Home / Nieuws / Tabaksgigant Philip Morris gaat elektronische sigaretten produceren.

Tabaksgigant Philip Morris gaat elektronische sigaretten produceren.

Na Lorillard en Reynolds American zet ook Philip Morris nu de stap richting elektronische sigaret.

Na meer dan 150 jaar sigaretten te hebben geproduceerd, kondige Phlip Morris recentelijk aan dat het zou starten met de verkoop van e-sigaretten.

Phlip Morris International zou $100 miljoen investeren om op korte termijn een product te lanceren. Philip Morris investeert zo in een product dat wel eens de ondergang van zijn eigen core-product zou kunnen zijn.

Er zijn dan ook redenen genoeg om stappen in deze richting te zetten. De sigaret in zijn nieuwe vorm is waarschijnlijk de beste garantie om het voortbestaan van de tabaksfabrikanten te kunnen garanderen.

Een aantal concuncurrenten van Philip Morris, zoals Lorillard en Reynolds American zijn al langer actief in deze markt. Hun marktaandeel is vooralsnog beperkt, maar Philip Morris verwacht dat het – dankzij de enorme budgetten die beschikbaar zijn – beter gepositioneerd is om een aantrekkelijk en succesvol product te ontwikkelen.

Een andere belangrijke reden is de dalende Amerikaanse sigarettenmarkt. Het is een feit dat steeds minder Amerikanen roken en dat degenen die nog roken, minder roken. Niet alleen de Amerikaanse maar ook in de rest van de wereld begint de gigantische sigarettenmarkt trouwens te vertragen.

De elektronische sigaretten markt daarentegen ziet er helemaal anders uit. Hier zie je een omgekeerd beeld. Deze markt zou dus wel eens een belangrijke rol kunnen spelen om een antwoord te beiden aaan de erosie van het traditionele product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+