Home / Nieuws / Smoketronic via TV Shopping

Smoketronic via TV Shopping

De laatste tijd wordt er via TV shopping massaal veel reclame gemaakt voor de elektronische sigaret van Smoketronic. Als je de Smoketronic bestelt krijg je een kit toegestuurd die 2 E-sigaretten, 10 Reservevullingen en 1 USB-lader bevat. Uiteraard: voor de snelle beslissers gratis een extra batterij & 10 gratis filters.

Net zoals bij het filmpje van de kale man die geen vrouwen meer kan versieren en dringend het wondermiddel moet bestellen om de haargroei terug te activeren zodat al zijn problemen van de baan zijn, zit ook dit filmpje commercieel gezien sterk in mekaar.

Frappant is bijvoorbeeld de scene waar een moeder gezellig in de zetel zit te keuvelen met haar zoontje en de rook van haar elektronische sigaret quasi recht in het gezicht van het kind uitblaast.

Het geeft inderdaad aan dat je kan elektronisch roken waar en wanneer je maar wil, we betwijfelen echter sterk of dit wel deontologisch verantwoord is.

Kwaliteit

Laten we het bovenstaande even terzijde. Iedereen mag immers zijn produkt positioneren. Belangrijker is de kwaliteit van het produkt. We hadden eigenlijk geen woorden willen vuilmaken aan de Smoketronic, maar de reacties die ons toestromen van gedesillusioneerde (ontgoochelde) klanten heeft ons er toch toe aangezet dit artikeltje te publiceren.

Daar we de Smoketronic zelf niet getest hebben, hebben we het recht niet uitspraken te doen over de kwaliteit van het produkt. De reacties die we binnenkrijgen, bevestigen echter wel onze vermoedens en geven aan dat er véél betere alternatieven zijn.

Dus snelle beslissers… zelfs al krijg je vandaag niet 2 maar 10 e-sigaretten met 100 gratis vervangbare filters… bezint voor ge begint!

5 reacties

 1. hallo,
  Ik had een vraagje over de tv-uitzendingen.
  Ik zag op een bepaald moment dat een vrouw in het bijzijn van haar (klein)zoon de smoketronic nuttigde, ik vroeg mij af of dit eigenlijk wel verantwoord is? uiteindelijk is dit echt niet het goede vb, roken blijft ondanks de afwezigheid van teer toch een verslaving die heel wat geld blijft kosten.
  en qua voorbeeldfunctie kan dit ook wel tellen.

 2. E-sigaretten zijn volgens de Belgische wetgeving ‘geneesmiddelen’ die geen marktvergunning hebben gekregen en bijgevolg niet mogen verkocht worden. Straf dat ze op een Belgische zender reklame maken voor dit soort producten. Bovendien zijn er tal van onwaarheden die worden verteld. De bewering dat deze sigaretten niet schadelijk zouden zijn, is de eerste manifeste misleidende leugen. Ook deze sigaretten bevatten toxische stoffen (zoals nicotine) die dodelijk zijn. Er wordt ook beweerd dat je in België deze producten overal kan roken. Eveneens een leugen. Iedereen weet dat ook namaaksigaretten en andere zaken die aanzetten tot roken (vb asbak) eveneens verboden zijn. Kan er niet opgetreden worden tegen dit soort leugenachtige en gevaarlijke aanprijzing van verboden producten?

 3. Oh Ja inderdaad! Ik zou mezelf doodgewoon isoleren van mijn (klein)kinderen,
  Zo kan ik ze niet blootstellen aan rook. Ik vraag mij resoluut af wie zich zo’n vragen stelt bij een reclame.
  Trouwens, elektronisch wordt met een “k” geschreven en reclame met c speciaal voor Kris. Of zouden spellingscorrecties aanzetten tot te juist schrijven ? Kan er niet opgetreden worden tegen mensen die zo onverdraagzaam zijn, of zij die op internet retoriek gebruiken om hun nutteloze standpunten te verdedigen?

  • wij zijn alleszins verdraagzaam t.o.v. het verkeerdelijk gebruik van de C en de K. elektronisch, electronisch, kris, cris, reclame, reklame … het brengt taal tot leven!

 4. De filters zijn een ramp uit geen ene komt er rook uit.en smaakt naaar niks.groot bedriegers!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+