Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / Joyetech eGrip Review
Joyetech eGrip Review

Joyetech eGrip Review

De Joyetech eGrip is de nieuwste innovatie van één van de bekendste producenten op het gebied van e-sigaretten. Wat meteen opvalt bij deze e-sigaret die valt binnen de categorie boxmod’s is het compacte formaat. Deze kleine boxmod is daarom zeer eenvoudig mee te nemen en licht erg goed in de hand.

De prestaties: klein maar krachtig!

Ondanks zijn onschuldige en compacte formaat levert de Joyetech eGrip uitstekende prestaties met een vermogen tot 20 Watt die je in staat stelt mooie volle dampwolken te blazen. De Joyetech eGrip heeft een ingebouwde batterij met een capaciteit van 1500 mAh. Dit is zelfs voor de zeer intensieve damper ruim voldoende voor een hele dag gebruik. Anders dan de meeste mods in deze productcategorie werkt deze kleine boxmod met de speciaal ontworpen CS dual-coil atomizers met een Ohm waarde van 1.5 Ohm. Anders dan je misschien zou verwachten zorgen juist deze atomizers voor een geweldige smaak- en dampbeleving.

Wat zit er in de eGrip starterset?

1 x eGrip – 2 x CS atomizer – 1 x mondstuk – 1 x micro-USB kabel – 1 x muurlader – 1 x hulpstuk (om de verdamper los te draaien en de luchttoevoer te regelen) – 1 x gebruikershandleiding

De bevindingen

De eGrip is eenvoudig in gebruik te nemen. Het bijgeleverde hulpstuk stelt u in staat om de atomizer aan de onderzijde te verwisselen. Ook kunt u hiermee eenvoudig de gewenste luchttoevoer   regelen. Dit kan door het schroefje aan de onderzijde van de eGrip (onder logo) losser te draaien tot de gewenste stand. Het systeem met de bottom dual-coil zorgt er ook voor dat er geen dry-burn kan ontstaan.

Variabel Wattage

De Joyetech eGrip heeft een variabel wattage dat in te stellen is tussen de 8 en 20 Watt. Met een handige ronde schuif aan de zijkant kun je zelf kiezen voor het gewenste wattage. Ook op de maximale stand blijft de smaak erg goed.

Wat we goed vinden aan deze elektronische sigaret:

 • De smaak en (hoeveelheid) damp zijn erg goed
 • Het compacte formaat maakt het een ideale e-sigaret voor zowel thuis als onderweg.
 • De batterijduur maakt het mogelijk om de hele dag te dampen, ook voor de fanatieke dampers.
 • De driptip ligt goed in de mond, maar deze is verwisselbaar, het is dus ook mogelijk je favoriete driptip met 510 aansluiting te gebruiken.
 • De atomizer is gemakkelijk te vervangen.
 • Het aflezen van de hoeveelheid liquid is eenvoudig door het ingebouwde venster.

Wat beter kan aan deze eGrip?

 • De usb poort zit aan de onderzijde van de Joyetech eGrip. Voor gebruik tijdens het opladen was het beter geweest deze aan de zijkant te hebben.
 • Deze starterset is door zijn instelmogelijkheden wat meer geschikt voor mensen die al dampen en wat minder geschikt voor echte starters.

8 reacties

 1. Beste is deze eg sigaret erg schadelijk voor de gezondheid zoals gezegt is in de krant 15% meer kans op kanker?

 2. Allereerst wil ik even opmerken dat ik jullie site zeer goed en informatief vind. Juist door deze review ben ik er toe overgegaan om de joyetech egrip te bestellen. En dat, ondanks dat ik nog maar een paar dagen dampte. Nu ik dit apparaat drie dagen heb geprobeerd kan ik stellen er uiterst tevreden over te zijn. Ten eerste omdat het een zeer degelijk en robuust apparaat is. Dat is belangrijk voor mij, omdat ik tijdens mijn werk geen kwetsbare apparaten op zak kan hebben. Ik had al een justfog 1453, en die beviel wel, maar zou binnen de kortste keren breken. In eerste instantie was dat de reden om de egrip te bestellen, maar zo langzamerhand wordt duidelijk dat dit apparaat bezig is mij over de streep te trekken. Door de instelmogelijkheden kan ik hem precies naar mijn wensen afstellen. Mijn afstelling is zo ongeveer de helft van zijn vermogen en dat is net even meer dan mijn justfog geeft. Ik heb nog wat echte sigaretten in de kast liggen, maar sinds ik de egrip gebruik heb ik steeds minder behoefte om zo’n echte op te steken. Binnenkort heb ik die behoefte misschien helemaal niet meer. Hoe fantastisch zou dat wel niet zijn!
  Iemand belangstelling voor mijn laatste xxl box Camel? 🙂

 3. Kim van Engeland

  Hoi,

  Ik heb net op deze site jullie artikel gelezen over het onderzoek naar formaldehyde in de e-sigaret. Er staat daar een tabel waarop te zien is dat je vanaf 8.5 watt moet oppassen (gele gedeelte) en vanaf 10watt is het wattage te hoog, met jullie eigen woorden geeft dat “te extreme verhitting” met doorbrandende spoelen en de mogelijke vorming van schadelijke stoffen als gevolg.
  Dit apparaat is regelbaar van 8 tot 20 watt!!
  Dus dit is dan toch allesbehalve een veilig apparaat of niet?
  Ik kijk uit naar jullie reactie,
  met vriendelijke groeten,
  Kim van Engeland
  Lommel

  • Bedankt voor je vraag… een hele goeie vraag trouwens.

   De tabellen waarnaar je refereert zijn van toepassing op stock atomizers, de kant en klare (klassieke) clearomizers)zoals bijvoorbeeld Kanger Protank, Aerotank, enzovoort…

   Om aan hogere wattages te dampen wordt er gebruik gemaakt van Rebuildable Atomizers (RBA), waarvoor er andere regels gelden.

   Er zijn veel factoren die ervoor zorgen dat je een een Rebuildable Atomizer kan gebruiken bij wattages die een reguliere clearomizer haast zouden “opstoken”.

   Het gaat niet enkel over het voltage en het wattage, maar over de temperatuur van de coils. Reguliere atomizers bergen op een heel compacte ruimte aardig wat gloeidraad op. De airflow is vaak heel beperkt en het lont vaak uiterst klein. Dat is het ideale recept om de temperaturen in je atomizer de hoogte in te jagen en je lont en coils te heet te stoken, met alle gevolgen van dien.

   De constructie van een RBA is helemaal anders…

   Toch nog even dit. Laat je niet zot maken door die hoge wattages. Het is leuk een toestel te hebben dat wat meer aankan dan je nodig hebt (wat reserve) maar je hoeft echt niet aan 20 watt te dampen om goed te kunnen dampen. Momenteel gebruik ik een Pioneer4You die 100 watt aankan, maar ik ga zelden of nooit boven de 10 watt.

   Hopelijk ben je er wat(t) mee!

 4. Hallo, ik woon te Mechelen en wil me absoluut een egrip aanschaffen maar vind nergens iets op het net. Kan iemand mij inlichtingen verschaffen waar ik er eentje kan kopen, online of in een winkel?

  Beste groeten,

  Philip Heyninck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+