Home / Nieuws / Plannen in de maak voor een gezondere sigaret

Plannen in de maak voor een gezondere sigaret

Philip Morris International, leidinggevend fabrikant van sigaretten en onder meer de maker van Marlboro, kondigt plannen aan om tegen 2017 op de markt te komen met een nieuwe lijn sigaretten die minder schadelijk zijn voor de gezondheid. De bedoeling is hiermee de strijd aan te gaan tegen de elektronische sigaretten industrie.

Onderdeel van deze nieuwe lijn is een sigaret die tabak verwarmt in plaats van de verbranden om zo een aerosol te genereren dat door de gebruiker wordt geïnhaleerd. Dit lijkt sterk op hetgeen e-sigaretten vandaag reeds doen.

Elektronische sigaretten of “e-sigaretten” haalden recent de media naar aanleiding van twee afzonderlijke publicaties door de financiële giganten UBS en Wells Fargo. Beide rapporten onderstrepen de groei in de industrie en voorspellen dat de markt tegen 2014 zou verviervoudigen.

Volgens UBS zou de e-sigaret industrie tegen eind 2012 ongeveer $500 miljoen vertegenwoordigen. Als de voorspellingen kloppen zal deze industrie tegen 2014 dus een “billion dollar industry” zijn.

Terwijl de digitale (elektronische) sigaret beschouwd wordt als een veel gezonder alternatief dan de analoge (tabak) sigaret, is het toch nog steeds wachten op een officiële goedkeuring door de Food & Drugs Administration.

Philip Morris is niet de eerste tabaksgigant die het belang van de e-sigaret industrie erkent. Eerder dit jaar kocht Lorillard (maker van Kent sigaretten) een e-sigaret bedrijf uit North Carolina op voor een slordige $130 miljoen.

In e-sigaret kringen, waar gedacht werd dat Philip Morris als reactie op de beslissing van Lorillard ook zou overgaan tot het opkopen van onafhankelijke bedrijven uit de elektronische sigaret industrie, komt de aankondiging van P.M. dan ook als een grote verrassing.

Eigenlijk was het gewoon wachten op de volgende firma die door een gigant wordt opgekocht. Die weg lijkt het vooralsnog niet op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+