Home / Reviews / E-sigaret Reviews / SMOK Stick One Plus Kit Review
SMOK Stick One Plus Kit Review

SMOK Stick One Plus Kit Review

In een oogopslag...

Prestaties - 8.5
Kwaliteit / Duurzaamheid - 9.2
Features - 9.2
Prijs - 8.5

8.9

De SMOK Stick One Plus is een kit die eenvoudig is en tegelijkertijd overtuigende prestaties levert. Ideaal voor de relatief onervaren damper die een fenomenale damp productie op het oog heeft. Het is een compact toestel dat veel mogelijkheden biedt. Het enige en grootste nadeel aan deze kit is het enorm hoge liquid verbruik, logisch voor de prestaties die er geleverd worden.

Met de Stick One Plus brengt SMOK een product op de markt dat eenvoudig is en tegelijkertijd overtuigende prestaties levert. Het doelpubliek voor deze producten situeert zich zo ergens tussen beginnende en gemiddeld gevorderde dampers.

In de kit van deze cilindervormige damper vinden we een eGo Cloud Plus batterij met een capaciteit van 2000mAh die zijn energie loslaat op een 3.5ml Micro TFV4 tank. De tank is uitgerust met een micro CLP2 clapton coil van 0.3ohm, daar krijg je nog een extra 0.25ohm micro STC2 stainless steel coil bovenop. De kit is uitgerust met een batterij die oplaadbaar is via een Micro USB poort. Een onmisbare USB laadkabel vervolledigt samen met een paar accessoires de kit.

SMOK Cloud Plus Batterij

Met de Stick One Plus van SMOK haal je een sigaar in huis met een diameter van 2.45cm en een totale lengte (incl. tank) van 12.3cm. Een relatief kort frame dus, dat goed in de hand ligt en makkelijk in je zak past.

Omdat dit een compact toestel is waarvan toch wel serieuze prestaties verwacht worden, is de levenscyclus van de 2000mAh batterij die een voltagebereik heeft van 3.7V-4.2V relatief kort. Afhankelijk van de coils die je gebruikt en de duur van je trekken, schatten we dat het aantal trekken dat je kan nemen vooraleer je weer moet opladen zich ergens tussen de 100 tot 180 zal situeren.  De vraag is of je wil betalen voor extra batterij capaciteit, want de prijs hiervan is natuurlijk een minder gebruiksvriendelijk – lees (veel) groter device.

Om even terug te komen op het voltagebereik. Bij een volgeladen batterij is dit 4.2V. Dit zakt gaandeweg bij het gebruik naar 3.7V. We spreken hier dus over een toestel met niet instelbaar (vast) voltage. Niet dat je je hierin druk moet maken. De batterij levert meer dan voldoende power om de meegeleverde tank en coils hun ding te laten doen.

Zoals aangegeven is de Stick One Plus een heel eenvoudig toestel. Je gebruikt hem op exact dezelfde manier als een gewone eGo e-sigaret met dat verschil dat de prestaties een stuk beter zijn. Je tank aan de bovenzijde met liquid vullen, vijf keer snel opeenvolgend op de vuurknop drukken om het toestel aan te zetten en je bent aan het dampen. Meer hoef je echt niet te weten.

Voor wie zich zorgen maakt over het veiligheidsaspect, de SMOK Stick One Plus is beschermd tegen kortsluiting, onderspanning en lage weerstand. Druk je (per ongeluk) te lang op de vuurknop, dan schakelt het toestel zich na 8 seconden zelf uit.

In deze kit zit slechts één batterij. Voor deze Stick One Plus geldt dan ook dat wanneer je batterij leeg is, je opties beperkt zijn tot dampen via de laadkabel of in het ergste geval helemaal niet dampen tot je batterijtje weer is volgelopen. Vooral als je slechts over één toestel beschikt is dit vaak vervelend.

SMOK Micro TFV4 Plus Tank

SMOK Stick One Plus Kit ReviewDe Stick One Plus Kit is uitgerust met de Micro TFV4 Plus tank, een glazen tank met regelbare luchttoevoer en een dubbelgelaagde drip tip. Als je ernaar kijkt zou je het ‘m niet geven, maar dit tankje heeft een capaciteit van maar liefst 3.5ml.

Deze micro tank is lid van populaire SMOK TFV4 familie, waar ook de kleinere Nano TFV4 tank deel van uitmaakt.  De Nano en de Micro tank maken overigens gebruik van dezelfde coils. Je mag dan ook uitgaan van dezelfde uitstekende dampervaring. De coils zijn wel kleiner dan die van de originele TFV4 maar ze leveren quasi dezelfde prestaties. De hoeveelheid damp die dit kleine toestel produceert kunnen we haast als overdreven bestempelen. Fenomenaal. De downside hiervan? Een fenomenaal liquidverbruik. Gelukkig is de tank eenvoudig en snel te vullen via de bovenzijde. Verwacht je eraan dat je meerdere keren per dag je tankje zal moeten bijvullen, de uitgaven om je liquidverbruik te bekostigen zouden dus wel eens fors kunnen oplopen.

Overbodig vinden wij de mogelijkheid om de kant-en-klare SMOK Micro coils te vervangen door een RBA basis (niet in de kit). Je hebt de keuze tussen een Micro RCA (een deck voor single coils) of een Micro R2 (een deck voor dual coil builds). De Cloud Plus batterij heeft geen variabel wattage en ondersteunt geen temperatuurcontrole. In deze combinatie heeft een RBA dan ook totaal geen nut. Het geeft je wel wat meer opties als je van plan bent deze tank ook op een geavanceerde MOD of iets dergelijks te gebruiken.

Wat we goed vinden aan deze SMOK Stick One Plus kit

 • Eenvoudig en heel gebruiksvriendelijkheid
 • Degelijke materialen en bovendien goed gebouwd
 • Zeer Compact
 • Handig Top fill systeem
 • Fenomenale dampproductie en prestaties
 • Uitgebreide coil familie
 • Ziet er tof uit

Wat we minder goed vinden aan deze SMOK Stick One Plus kit

 • Hoog liquidverbruik en dus regelmatig hervullen tank
 • Relatief beperkte autonomie
 • Vaste batterij en dus enkel via de kabel dampen tijdens opladen

SMOK Stick One Plus vs. Joyetech AIO

Op vlak van dampproductie vinden we de SMOK Stick One Plus de beste keuze. Echte smaakliefhebbers zijn misschien beter af met een AIO van Joyetech.

Een reactie

 1. Zijn de batterijen van deze toestellen apart verkrijgbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+