Home / Reviews / E-sigaret Reviews / APV/MOD / SMOK AL85 Kit Review
SMOK AL85 Review

SMOK AL85 Kit Review

Conclusie

Prestaties - 8.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9
Features - 9
Prijs - 8.6

8.8

De AL85 kit bevat een compacte stealth mod en een uitstekende baby beast tank. Voldoende vermogen en goede smaak maken dit een ideaal beginner toestel. Maar dit toestel is ook perfect voor zware jongens die een kleinere partner zoeken voor op de festivalweide.

De smok AL85 Kit is de kleine broer van de Alien 220W mod. Zijn looks verraden meteen dat SMOK met deze AL85 de concurrentie wil aangaan met de Eleaf Pico. Nét iets dikker dan de pico en met 85 watt, nét iets meer vermogen onder de motorkap.

In de kit vind je naast de controller de super populaire TFV8 baby beast sub-ohm tank, 2 Q2 coils, wat reservemateriaal en een USB laadkabel.

De AL85 – aangedreven door één uitneembare 18650 batterij – is vooral geschikt voor beginners die op zoek zijn naar een compacte kit, die uitgerust is met voldoende vermogen en een tank geschikt om heerlijk direct lung te vapen.

Net zoals bij de Alien 220W is de vuurknop geïntegreerd in de zijkant van het toestel, niet als knop maar als een bar die over de volledige zijde loopt.
De AL85 meet 71mm x 48mm x 27mm. Het is dus een vrij kleine mod. Fijn voor beginners maar zeker ook leuk als extra toestel voor ervaren dampers met zwaar geschut dat je niet zomaar naar de festivalweide meesleurt.

Omdat de AL85 dezelfde chip en hetzelfde scherm als de Alien heeft, is deze ook uitgerust met dezelfde features. Dit wil zeggen hetzelfde intuïtieve menu, dezelfde informatie op je home display. Hier kan je aflezen in welke mode je dampt, het wattage of de temperatuur, het voltage (real time), de weerstand van je coil, hoeveel ampère je uit je batterij zuigt, hoeveel puffs je genomen hebt, de pre-heat instelling en de temperatuur van je board.

Met een volledig geladen VTC6 batterij aan boord van 3000mAh, kan je aan 50watt zo’n goeie 6 uur stevig doordampen. (niet meegeleverd). Ik bedoel hier bijna mee, chainvapen. Aan het batterijdeksel dat deze batterij moet afsluiten zou SMOK wat ons betreft nog wat mogen sleutelen.

Je kan je batterij opladen via de ingebouwde USB poort. Hiervoor moet je minimum 3 uur voorzien. Beter en dubbel zo snel gaat het met een extern ladertje.

Over de prestaties van de MOD valt weinig af te dingen. De prestaties in wattage en temp mode zijn uitstekend. Wat wel opvalt is dat er geen ventilatiegaten voorzien is voor de batterij. Zou SMOK die vergeten zijn?

Wat valt er over de TFV8 Baby beast tank in deze kit nog te vertellen? Het moet zowat een van de meest gereviewde tanks zijn die er bestaan. Een heel goede tank voor liefhebbers van smaak en dampvolume. Al moet je soms wel wat geluk hebben. Gebruik de tank correct om lekkages te vermijden. We denken bijvoorbeeld aan het sluiten van de airflow bij het vullen van je tank, wat een absolute must is.

De tank houdt 3ml vloeistof vast en er zijn behoorlijk wat coil opties beschikbaar. De beste resultaten haal je volgens ons met de X4 (rond 50Watt) of met de T8 (rond 65 à 70Watt). Beiden zijn 0.15ohm coils en vergen wel wat van je batterij. Wil je die sparen ben je beter af met de Q2 of M2 coils die je op lager wattage laten dampen. (Maar je boet in qua smaak).

De levensduur van de coils varieert van 4 dagen (high vg, sweet liquids) tot 2 à 3 weken (heldere, standaard liquids met niet al te veel sweetener).

2 reacties

  1. Zaterdag terug geweest naar de dampshop omdat mijn batterij op display flikkerd juist of die aan laden is . De verkoper zegt raar heb ik nog nooit meegemaakt .hij zegt daarbij nog laad de smok al 85 eens een ganse nacht kijken wat die dan doet .oké heel de nacht geladen smorgen st ik op staat op mijn scherm. VOlT HIGH .trek de USB uit en mijn smok doet niets meer krijg ze niet meer aan gezet als ik ze terug in USB steek komt er gewoon op te staan volt high snik snik mis mijn zo goede smok all 85 is nog maar drie weken oud

  2. wat is de kost prijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+