Home / Nieuws / Philip Morris neemt patent op internet geconnecteerde ‘Smart’ elektronische sigaret
Smart e-Sigaret

Philip Morris neemt patent op internet geconnecteerde ‘Smart’ elektronische sigaret

Als je je afvraagt hoe de toekomst van de elektronische sigaret er zou kunnen uitzien, dan zou de piste die Philip Morris wil bevaren misschien wel eens het antwoord kunnen zijn op je vraag. Of misschien ook helemaal niet.

Het concept van de slimme of ‘Smart’ e-sigaret is niet helemaal nieuw.

Begin 2014 werd er reeds een elektronische sigaret gelanceerd die je via Bluetooth kan verbinden met je smartphone. Via een applicatie kan je een reeks data uitlezen die je info verschaft over je rookgewoontes, het geld dat je uitgespaard hebt dankzij de overstap naar elektronische sigaretten, enz… Een andere recente nieuwigheid betrof de bluetooth e-sigaret die naast eerdergenoemde features ook nog eens toelaat om je telefoongesprekken te beantwoorden en muziek te beluisteren.

Het ziet er naar uit dat ook tabaksgigant Philip Morris gelooft in de ‘connected’ e-sigaret. Getuige daarvan het patent dat werd aangevraagd – en recent ook verkregen – voor een eigen versie.

Philip Morris heeft een patent verkregen voor een ‘smart’ elektronische sigaret die via je pc of tablet met het internet kan verbonden worden en op die wijze data kan uploaden en downloaden.

Wat is Philip Morris van plan te doen met zijn ‘smart’ e-sigaret?

Volgens het patent moet de nieuwe technologie toelaten om informatie van je e-sigaret te uploaden naar het internet om bijvoorbeeld informatie over rookgedrag in te winnen voor klinisch onderzoek.

Verder denkt Philip Morris aan een internet applicatie die fungeert als een officieel erkende support site om mensen te helpen te stoppen met roken. Dit zou kunnen door het rookgedrag te monitoren en een gecontroleerde hoeveelheid ‘rooktijd’ aan te bieden.

Philip Morris wil via zijn smart elektronische sigaret de wereld ook laten kennis maken met het ‘pay-as-you-smoke’ concept. Je moet je hierbij voorstellen dat een gebruiker online rooktijd aankoopt. De tijd die een gebruiker via het internet aankoopt is de tijd die hij van zijn e-sigaret kan gebruik maken. Anders gezegd, je zou dus een abonnement kunnen nemen dat je toelaat dagelijks een uurtje van je elektronische sigaret te lurken en als je tijd verstreken is, moet je nieuwe credits aankopen.

Ondanks de hypocriete feature die ondersteuning wil bieden aan mensen die willen stoppen met roken en het waarschijnlijk in de praktijk onhaalbare ‘pay-as-you-smoke’, denken we toch dat de kans reëel is dat de tabaksgigant ooit met een eigen smart e-sigaret op de markt zal komen. De informatie die de reus op die wijze zou kunnen binnenhalen is immers een goudmijn op zichzelf.

Que sera sera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+