en groen als hij vol is aan de lader
   En als bat.leeg is word hij rood
   Het uit en aan doen is een wit lampje
   Maar nu na 5d gebruik geeft hij niet meer aan Als hij vol is als hem aan het laden is uit en aan is lampje rood nu maakt mee geluid als ervoor
   Ik ga vandaag trg naar de winkel ermee

 12. Ik vind het een leuk toestel. Ik heb wel een probleem: als ik het horizontaal leg loopt het langzaam leeg (ook als ik er hard mee schud om te testen) terwijl alles normaal is aangedraaid. Wat kan ik daar tegen doen?

 13. Maakt vreemd geluid bij gebruik hoe komt dit

 14. Hoe komt het dat ik mijn brandertje ieder dag moet vervangen en constant moet bij vullen die is veel te snel en kapot en dat kost me veel geld als ik altijd nieuwe brandertjes moet gaan halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+