Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / Review Eleaf iStick TC 40W Box Mod Kit
Eleaf iStick 40W TC Review

Review Eleaf iStick TC 40W Box Mod Kit

In een oogopslag...

Prestaties - 9
Kwaliteit/Duurzaamheid - 8.9
Features - 9.3
Prijs - 10
Gebruiksgemak - 10

9.4

De Eleaf iStick 40W met Temperatuurcontrole is het toestel dat de poort van de box mod met temperatuurcontrole wagenwijd openzet voor iedereen die nog geen ervaring heeft met dit type toestellen. De reden daarvoor is eenvoudig. Deze iStick beschikt over alle laatste snufjes, is super eenvoudig in gebruik, levert heerlijke dampprestaties, maar vooral... hij is spotgoedkoop. Klaar om deze markt te betreden? Dan zal de iStick - zeker in combinatie met Ni200 coils - je een superieure dampervaring bezorgen.

Wie was er eerst, de Box Mod of de iStick?  Box Mods waren er al voor de iStick, maar het zijn de iStickies van Eleaf die de populariteit van Box Mods tot ongekende hoogte hebben gebracht. De Eleaf iSticks zijn tot op heden met voorsprong de populairste box MODs op de markt.

En dan is er nu de Eleaf™ iSmoka iStick TC 40W. Het zijn vooral de lettertjes T en C die deze iStick onderscheiden van de andere leden van de iStick line-up. TC of “temperatuurcontrole” is immers dé grote nieuwigheid die Eleaf via dit toestel aan zijn gamma toevoegt.

Bij Temperature Control bepaal jij als gebruiker tot welke temperatuur je coil verhit wordt. Bij de iStick, kan je deze temperatuur instellen tussen de 100 en 315°C. Wil je de temperature control mode gebruiken ben je uiteraard verplicht pure nikkel coils te gebruiken (NI200). Vergeet trouwens ook niet de weerstand van je nikkel coil te locken (vast te zetten) – liefst bij kamertemperatuur – vooraleer je deze mode gebruikt.

Gebruik en prestaties

De iStick TC 40W weet hetgeen waar temperatuurcontrole in theorie voor staat wonderwel in de praktijk om te zetten: een superieure dampkwaliteit. Zuiverder, zachter en smaakvoller.

Ben je van plan dit toestel ten volle te benutten dan adviseren we absoluut het gebruik van nikkel coils aan, al is het maar om het risico op dry of burnt hits uit te sluiten. Als de coil warmer wordt dan de temperatuur die je ingesteld hebt, laat het toestel je immers niet toe te dampen.

Werkt die temperature control functie? Als je het ons vraagt wel. Als we de test doen met droog katoen merken we een zeer lichte verkleuring van het katoen vanaf 250°C. Enkel op de hoogst mogelijke temperatuur (315°C) noteerden we een lichte verbranding van het katoen.

Als we de iStick in TC mode (40Watt) instellen op 215°C met de 0.15ohm Nikkel coil, lijkt de dampproductie wat ondermaats vergeleken met onze SX Mini M Class. Onze favoriete instelling situeert zich rond de 250 graden, waarbij je mooie wolken krijgt. Iets te weinig power dus, wat je kan compenseren door de temperatuur op te voeren. En gelukkig kunnen we dat zonder katoen te verbranden (zie hoger), dus gebruiken we’m daar toch gewoon.

Wij testten de iStick met de Eleaf GS Tank met GS Air TC atomizerhead.  We kunnen hierover alvast kwijt dat dit een uitstekende combinatie is voor dampers die mond-long dampen (de damp inhaleren naar de mond en daarna naar de longen).

De Eleaf iStick 40W TC is een box mod met variabel voltage en variabel wattage.  Je kan het wattage opvoeren tot 40W. Dankzij dit vermogen kan deze iStick met temperatuurcontrole zowel standaard clearomzers als sub-ohm tanks de baas. In temperature control mode vuurt deze iStick af vanaf 0.05 ohm tot 1.0 ohm. In normale wattage mode vanaf maar liefst 0.15 ohm tot 3.5ohm. Dat zijn getallen waar zowel regular als sub-ohm dampers van zullen blozen.

De verende connectie-pin garandeert bovendien voor een naadloze connectie met gelijk welke clearomizer, tank of atomizer. De iStick is uitgerust met 510 schroefdraad, de meegeleverde eGo aansluitring maakt je toestel compatibel met elk ander eGo toestel.

De Eleaf iStick 40W TC Box Mod is verkrijgbaar in het zwart, blauw, zilver en “gunmetal” grijs. Qua uiterlijk is er niet veel veranderd. Hij is ongeveer zo groot als de iStick 20W en iStick 30W en heeft dezelfde ergonomie en typische look & feel die ook de andere Eleaf producten kenmerken. De kleine, compacte iStick (77 x 32,5 x 23 mm) past heel comfortabel in de hand en is daardoor een toestel dat je gemakkelijk de hele dag door kan gebruiken.

De Eleaf iStick 40W TC is niet alleen mooi, maar tegelijkertijd krachtig en veilig in gebruik.

Hij wordt aangedreven door een batterij met een capaciteit van 2600mAh, goed voor een paar dagen full time dampen. De batterij wordt overigens standaard meegeleverd en hoef je dus niet meer apart aan te kopen. Ideaal voor een beginner, een ervaren rot verkiest mogelijk een los verkrijgbare batterij.

De vuurknop kan je maximaal 10 seconden ingedrukt houden, daarna schakelt het toestel uit. Als de onderspanning onder 3.3v zakt of wanneer het toestel te warm wordt, schakelt het toestel eveneens uit. Bovendien is het toestel beschermd tegen overontladen.

Geef ons nog een paar weken om de (eventuele) minpunten van dit toestel aan den lijve te ondervinden… we houden je op de hoogte.

4 reacties

  1. Ben al een tijd opzoek voor van mijn greensmokes een stap verder te gaan voor betere prestaties. Ik lees dat er op de site van gods geadviseerd word voor in te stellen op 30watt. Terwijl er hier in jullie artikelen aangerand word voor nooit hoger te gaan dan 15 watt vanwege veiligheid/gezondheid. Of lees ik dit verkeerd?

    Alvast bedankt voor de info

    • hi, ik heb het artikel waarin je naar je mail refereert nogmaals doorgenomen… maar als ik het volledig doorlees dan lijkt het me toch duidelijk dat het gaat om standaard clearomizers en sub ohm tanks aan andere wetten onderworpen zijn…

  2. Da vraag ik mij nu ook af?

  3. Deze istick 40w tc is ok voor watt dampen, maar de temp controle werkt niet. Soms ok, maar dan, zonder setting te wijzigen bijna geen rook meer, apparaat gaat onmiddellijk in temp protection. (met een eleaf melo 3 en een ec ni coil van eleaf). Teleurstellend! google dit en je zal meerdere commentaren vinden over het niet correct locken van de coil op dit apparaat. Niet lopen als je tc wil gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+