Home / Reviews / E-sigaret Reviews / Volcano Ecigs Inferno Kit review
Volcano Ecigs Inferno Kit Review

Volcano Ecigs Inferno Kit review

Het Hawaiiaanse Volcano Ecigs is sinds 2009 voor menig Amerikaan de favoriete leverancier van e-sigaretten en e-liquids. Tot voor kort richtte Volcano zich exclusief op de Amerikaanse markt. Daar kwam recentelijk verandering in. Met een nieuwe website voor de Europese markt en daaraan gelinkt transport en leveringen in Europa (vroeger niet het geval) is Volcano van plan om ook ‘onze’ rokers te veroveren met een indrukwekkend gamma elektronische sigaretten.

Daar zijn we niet een klein beetje, maar héél blij mee. De reden waarom we zo hongerig zijn naar de Volcano e-sigaretten? Volcano is gekend voor het afleveren van kwaliteitsproducten en heeft in de USA een zeer sterke reputatie opgebouwd. Bovendien maken de vele positieve klantenreviews op diverse Amerikaanse sites ons enorm nieuwsgierig.

Eindelijk verkrijgbaar dus! De ideale gelegenheid om ons een starter kit te laten toesturen en Volcano aan een pittige test te onderwerpen.

De populairste Volcano e-sigaret is de Inferno. Deze zit in het gamma sinds 2010 . De Inferno die je vandaag kan kopen lijkt in bijna niets meer op die van 2010. De kit kreeg in de loop der jaren regelmatig een nieuwe facelift en onderging voortdurend upgrades met de nieuwste technologieën.

Wat zit er in de Volcano Inferno kit?

 • 1 eGo 650 mAH pass-through Batterij
 • 1 eGo 900 mAh pass-through Batterij
 • 1 Muurstekker
 • 1 Mini USB kabel
 • 1 Tube Tank BCT setup met  1.8Ω replaceable heating coil & chroom drip tip
 • 3 extra 1.8Ω heating coils
 • 15ml flesje Premium e-liquid.

 Wat vinden we goed?

 • Het eerste wat opvalt aan de nieuwe 2014 Volcano Inferno kit,  zijn de 2 krachtige manuele batterijen met een hoge capaciteit van respectievelijk 650 Mah en 900 Mah. Als je met eerst vernoemde geen twee en de grote broer geen drie à vier dagen toekomt zonder herladen, dan adviseren we contact op te nemen met je huisarts.
 • Beide batterijen zijn ‘USB pass-troughs’. Bij de meeste Inferno look-alikes vind je deze thans zeer interessante feature niet terug (kostenbesparend). USB pass-trough betekent dat je ze kan aansluiten op de USB poort van een computer. Je kan dus altijd blijven dampen, ook wanneer je je e-sigaretten bent vergeten op te laden, ook tijdens het laden.
 • De batterijen zijn van het eGo type. Ze zijn dus compatibel met zowat het hele gamma aan atomizers, cartomizers of tanks, zolang ze maar van het eGo of 510 type zijn.
 • Door 5 keer snel op de activatietoets te klikken schakel je de batterij uit. Zo vermijd je dat hij onverwacht activeert.
 • De Inferno is uitgerust met een BCT Tube Tank. (BCT = Bottom Coil Tank). De liquid doe je in een 2.5ml tank die aan de onderzijde naadloos aansluit op de atomizer (bottom coil). De atomizer met gloeidraad en lont zit dus aan de onderkant. Hierdoor is het lont altijd door liquid doordrongen en is kantelen/schudden niet meer nodig. (kantelen/schudden: om het lontje dat liquid naar de atomizer aanzuigt voldoende bloot te stellen aan –  en te verzadigen met – liquid)
 • De Tank is uitgerust met vervangbare heating coils. Daarmee bespaar je behoorlijk veel geld. De heating coil verslijt over het algemeen vrij snel. Koop altijd een clearomizer of tank waarvan je de coils kunt vervangen.
 • De tankomizer (cartomizer met tank) heeft een hoge capaciteit van 2.5ml.  Dit komt overeen met 2.5 keer de inhoud van een traditionele voorgevulde cartridge. Volledig gevuld moet je wel heel erg gek doen om een volledig gevulde Tube Tank BCT leeg te dampen.
 • Volcano biedt meer dan 35 smaken aan, de meesten in 4 sterktes (0mg, 8mg, 16mg, 24mg). Alle liquids zijn 100% van Amerikaanse makelij.  De liquids die wij geprobeerd hebben, smaken écht zoals je mag verwachten op basis van de naam die ze meekregen.
 • De inferno Tube Tank BCT met 1.8 ohm weerstand levert in combinatie met de krachtige batterij een mooie, volle damp en zeker in combinatie met de Volcano branded liquids een heel eerlijke smaak.

 

Wat vinden we minder?

 • De hoge capaciteit batterij met hoge capaciteit tank  maken van deze Inferno een vrij groot toestel en daardoor ook behoorlijk zwaar. Wie op zoek is naar een e-sigaret om daarvan te dampen en in de mondhoeken te laten ‘hangen’ zoals een gewone sigaret moet de Inferno niet aanschaffen. Ook voor onderweg of een avondje uit is de Inferno niet echt geschikt.
 • De levensduur van de heating coil is beperkt. Sommige van onze testers deden er 10 dagen mee, anderen 20. Veel hangt af van hoe(veel) je je elektronische sigaret gebruikt.
 • Niet echt geschikt voor mensen die overstap maken van gewone sigaretten; de inferno lijkt en voelt helemaal niet aan als een sigaret; iets wat voor beginners vaak cruciaal is om succesvol de overstap naar elektronische te zetten.
 • De Inferno kit is voor een eGo van dit type veel te duur (£49.99)

Review Overview

Gebruiksgemak - 8
Duurzaamheid - 9.1
Capaciteit Batterij - 8.9
Smaken en Nicotinelevels - 8
Rookvolume - 9.1
Throat Hit - 9.2
Snelheid van Levering - 8.5
Klantendienst - 8.1

8.6

De Revolutionaire Volcano Inferno Kit is een eGo e-sigaret die al uw verwachtingen inlost!

5 reacties

 1. Naar aanleiding van jullie beoordeling heb ik ca. twee weken geleden de Volcano starterskit besteld. Levering aan huis duurde echter bijna twee weken. Niettemin na ontvangts was ik erg blij. Een mooi apparaat, ziet er professioneel/degelijk uit, fantastische gier en de smaak van de liquid (Tobacco) van Volcano voldoet aan alle verwachtingen.
  Omdat de orginele Volcanoliquid op is en nu (al weer ruim een week) wacht op de nieuwe bestelling gebruik ik voorlopig de liquid Tabacco van Dekang.

  Sinds een paar dagen heb ik het euvel dat zich tussen de Tube Tank en het mondstuk een (forse) hoeveelheid liquid ophoopt met als resultaat dat ik regelmatig pure vloestof op in de mond krijg.
  Wat denken jullie, ligt dat aan het apparaat of aan de liquid?

  h.gr.
  Anton Wilkens.

  • Vorige versie wat te snel verzonden. Hierbij de goede:

   Beste mensen,

   Naar aanleiding van jullie beoordeling heb ik ca. drie weken geleden de Volcano starterskit besteld. Levering aan huis duurde echter 11 dagen. Niettemin, na ontvangst was ik erg blij. Een mooi apparaat, ziet er professioneel/degelijk uit, fantastische gier en de smaak van de liquid (Tobacco) van Volcano voldoet aan alle verwachtingen.
   Omdat de orginele Volcanoliquid al snel op was en ik nu (al weer ruim een week) wacht op de nieuwe bestelling, gebruik ik voorlopig de liquid Tabacco van Dekang.

   Sinds een paar dagen heb ik het euvel dat zich tussen de Tube Tank en het mondstuk een (forse) hoeveelheid liquid ophoopt met als resultaat dat ik regelmatig pure vloestof op in de mond krijg.
   Wat denken jullie, ligt dat aan het apparaat of aan de liquid?

   h.gr.
   Anton Wilkens.

   • Hallo, dat zou in principe niet teveel met de e-liquid keuze te maken mogen hebben. Heb je de tank al eens grondig gereinigd? Zitten alle dichtingsringen (O-rings) goed op hun plaats?
    Je kan best altijd een paar van die ringetjes en reserve coils bestellen….

 2. Ik heb deze verleden week ook aangekocht, en aangezien ik voor mijn werk in de usa zit heb ik me goed geïnformeerd bij de plaatselijke “volcano lounge”. Ik had dit ook gemerkt en ben terug gegaan voor wat meer uitleg. Onderstaand is van toepassing als je zoals eerder vermeld er natuurlijk niet teveel vloeistof hebt ingedaan.

  Aanslag is normaal, elke dag 1 a 2 keer met een doekje proper maken afhankelijk van je gebruik natuurlijk. Dit is trouwens vooral condensatie met waarschijnlijk een klein beetje vloeistof en is normaal volgens de verkoper en alle vapors die ik hier al gesproken heb.

  Wat je ook kan doen is het mondstuk en de batterij verwijderen (de heating coil moet bevestigd zijn), de 2 kleine gaatjes vd heating coil dichthouden en lichtjes blazen inde heating coil, zo zal eventuele condensatie er gewoon uitgeblazen worden via de bevestiging voor het mondstuk. Dit wordt ook aangeraden om na het vullen te doen, als je een paar keer vd e cig getrokken hebt zonder de heater te activeren om de wiek met vloeistof te doordringen.

  • Beste Philippe,

   Dank voor jouw reactie en -vooral- voor de tip.
   Het “probleem” is al minder, bijna weg.

   Ik heb de Inferno nu al weer meerdere weken in gebruik. Fantastich apparaat, aanbeveler!

   Anton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+