Home / Nieuws / Regularisatie van e-sigaretten en andere tabaksprodukten

Regularisatie van e-sigaretten en andere tabaksprodukten

De Food and Drug Administration zal elektronische sigaretten regularisren zoals traditionele sigaretten en andere tabaksproducten en zal niet proberen om ze te regulariseren als medisch aparaat (waarvoor strengere regels gelden).

Dit nieuws wordt als een overwinning beschouwd voor de makers en distributeurs van elektronische sigaretten, een produkt dat wereldwijd steeds populairder wordt.

De e-sigaret verscheen in 2002 op de markt. De sector is inmiddels gegroeid naar enkele miljoenen gebruikers. Wekelijks komen er tienduizenden nieuwe e-rokers bij.

De FDA heeft vorig jaar een rechtzaak verloren, waarbij zij probeerden electronische sigaretten als medisch apparaat (als middel om te stoppen met roken) te laten doorgaan. Dit effectief rondkrijgen, zou jarenlang onderzoek en procedures met zich meebrengen en bovendien zou de slaagkans niet gegarandeerd kunnen worden.

In deze rechtzaak besliste het hof dat de e-sigaret onder de tabakswet thuishoort, aangezien ook deze sigaretten nicotine bevatten en nicotine gewonnen wordt uit de tabaksplant.

In een recent communiqué bevestigt de FDA nu zich hierbij neer te leggen.

Welke gevolgen dit voor ons in België op korte & lange termijn met zich zal meebrengen valt natuurlijk nog af te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+