Home / Reviews / E-sigaret Reviews / Klassieke elektronische sigaret Reviews: de conclusies
Reviews Elektronische Sigaretten

Klassieke elektronische sigaret Reviews: de conclusies

Last Update -November 2016.

Bij het lanceren van deze website draaide het vooral om klassieke elektronische sigaretten. Toestellen die eruit zien als een gewone sigaret.

De klassieke e-sigaret was het eerste alternatief om rokers van de sigaret te houden.

Ondertussen zijn er heel wat nieuwigheden in de e-sigaret wereld. Toestellen werden groter, met meer capaciteit, instellingen en mogelijkheden. Dit alles bracht wel met zich mee dat de zaken ietwat gecompliceerder werden.

Ook vandaag is er nog steeds een publiek dat het eenvoudig wil houden. Het zijn rokers die op zoek zijn naar een toestel waar geen onderhoud aan is en waaraan geen instellingen moeten geconfigureed worden. Deze groep wil dat de handeling van het dampen zo goed mogelijk aansluit bij het roken van een sigaret. Bovendien kiezen velen voor dit soort toestel omdat het niet groter is dan een sigaret en omdat het gebruik “dummy proof” is.

Er zijn massaal veel aanbieders van dit soort elektronische sigaretten, maar er zijn maar een paar wereldspelers die erin slagen binnen de mogelijkheden een product aan te bieden dat een waardig alternatief is voor een gewone sigaret.

Als je op zoek bent naar iets dat lijkt op een sigaret, maar er geen is, dan zouden we onze keuze beperken tot VAPOUR 2, ePUFFER,  VaporFi of JAC VAPOUR. Van al de rest: blijf er vanaf! Het gros is de benaming e-sigaret niet waardig. Dat is de beste tip die we je kunnen geven.

In een recente publicatie op deze website – wij noemen het ons “eindwerk over de elektronische sigaret ” kan je lezen welke de 12 belangrijkste criteria zijn bij de keuze van zo’n mini of klassieke e-sigaret.  Je vindt er terug wie “top class” scoort op al deze criteria en wat wij Vapour 2  als beste e-sigaret keuze in dit segment naar voren schuiven.

In onze reviews houden we voornamelijk rekening met deze belangrijke factoren:

  • gebruiksgemak
  • hoeveelheid geproduceerde rook / sensatie in de keel
  • prijs / kwaliteit
  • smaak
  • levertermijn
  • garantie

In tegenstelling tot vele andere merken van mini elektronische sigaretten – die samengesteld zijn uit 3 of soms zelfs 4 componenten – bestaan de elektronische sigaretten die we hebben opgenomen in onwe reviews uit 2 componenten: een batterij en een cartridge met ingebouwde verstuiver.

Dat biedt een hele reeks voordelen. Eerst en vooral is dit veel makkelijker in gebruik. Je schroeft de cartridge op de batterij en je kan beginnen roken. Bovendien moet je je geen zorgen maken over een verstuiver die vervuild raakt en minder rook produceert. Een zeer lastige zaak als je aan het roken bent en er komt ineens geen rook meer uit die sigaret van je. Is de batterij leeg? Is de cartridge leeg? Is er iets met de verstuiver?

Deze problemen heb je niet met elektrische sigaretten die uit 2 delen bestaan (en ook ietsje duurder zijn). Elke nieuwe cartridge bevat een nieuwe verstuiver.

De beste keuzes hebben we voor jullie onder de loep genomen. Op zoek naar een gedetailleerde review?  Klik dan hier: Vapour 2  |  ePuffer

Gebruiksgemak:
Vapour 2 bestaat uit 2 componenten, een absolute must voor iedereen die start met elektronisch roken. Het gamma van accessoires dat Vapour 2 aanbiedt is bovendien impressionant. De stijlvolle draagbare lader zorgt ervoor dat je nooit zonder batterij valt. In de Ultimate kit zit alles wat je nodig hebt om niet alleen de week na je aankoop, maar ook de periode daarna gegarandeerd tevreden te zijn.

Hoeveelheid geproduceerde rook:
De volle en warme damp die vrijkomt is vergelijkbaar met die van een gewone sigaret. Dat komt omdat Vapour 2 in tegenstelling tot de meeste andere merken 4.2 volt batterijen gebruikt in plaats van 3.7 volt.  Ook hier geldt dat de sensatie in de keel vooral merkbaar is wanneer je gebruik maakt van cartridges met een nicotinegehalte van meer dan 12mg. De volle damp met dichte structuur zorgt voor de perfecte throat hit. Daarom alleen al blijft de Vapour 2 onze compacte favoriet voor elk avondje uit.

Prijs/Kwaliteit & Garantie:
Vapour 2 is niet goedkoop. Zeker als je het vergelijkt met de vele B-merken die op de markt te verkrijgen zijn. Thans, kwalitatief is Vapour 2 gewoon een stuk beter dan deze merken en krijg je dus waar voor je geld. (Wil je geen lucht zuigen maar damp, dan is het raadzaam ‘iets’ meer uit te geven). Vapour 2 biedt bovendien levenslange garantie en 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Smaak:
Cartridges zijn verkrijgbaar in 10 smaken: 3 tabakssmaken, munt en nog een reeks exotische varianten. Ook al hou je niet zo van muntsigaretten, de munt 18mg is een uiterst leuke ervaring!

Tip: Wij testten de Vapour 2 ultimate kit. Uiteraard geniet deze kit onze voorkeur, maar we bergrijpen dat deze in aanschaf niet binnen ieders handbereik ligt.  De Vapour 2 Standard Starter Kit, die bestaat uit 2 batterijen, 1 smart USB lader, 1 muurstekker en 10 cartridges is wellicht de interessantste keuze wanneer het ook om de knikkers gaat (of de Standard Liquid Starter Kit, met navulflesjes in plaats van voorgevulde cartridges). Deze kits die voor het overige hetzelfde zijn, bevatten alles wat je nodig hebt en is het minimum wat een nieuw elektronisch roker nodig heeft om degelijk van start te kunnen gaan.

ePuffer

Gebruiksgemak:
De ePuffer e-sigaret bestaat uit 2 componenten, en werkt met een gepatenteerd magnetisch klik systeem. Niet te verslaan qua gebruiksgemak. De kleine batterijen liggen heel comfortabel in de hand.

Hoeveelheid geproduceerde rook:
De kleine sigaretten van ePuffer leveren onverwacht veel damp en staan bekend voor hun goede throat hit. Misschien wel de ideale e-sigaret voor rokers die de overstap maken.

Prijs/Kwaliteit & Garantie.
Wat kwaliteit betreft een van de weinige top producten op de markt én zeer scherp geprijsd. Voor €39 heb je al een hele kit! Je kan de ePuffers 30 dagen proberen en terugsturen zonder dat je daar een reden voor moet opgeven!

Smaak:
Je kan deze cartridges verkrijgen in een hele reeks smaken: 6 soorten tabak (met verschillende nicotinegehaltes) en 6 “sweet tastes”. ePuffer heeft een “variety pack” beschikbaar, dit is een pack van 6 cartridges met alle tabakssmaken uit het gamma. Zo kom je onmiddellijk te weten wat jou het meest aantrekt. De ePuffer tabakssmaken zijn njmammie!

Google+