Home / Nieuws / Nieuwe e-sigaret wet in september? Volksgezondheid loodrecht op gezond verstand
Online verkoop elektronische sigaret

Nieuwe e-sigaret wet in september? Volksgezondheid loodrecht op gezond verstand

U herinnert het zich vast nog wel. Het nieuwe KB over de tabaksproducten dat een hele reeks regels voor elektronische sigaretten met zich meebracht, werd op 8 april 2016 door een arrest van de Raad van State geschorst, nog voor het van kracht werd.

Zo bleef voorlopig even alles bij het oude. De eerste berichten over de toekomst sijpelen nu stilaan binnen. Een nieuwe wettekst (die bijna klaar zou moeten zijn) zit er aan te komen en zou in juli reeds gepubliceerd worden om uiterlijk in september in voege te treden.

De Raad van State vond de vergoeding (€4.000) die een fabrikant of invoerder moest betalen om een bepaald type elektronische sigaret of navulverpakking op de markt te brengen buitensporig en zelfs discriminerend.

In de nieuwe wettekst werd hier rekening mee gehouden. Voortaan zullen alle liquids en hardware bij volksgezondheid moeten worden aangemeld en hangt hier een prijskaartje van €165 aan vast. De doorlooptijd van deze procedure wordt geraamd op een 6-tal maanden.

Voor het overige is de nieuwe tekst identiek aan de vorige. Met dien verstande dat er wat werd gefinetuned om te vermijden dat bepaalde zaken verkeerd zouden kunnen geïnterpreteerd worden. Slimme jongens in de industrie hadden immers al een paar gaten in de mazen van de wet gevonden om de nieuwe regels te kunnen omzeilen.

Over het verbod op online verkoop

Het meest storende element in de Belgische wettekst is het verbod op online verkoop. Dit is immers een fenomeen dat niet ingevoerd wordt in de omringende landen en maakt bovendien geen deel uit van de Europese richtlijn die de aanleiding is van deze nieuwe lokale wetgeving.

Klaar met de business dus en weer een hoop zelfstandigen die naar de knoppen worden geholpen door ondoordachte regels van de overheid.

Het argument hiervoor luidt dat de controle op verkoop aan minderjarigen erg lastig is.

Eerst en vooral: minderjarigen moeten niet dampen of roken. Laat dat duidelijk wezen.

Maar denk je dat een verbod zal vermijden dat een minderjarige Belg die absoluut wil dampen niet meer aan zijn “trekken” kan komen? Hij zal gewoon op Nederlandse webshops gaan hamsteren. Ja, hij heeft wel een creditcard, die peuter die jullie willen beschermen. Als hij een beetje bij de hand is, kan hij ook de trein naar Amsterdam nemen, koopt hij zijn spullen daar en springt hij op de terugweg ook nog even binnen bij een coffeeshop of een of andere hoer. Dat dan weer wel.

Maar wat dan nog. Alcohol kan je toch ook online bestellen en hier geldt sinds 2010 toch ook een verbod voor -16 jarigen?

En wat dan nog. Kinderen mogen toch ook niet gokken? Wat met al die goksites? Een kind kan naar geen voetbalwedstrijd meer kijken of zijn hoofd wordt zot gemaakt met commercials die online gokken promoten. Waarom kunnen diezelfde kinderen allemaal online gokken? Brengen die websites veel geld op?

Dit alles is trouwens te belachelijk voor woorden.  Recent werd er in het nieuws nog melding gemaakt van het feit dat er actie genomen wordt tegen de discriminatie op online aankopen binnen de EU. Alle burgers/consumenten moeten immers alle producten die binnen de EU worden aangeboden aan dezelfde voorwaarden kunnen aankopen – en niet gediscrimineerd worden doordat een aanbieder zijn producten bijvoorbeeld niet naar een bepaald apenland verstuurd.

Bij een verbod op online verkoop wordt het dus voor de consument gemakkelijker gemaakt om e-sigaretten in het buitenland te bestellen en tegelijkertijd wordt de verkoop hier lamgelegd. Dit is pure discriminatie van de Belgische handelaars.

Moeten we volksgezondheid wel serieus nemen? Interesseert volksgezondheid zich überhaupt in de gezondheid van het volk? Ik zou ze pas serieus nemen moesten ze de verkoop van sigaretten verbieden.

Ach, die politici liggen ook maar wat te kloten om hun kassa zo goed mogelijk te spekken. Dit al dan niet beïnvloed door de machtige lobby’s. We spreken hier immers wel over dezelfde mensen die eerder deze maand de Belgische farma industrie in Californië gingen promoten. Ze zullen toch wel allemaal goede vriendjes zijn, niet?

We’re just being fooled!

21 reacties

 1. elektrische sigaretten horen niet thuis voor verkoop via de computer, zeker deze die navulbaar zijn door het bijvullen van een liquide (flesje vloeistof) met alle geuren en kleuren. Een landbouwer mag ook geen 605 vergif op zijn planten sproeien wel dergelijke van deze navullingen zou men hiermee kunnen vergelijken dus weg van de verkoop via computer en de tabak winkel of waar tabakswaren verkocht worden een verplichte boekhouding bijhouden van de verkoop v.d. e sigaretten zoveel werk is dit nu ook niet voor die handelaar. Ik ben zelf een roker maak mijn sigaretten zelf door lege filter hulzen met mijn voorkeur tabak te vullen. Met een pakje roltabak doe ik minimum 1 week en max. 1.5 week dat is niet overdreven, rook niet in huis of auto. Een sigaret rook ik nooit volledig op ik heb meer sigaretten waar ik 3 à 4 keer aan trek wel inhaleer en de sigaret uit doe. Het is een grote verspilling van geld dat ik doe maar moet van dat vuile spul af. Ik rook van mijn 20 jaar toen ik studeerde aan de universiteit door me laten me te slepen door mijn vrienden en ben nu 60 jr. De wet op tabak kan niet zwaar genoeg zijn.

  • Sorry maar u weet niet waarover u spreekt.
   Belgische webshops houden er ook een boekhouding op na.
   Vergif van “den boer” kan je bij lange na niet vergelijken met liquide.
   “Vapen”, zoals mensen met kennis van zaken het noemen, heeft niets met tabak te maken.
   Wil je van dat vuile spul af na 40j roken. Wel ga eens langs bij een van de dampwinkels in België. Het zal uw kijk EN uw leven veranderen.
   Mvg

   • Mooi gezegd Glenn!ik ben nu 6maand gestopt met roken en vape al 6 maanden het verschil is enorm,ik voel me fitter heb meer smaak. Elke reden is genoeg om de sigaret vaarwel te zeggen.

  • Goed zo Verbraeken!
   de dikke EGOIST, er van af dus MOET IEDEREEN maar STOPPEN?

   Als mijn lever naar de kl….en is, MOET IEDEREEN zijn pintje of borreltje vaarwel zeggen!

   Als mijn seksleven naar de kl…ten is door kanker, MOET IEDEREEN stoppen met n……en!

   Als ik niet meer kan lopen door amputatie, MOET IEDEREEN in een rolstoel!

   En zo kan ik nog een tijdje doorgaan!
   Ziekte van de tijd; EGOISME, IKKE, IKKE, en de rest moet zich aanpassen = kan stikken!

  • Idd heel slim van je anders ik ken nog een vape is zoals de uitlaat van een auto . Waar halen mensen deze zever heb geen phd maar heb wel chemie gekregen (dus weet een beetje ). en in geen enkele mannier kan je zowel vergif als uitlaatgassen hiermee vergelijken . Uiteindelijk rook je water (wat dat is het in basis , water verbindingen met een smaakje ) en neen niet de gevaarlijk verbindingen want dit zijn producten uit de voeding (dus eetbaar , ps ik heb het over de pg en vg ) dus even denken bij het volgende snoep of gebakje , deze kan leiden tot vapen (lol) , want ja hier kan glycerol in zitten . Kort gezegd laat je niet gek maken door de mensen die strijden (tegen ) de tabaks industrie , want 3 millioen reden (€) zeggen me dat rokken geld oplevert

 2. Waar ligt die petitie om dit belachelijke kb tegen te houden? Dit artikel slaat nagels met koppen.
  Ik wil mijn spullen ook online kunnen bestellen want ik heb niet altijd tijd om naar de stenen winkel te gaan jammer genoeg. Sigaretten kan je op elke hoek van de straat kopen, maar wij die van de tabak weg willen moeten weer eens extra moeite doen. Volksgezondheid? Laat me niet lachen. Ik ben drie maand van de stinkstokken af dank zij vapen en voel mij stukken beter.

 3. Het is een raar besluit. Sinds ik zelf vape voel ik duidelijk het verschil tav mijn voorgaande sigaret. (Die ik soms nog benuttig hoor)
  Het is anders roken. Je voelt duidelijk het verschil en het is ook duidelijk ‘gezonder’.
  Natuurlijk zijn er altijd tegenkantingen. Regeringen verliezen massaal hun dagelijks inkomen op sigarettentaks dus is er een logica dat ze dit tegenwerken. Thans is het verbieden van een product binnen een vrije markt economie toch maar een hele rare stelling.
  Nu men biedt het kankerverwekkende oude goedje nog steeds publiekelijk aan (lees: de sigaret) maar ook hierin stelt men belachelijke regels op maatschappelijk gebied (caféverbod, openbaar verbod, mogelijk verbod in woning, wagen, e.a.). Dus was het te verwachten dat een ‘waterdampje’ ook wel de nodige tegenkanting kon krijgen tav het kankerdampje of de toegelaten diesel en naft-damping die we dagelijks doen en onze regering goed van een inkomen voorzien.
  Ach ja, laten we ineens ook de electrische auto’s uit de wetgeving schrappen want die maken geen geluid wat gevaarlijk is voor dove mensen die oversteken.
  We spreken tenslotte niet over een ‘illegaal’ product. Erger, mijn bank raad me zelfs aan om op de markt van dit product te investeren. Dus de bank is fout als ik dit artikel lees. Want men raad me illegaliteiten aan. Moet ik toch eens als zakenpersoon met hen bespreken.

 4. Het verbod op de online verkoop van de e sigaret is eigenlijk perfect te begrijpen als men de macht van de tabakslobby en het grote geld begrijpt. In ons land zijn niet alle ondernemers gelijk, Maggy geeft de winst liever aan de slimmeriken in het buitenland die er vanzelfsprekend gebruik van maken om hun dampers online aan ons Belgen in grote hoeveelheden te slijten. Waarom een Belgische ondernemer een goede zaak gunnen als we het ook aan buitenlanders kunnen geven. Ik ga me hier niet belachelijk maken door Maggy’s argumenten te herhalen, er zijn ondertussen genoeg onderzoeken gebeurd om te besluiten dat de huidige generatie e sigaretten een goede zaak zijn om van de tabak af te geraken.

 5. De regering zou dit moeten promoten voor rokers ipv wat ze nu doen met deze regelgeving.
  Tenminste als ze echt geen om de gezondheid van de medemens.
  Maar vrees dat druk van pharmaceutische sector en tabak industrie zoveel macht heeft dat ze er alles aan zullen doen om de regeringen onder ruk te zetten.
  En niet te vergeten dat hierdoor het gat in de begroting nog groter wordt doordat de roker heel veel taxen betaald.

  Een iets weet ik wel sinds ik gestart ben met vapen heb ik nog geen enkel moment mijn sigaretten gemist. Had uit gewoonte na 1 dag ern sigaret aangestoken en na 3 trekken uitgedaan want smaakte zelf niet meer. En was geen kleine roker (40 tal sigaretten per dag).

  Alle mensen die ik ken die ermee gestart zijn is er niemand meer van die sigaretten rookt. 2 ervan zij zelf al nicotine vrij. En dit zonder gevoel dat je iets mist. En na enkele dagen smaak en geur terug, geen vervelende hoest, niemand die nog klaagt over geur van je kleren of sigarette adem.

  Nadelen nog niet gevonden, vind het jammer dat ze het onder negatieve noemer van sigaretten valt.
  Enige gelijkenis is witte rook en dat je er hebt met nicotine in.
  Is eigenlijk meer vloeibaar snoep zonder suiker, want al de ingredienten die erinzitten behalve nicotine zit ook in snoep.

 6. Nog vergeten te melden.
  Ongezond kan het niet zijn als je PG/VG neemt en er menthol kristallen indoet.
  Anders is wat er veel baby’s en peuters krijgen ongezond.
  De aerosol!

 7. Ik heb tot 3x toe proberen stoppen met roken, eerst nicotine pleisters, dan 2x champix na een maand terug begonnen met roken dus geen succes. en zijn die middellen niet allemaal chemisch nog maar te zwijgen over de bijwerkingen als je de bijsluiter leest oa duizeligheid, slaperigheid,… is dit dan gezond??
  ben nu twee maanden geleden overgestapt op vapen van 6mg nicotine tot nu een 0 en vind het super heb zelfs geen behoefte meer naar sigaretten, meer zelfs heb er een afschuw van !! en als men dan over ongezond begint ga dan niet meer buiten, niet eten en drinken want dan krijg je meer vuiligheid binnen dan bij vapen.
  ik vind het een SUPER alternatief !!

  • goed gezegd els, ben na 40 jaar ook beginnen vapen, aan 3 mg nicotine, voel mij er heel goed bij, kortademigheid is aan het verdwijnen, terug meer smaak van eten, ik rookte voordien 1 pakje per dag, nu al 2 maanden geen sigaret aangeraakt, en zoals hierboven reeds gezegd, de wereld draait tegenwoordig om een paar personen die anderen opzadelen met hun stomme wetten, de niet rokers moeten goed beseffen, dat de miljarden belastingen die men gaat kwijtspelen door iedereen te laten stoppen met roken, zal terug gevorderd worden aan iedereen, ook aan de onnozelaars die nooit gerookt hebben( de belasting ontduikers noem ik hen), dus voor men de rokers gaat beschimpen en verwijten zou ik eens goed nadenken, ik ben nu bijna 60 jaar, vroeger in de cafe’s werd gerookt als een turk, ik leef nog(of ben ik een supermens?) als men eens begint met de auto thuis te laten, en op reis te gaan met het vliegtuig, zou ook veel onzuiverheden uitsparen in de lucht, daar heeft men nog niet over nagedacht denk ik.

 8. Ik ben nog elke dag verbaasd hoeveel mensen zich laten belachelijk maken door het circus dat zichzelf voordoet als een democratische regering.Maar aangezien ze uiteindelijk zichzelf nog meer belachelijk maken,en het zo wel heel makkelijk maken voor dat circus,verdienen ze niet beter!Wat kan het uiteindelijk Mr.Verbraeken schelen dat zijn kleinkinderen de moderne uitgebuitte slaven worden.Als hij zijn leven als een gefrustreerde marionet heeft moeten leiden (lijden),moet een ander dat ook!
  Eender hoe of wat…Dat het circus,waar we allen voor werken,ook hier weer zijn zakken mee zal vullen door die van een ander leeg te halen…wistten we al vanaf het ontstaan van de ‘dampcultuur’.Er is dan ook geen enkele reden om te denken dat het met dit product anders zou verlopen.
  Waar we wel over moeten denken?Hoe gaan we dit omzeilen?
  Want…geloof me…WE ZULLEN OOK HIER NIET AAN TOE GEVEN!!!

  • fight to vape guys and fuck the system. THUG LIFE!!! kloteregering allemaal zakkenvullers die 1 voor 1 poen scheppen. de gewone werkmens klein houden en alles afpakken. ge word geboren ge moet betalen, tot as ge in uwe put ligt moet ge betallen. uiteindelijk sterft ge en as ge dood zijt zitten ze nog in uw zakken, om te zien wa ze er nog kunnen uittrekken. doodschuld nog betalen aja natuurlijk ah nog ier en daar huizen zoveel procent naar de staat. c’est la vie ici… en die politiekers lekken allemaal aan dezelfdepot. Belgium the promised land i don’t think so. tis gewoon fucked up meer kan ik er ni van zeggen. tis erg maja de regering moet geld hebben zeker fucking geldwolven. Money Money Money must be funny, Always Sunny, In the rich man’s world, FREEDOM OF SPEECH BITCHES GOVERNMENT SUCKS.

 9. Het is heel simpel.

  Als rokers de elektronische sigaret gebruiken en minder sigaretten roken is het minder opbrengst voor de staat aangezien de staat sigaretten verkoopt.

 10. Ben overgestapt op het vapoteren op aanraden van een huisarts (constateerde piepende longen), die gelukkig voor mij wel op de hoogte was van de voordelen van de E-sigaret. Heb alles opgezocht via ma cigarette fr.toen de Franse versie van deze site maar ook vrijwel de enige met degelijke info. Start rond 1 mei 2016 met 18mg nicotine (rookte minstens 1 pakje per dag: Belga filter)vervolgens ben ik om de 4 maand gezakt met het %van
  nicotine tot op nul in de maand mei 2016, nadien nog 4 maanden op nul en dan een volledige stop met vapo.
  Dus ja dit is echt de beste manier om te stoppen met roken zonder al te veel moeite; Ben dus op heden reeds een jaar en 8 maand zonder de sigaret en een 4 tal maanden zonder de E-sig. en maakt bij al mijn rokende vrienden, collega’s, dokters en iedereen die wil luisteren reclame over het welzijn van het vapoteren en zeker als middel tot rookstop.
  Groetjes en tot wederhoren

 11. populairste politieker van het land (boulemische maggy) is duidelijk corrupt en omgekocht door de tabakslobby

  arm belgië

  ondertussen bestel ik mijn liquids en coils gewoon in nederland

  blijf vooral stemmen op dit soort onbekwamen vlaanderen

 12. Ze willen dat het volk achter Europa staat? Het is niet de tabaclobby of een andere lobby die Pro-Europa kan stemmen.

  1 regelgeving die dezelfde is voor iedereen ter bescherming van de burger-consument. Een ondersteunende wetgeving, dat is afdoende. Paternalistisch verbieden en met het vingertje zwaaien is niet de taak van de politiek, en dit geld voor alle wetten.

  Ik maak keuzes en ben vrij die te maken zolang ik niemand anders schaad. Dat is waarvoor mijn grootvader gevochten heeft en mijn overgrootvader gestorven is.

  Danku Maggie, jij die het woord liber op je partijkaart hebt staan. Op wie kan in nu nog stemmen als progressief eurocraat nu jij je kleur verloochend.

 13. Het enige dat ik zou kunnen begrijpen (niet steun, voor alle duidelijkheid) is mocht een verbod op online verkoop gelden voor alle nicotine houdende producten.
  Mochten de mods, coils, etc. al online gekocht kunnen worden zou dit een pak interessanter zijn dat de regelmatige verplaatsingen naar vapeshops 20km verder, want niet elke dorpje heeft er een.

  Wil je het echt voorkomen dat mensen van -16 aankopen doen online? Laat dan de e-ID reader als verplichte verificatie gebruiken. Ondernemers zullen dit platform gauw genoeg in de armen sluiten en voila, opgelost.

  De tabaksindustrie produceert intussen zelf e-sigs en liquids en maakt hier lustig reclame voor in de VS en UK en eet zo van twee walletjes. Stopt met roken, geen probleem, klant blijft.
  Het lijkt me eerder een kwestie van oogkleppenpolitiek dan corruptie.

 14. SORRY VOOR MN HARDE ANTWOORD, BEN WELESWAAR EEN NEDERLANDER OP EEN BELGISCHE SITE, VRAAG MIJ ALLEEN HEEL ERG AF DAT NIEMAND HIER OF WAAR DAN OOK IN DE WERELD INCLUSIEF AMERIKA ZICH NIET UITLAAT OVER HET FEIT DAT HET HIER GAAT OM DE INSTANDHOUDING VAN DE CAPITALEN VAN DE TABAKSINDUSTRIE, ZOU KUNNEN DAT HET OOK NOG STRAFBAAR IS WAT IK SCHRIJF, AANGEZIEN DE ERGERNIS HIEROVER DE OVERHAND HEEFT GENOMEN DUS BIJ DEZE, HET HEEFT GEEN……………TE MAKEN MET HET FEIT OF HET MINDER OF MEER SCHADELIJK IS, MIJN GEDACHTENGANG IS NOG ALTIJD ,VOLG HET GELD EN JE KOMT ALTIJD OP DE JUISTE PLAATS, IK DAMP ZELF AL GERUIME TIJD, EN ZAL ER OOK NIET MEE OPHOUDEN, AL MOET IK PERSOONLIJK DE HELE ATRIBUTEN IN HET BUITENLAND AANSCHAFFEN, WAT ER MOMENTEEL MET DE HELE DAMPINDUSTRIE GEBEURT IS EEN GROVE SCHANDE, NATUURLIJK ZIJN ZE MINDER SCHADELIJK DAN TABAKSWAREN, DAN HEBBEN NU AL WEET IK HOEVEEL ONDERZOEKEN UITGEWEZEN, MAAR IEDER FLESJE LIQUID DAT VERKOCHT WORD ZIJN N PAAR PAKJES SIGARETTEN MINDER VERKOCHT, DUS LEIDEN DEZE HEREN SCHIJNBAAR VERLIES, EN DAT ACCEPTEREN DEZE HEREN NIET, DUS GOOIEN DAAR N KUDDE ADVOCATEN NAAR BINNEN, EN ALLES IS GEREGELD
  ZIE HET ALS IN NEDERLAND HET CANNABISBELEID, ZE RUIMEN ALLES BIJ IEDEREEN OP, EN VERVOLGENS IS ER AL BEKEND DAT DE STEDEN HET ZELF GAAN KWEKEN, RARARA WAAROM ??????, en dan onder het mom van , dan is het zuiver, laat me in godsnaam niet lachen, wie trapt hier nu in, gemeentelijke inkomsten, belastingen, dan komen daar dadelijk natuurlijk ook accijnzen op, resultaat mag bekend zijn, bij langdurig gebruik van eliquid zou er volgens hun zeggen toch een geringe kans zijn dat het misschien mogenlijk zou kunnen zijn dat dit eventueel zou kunnen leiden tot het een of andere kwaaltje, Ok, DAN NU FF DE SIGARET, IK CITEER, STAAT GESCHREVEN IN EEN PAKJE ZILVER SHAG WAT OOK BIJ JULLIE VERKRIJGBAAR IS , TABAKSROOK BEVAT MEER DAN 70 STOFFEN DIE KANKER VEROORZAKEN, !!!!!, mis ik hier nu iets, of kan ik niet lezen, ik zie hier nergens ZOU KUNNEN, IS MISSCHIEN MOGENLIJK, EVENTUEEL, HEEL MISSCHIEN OP HELE LANGE TERMIJN, het zal wel weer aan mij liggen, maar wie dit niet begrijpt schijt morgenvroeg in de koelkast en legt zn telefoon in de wasmachine, VERVOLGENS ZIJN DEZE PAKJES DUS NOOOOIT UIT DE REKKEN VERWIJDERD, EN ZAL DAT OOK NOOOOOIT GEBEUREN, WANT DIE JONGENS VAN DE TABAKSINDUSTRIE HEBBEN BEHOOOOOOOORLIJKE KAPITALEN EN WORDEN NU HEEEEL HEEEEL HEEEEL BANG!!!!, sorry dat ik me ff hierover uitkots, maar wordt niet graag door de overheid tegen mijn benen gepist, en krijg vervolgens wijs gemaakt dat t regend, ben ik de enige die dit zo ziet, dan zal ik wel vroeger n paar keer uit de kinderwagen gevallen zijn, dan bij deze mijn welgemeende excusis, groetjes Woutje

  • Den dappere damper

   Laten we allemaal samen een petitie opstarten tegen onze regering.
   Minister van volksgezondheid ziet er niet echt zo gezond uit naar mijn mening.
   Maggy den dikke blok stop me over ons te rollen en geef ons de kans om vapen te promoten. Iedereen op dit forum heeft groot gelijk niemand hoeft van mij te vapen maar als vapen je weg houd van de kankerstokjes dan zou dat wel een serieus verschil maken.
   Als de regering toch perse 100 000 000 000 euro wil hebben voor “het welzijn van België” dan zouden ze beter stoppen met geld te geven aan andere landen. IPV altijd te zijken over de krisis in dit land en de financiële problemen in dat land zouden ze beter eerst eens kijken naat hun eigen land dat naar de klote aan het gaan is.
   Ikzelf heb 4 jaar gerookt oke dat is niet zo lang in vergelijking met de gemiddelde roker in België.
   Maar ik ben zonder moeite overgestapt naar vapen.
   Ik werk nu ook in een vaporshop en iedereen groot en klein jong en oud die wilt stoppen met roken is welkom. Vapen is niet zomaar dampen maar het is echt een hechte community.
   Zwart,wit,dik,dun,oud,jong het maakt geen reet uit als je iemand ziet met een vaper heb je onrechtstreeks al een band en iedereen kan met iedereen overweg die vaped.
   Als wij in België zelfs niet meer zoude mogen vapen dan zouden er zoveel mensen terug gaan naar de “stinkies” en dat willen we niet.
   de lucht die we inademmen bevat een gifstofwaarde van 6 een sigaret bevat 32 en een vapor 6.8 dus ge gaat mij niet wijsmaken dat vapen even slecht is voor de gezondheid.
   bg en pg zijn onschadelijk het word gebruikt in alledaagse voeding.
   ik walg gewoon van de regering op dit moment.
   Vapen is niet iets dat afgekeurd moet worden maar iets dat gepromoot moet worden.
   En als iemand die iets met de regering te maken heeft dit leest “wat niet gaat gebeuren wand ze zijn te druk bezig met hun geld te tellen waarvoor ze niets hebben moeten doen”dan wil ik dat je nu in denspiegel gaat kijken en eens goed kijkt naar jezelf wand jullie zijn geen reet beter dan de dappere dampers van België!!!
   WIJ BLIJVEN VAPEN WAT ER OOK GEBEURT EN DE REST KAN PERSOONLIJK NAAR MIJ TOEKOMEN EN MIJN REET LIKKEN!!!
   BLIJF ALLEMAAL VAPEN EN FUCK DE REGERING!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+