Home / Nieuws / Roken plots ook verboden op honderden terrassen

Roken plots ook verboden op honderden terrassen

bron: HLN.BE

Op vele honderden caféterrassen geldt, tot wanhoop van de cafébazen, voortaan ook een rookverbod. De federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid stelt plots strengere eisen aan de rookterrassen. “Aan deze simpele regel is helemaal niets veranderd”, zo reageert de federale overheidsdienst Volksgezondheid .
In een rondzendbrief luidt het dat één kant van zo’n terras “volledig én permanent open moet zijn, ongeacht de weersomstandigheden”. Is dat niet het geval, dan geldt ook daar het rookverbod. De brief is de voorbije dagen aan politie en burgemeesters bezorgd.

“Een terras moet één wand volledig open hebben om als terras en rookruimte gebruikt te mogen worden”, zegt Jan Eyckmans, de woordvoerder van de federale overheidsdienst. “Bij controles stelden we echter vast dat die open wand steeds verder werd dichtgemaakt”, met bijvoorbeeld wanden of schuifdeuren. “In dat geval geld er een rookverbod, want dan is er geen luchtcirculatie mogelijk.”

Horeca Vlaanderen reageert verbijsterd. “Iedereen interpreteerde de wet tot nog toe veel soepeler en heeft op basis daarvan zijn terras laten bouwen. Cafébazen zien zo al af van de gevolgen van het rookverbod. Met deze nieuwe terrasinterpretatie wordt het helemaal dramatisch”, waarschuwt voorzitter Jan De Haes. (belga/dea/sg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+