Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / KangerTech NEBOX Review
KangerTech NEBOX Review Electronischesigaret

KangerTech NEBOX Review

Conclusie

Prestaties - 8.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 8.5
Features - 8
Prijs - 9

8.5

Alles in overweging genomen levert de NEBOX zeer goede prestaties. Voor zijn prijs is dit een geweldige en compacte all-in-one die vooral in de smaak zal vallen bij dampers die veel van huis zijn en een hekel aan refills hebben. Wie temperatuurcontrole hoog op zijn "wanted features" lijst heeft staan, mag bij deze NEBOX zeker een kruisje zetten. NEBOX levert simpelweg de beste smaakbeleving in TC mode. Als je kan leven met een toetsel met vaste airflow en geen damper bent die nood heeft aan een begrensde airflow om van mond naar longen te kunnen dampen zal je ongetwijfeld veel plezier aan dit toestel beleven.

De Nebox van KangerTech is een compacte all-in-one oplossing. Het toestel dat aangedreven door een uitneembare 18650 batterij een vermogen van 60 watt levert, is uitgerust met een ingebouwde tank die een capaciteit heeft van 10ml. Je kan het toestel zowel in wattage als in temperatuur controle mode gebruiken. Dankzij de meegeleverde Stainless Steel vertical coils die meegeleverd worden kan je meteen beide modes uittesten.

Deze Nebox is geschikt voor wie een toestel zoekt dat eenvoudig te bedienen is, er stijlvol uitziet, compact is (86mm x 58mm x 22.8mm) en niet teveel gewicht met zich meebrengt. Perfect voor beginners/gevorderden maar ook ideaal (als 2e toestel) voor experts, die zich zeker wel kunnen amuseren met de meegeleverde RBA deck.

Je krijgt dus een totaalpakket en dat voor een heel scherpe prijs van minder dan €60. Mooi in theorie, maar presteert deze NEBOX ook goed?

Prestaties

In wattage mode (0.5ohm SSOCC Stainless Steel coils) krijgen we vanaf 40 watt behoorlijk grote wolken en komt de smaak van de liquid er volledig door. Eerlijkheidshalve merken we weinig verschil tussen deze coils en de voorgangers (OCC). De smaak is goed maar niet TOP.

In temperatuurmode (0.15ohm Ni200 SSOCC (nikkel wire, stainless steel housing)) doet deze NEBOX het niet goed maar bijzonder goed. Ondanks dat deze NEBOX KangerTechs’ eerste stappen zijn in de TC wereld, was dit op gebied van smaak de beste ervaring die we tot dusver hadden in temperatuurmode. Stel je NEBOX in TC mode in op 40 watt/240°C en je krijgt (h)eerlijke, dichte en vooral veel damp in de plaats. De Temperatuurcontrole werkt goed, we stootten alvast niet op problemen of dry hits.

Wat vinden we verder goed aan deze NEBOX?

All in one

Het all in one concept waarbij de tank is ingebouwd maakt van deze NEBOX niet alleen een winnaar op esthetisch vlak, maar zorgt ook voor tal van andere gemakken. De tank heeft een capaciteit van maar liefst 10ml. Dat is veel en betekent dat je niet vaak liquid zal moeten bijvullen of ook dat je een (paar) dag(en) van huis kunt zonder extra flesjes liquid in je bagage. Zeker voor sub-ohm dampers is deze 10ml tank een prachtig hebbeding. Het vullen van de tank is bovendien heel eenvoudig: gewoon de basis losschroeven en liquid inspuiten tot aan het luchtgat. Ook on-the-go is het handig dat je een toestel hebt waar geen tank van 5cm “uitsteekt”. ‘Veeldampers’ zullen de NEBOX met zijn ronde curves bovendien op handen dragen want hij is klein en perfect in de hand ligt ie zeker wel! Hoe kan het ook anders: inclusief batterij én een volledig gevulde tank weegt hij slechts 220gram.

Andere pluspunten

  • De NEBOX beschikt over een Pass-Through functie. Je kan indien je dit wenst dampen en opladen tegelijk.
  • Het wattage kan aangepast worden in temperatuurcontrole mode, zo bepaal je zelf hoe snel je coil de ingestelde temperatuur bereikt.
  • Deze kit is een gebruiksvriendelijk en eenvoudig totaalpakket. Bovendien is de set voorzien van een duidelijke handleiding.

Wat vinden we minder goed aan deze NEBOX

All in one

Een algemeen nadeel van een all in one systeem: als één zaak niet meer werkt moet je alles vervangen. Je kan de tank in deze NEBOX niet vervangen of verwijderen. Dat betekent ook dat het wat meer opletten is wanneer je de tank wil reinigen. Je kan de tank wel onder de kraan houden, maar zorg ervoor dat er geen water aan elektronica kan!

Ook belangrijk te vermelden is dat de ingebouwde tank vervaardigd is uit plastiek; dus geen glastoestanden. Sommige e-liquids – over het algemeen worden citrus, kaneel en cola smaken niet aangeraden met tanks uit plastic omdat deze liquids barstjes kunnen veroorzaken in je tank. Hou hier rekening mee als dit smaken zijn waar jij verzot op bent.

Airflow

De luchttoevoer (airflow) is bij deze NEBOX niet instelbaar. Dat kan voor sommige gebruikers een reden zijn om dit toestel niet te kopen. Toch even counteren: Wanneer je een toestel koopt, stel je in principe de airflow eenmalig in en laat je hem in de toekomst ongemoeid. Dit toestel werd ontworpen met een airflow die perfect is voor direct lung hits. Ben je een direct lung inhaler, dan moet je je geen zorgen maken over deze ‘ontbrekende’ instelling.

Driptip

Wie een “normale” drip tip gewoon is moet even wennen aan de korte Delrin driptip van de NEBOX.

Batterijcover

Om de batterij te vervangen (en het batterijdeksel los te schroeven) heb je een muntstuk nodig. Dat is vervelend.

KangerTech NEBOX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+