Home / Nieuws / Update nieuwe directieven EU aangaande elektronische sigaretten

Update nieuwe directieven EU aangaande elektronische sigaretten

Eerder stuurden we een bericht de wereld in waarin toegelicht werd dat EU aan een nieuwe richtlijn werkt aangaande tabaksproducten. In de eerste versie van deze richtlijn zag het er niet goed uit voor de elektronische sigaret. Er hing immers een mogelijke verbanning van deze toestelletjes in de Europese Unie in de lucht.

Het zal wellicht niet zo’n vaart lopen. De enorme druk die uitgeoefend werd vanuit de E-sigaret industrie, via verschillende petities alsook een aantal deskundigen lijkt zijn vruchten af te werpen.

In de herwerkte versie van de richtlijn is er geen sprake meer van het oorspronkelijke volledig verbod op nicotinehoudende elektronische sigaretten. Een aantal elementen zoals de beperking van de nicotineconcentratie tot 4 mg per ml werden uit het voorstel verwijderd. Tegelijkertijd blijft het verbod op “exotische” smaken/flavors gehandhaafd.

Het ziet er bovendien naar uit dat het voor de e-sigaret niet langer een vereiste zal zijn om als geneesmiddel te worden geclassificeerd om vrij in de handel verkocht te kunnen worden. Dit wordt alleszins niet meer vermeld.

De verschillende bewijzen waarin aangetoond werd dat e-sigaretten minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten hebben er duidelijk voor gezorgd dat de beleidsvoerders een (licht) gewijzigde koers zullen varen. Verwacht wordt dat er een meer gematigde regeling uit de bus zal komen om de elektronische sigaret een eerlijke kans te gunnen.

Al weet je maar nooit. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+