Home / Reviews / KangerTech Aerotank V2 Review
Kanger Aerotank v2 review

KangerTech Aerotank V2 Review

In een oogopslag...

Smaak - 9
Dampproductie - 9
Kwaliteit / Duurzaamheid - 8
Prijs - 8.5

8.6

Over het algemeen is dit een zeer goede tank voor beginnende dampers of iedereen die de overstap maakt van mini elektronische sigaretten en meer controle wil. Kanger bracht een resem verbeteringen aan wat resulteerde in meer damp en betere smaak. De Aspire Nautilus staat bij ons hoger aangeschreven, maar als je een Kanger fan bent en je zoekt hun beste niet sub-ohm tank, dan is dit voor jou de geschikte tank.

We hebben het nog nooit over Kanger gehad op onze website. Zeer vreemd, niet alleen omdat Kanger al enkelen jaren bekend staat als een fabrikant van tanks en batterijen van hoge kwaliteit, maar ook omdat we zelf jaren dampten met klassiekers zoals de Protank om er maar eentje op te noemen.

De Aerotank moet de strijd aangaan moet de Aspire Nautilus. Niet onlogisch dat Kanger fans hier al een tijdje op zaten te wachten.

De Aerotank is voorzien van een 510 aansluiting en beschikt over een capaciteit van 2.5ml. Hij is voorzien van een regelbare Airflow en wordt aangedreven door een bottom dual coil die – moet het nog gezegd – vervangbaar is.  De 2 coils die meegeleverd worden, hebben een weerstand van 2.0ohm.

Gebruik van de Aerotank

De Kanger Aero Tank is vooral bedoeld als partner van een eGo batterij, al dan niet met variabel voltage of een kleine box mod.  We denken hier ondermeer aan de Aspire CF (foei), Justfog Circle, JAC Vapour E-series, Kanger eMow, of elke box mod van 30 watt of minder. De Aero Tank is alleszins niet geschikt voor dampen aan hoge vermogens, doe je dit wel dan beschadig je de coil of riskeer je de zaak te hevig te verhitten met alle gevolgen van dien.  De Aero Tank presteert op z’n best rond een vermogen van 10 watt, dus een batterij waarbij je het voltage tussen 3.7 en 4.8 volt kan instellen, is ideaal.

De tank heeft een diameter van 19mm. Daarmee is hij iets slanker dan de Aspire Nautilus, maar hij zal na vastschroeven op een gewone eGo batterij wel over de randen komen van je batterij. Om dit esthetisch op te lossen levert Kanger een “beauty ring” mee, zodat alles netjes op elkaar aansluit.

De Aerotank is een heel eenvoudig toestel. E-liquid vul je aan de onderzijde bij.  Om bij te vullen houd je de tank ondersteboven, schroef je de basis los en vul je de tank met liquid aan één van de zijkanten tegen het glas. In onze kit was er geen coil voorgeïnstalleerd, zorg er dus voor dat je deze eerst in de basis schroeft voor je met liquid begint te vullen.

Nadat je wicks een paar minuten hebben kunnen weken in de liquid kan je beginnen dampen. De enige instelling waar je je nog zorgen moet maken is de luchttoevoer. De luchttoevoer (airflow) kan aangepast worden via een draairing onderaan het toestel.  Hoe groter je het gat openzet, hoe meer luchttoevoer je zal krijgen en hoe minder kracht je zal moeten uitoefenen om damp te inhaleren.

Prestaties van de Aerotank

Onze Protanks konden we al eens betrappen op lekken. Het ziet er naar uit dat Kanger er alles aan gedaan heeft om dit onder controle te krijgen, want daar werden ze absoluut niet mee geconfronteerd.  De coils lijken ook niet meer te verzuipen iets wat vroeger schering en inslag was. We hebben het één keer voorgehad bij een refill. Heb je dit voor kan je de tank losschroeven en een paar keer stevig door het mondstuk blazen (wikkel het batterij uiteinde van de tank in keukenpapier of iets dergelijks).

De Aerotank produceert meer damp dan gelijk welke van onze vorige Kanger tanks en ook de smaak is er op vooruitgegaan. Dat is allemaal te danken aan het nieuwe bottom dual coil systeem aan boord van de tank, een absolute verbetering.

Aerotank vergeleken met Nautilus

In tegenstelling tot de Nautilus kan de airflow bij de Aero Tank staploos ingesteld worden, zo kan je de luchttoevoer precies finetunen zoals jij het wil.  De Aerotank heeft ook zijn looks mee. Hij kreeg een hedendaagser design mee dan de Nautilus en is ook iets slanker.  De Nautilus heeft dankzij zijn nieuwe BVC coils een betere dampproductie en ook de smaak heeft een stapje voor. De Nautilus coils lijken ook een langere levensduur te hebben. Beide tanks behoren in dit segment tot de besten van de markt, maar onze voorkeur gaat uit naar de Nautilus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+