Home / Beginners / Aankoopgids Beginners / Valkuilen bij de aankoop van je eerste elektronische sigaret
Waarop letten bij de aankoop van je eerste e-sigaret?

Valkuilen bij de aankoop van je eerste elektronische sigaret

Voor (e)-rokers die geen toegang hebben tot youtube op hun werk, hieronder de uitgetypte versie (spreektaal).

Deze video willen we met de mensheid delen omdat we vinden dat het volledig de verkeerde kant uitgaat met de elektronische sigaretten industrie. Mensen die de overstap willen maken van sigaretten naar elektronische sigaretten beginnen zich te informeren en worden het hoofd zot gemaakt met termen als sub-ohm tanks, box mods, variabel wattage, temperatuurcontrole, airflow control, cloudchasing, rebuildables, sextuple coils, coil recognition, tankcapaciteit, pyrex glas, high drain batterijen, direct lung inhaling … enfin we kunnen zo nog wel even doorgaan…

Ze lezen en ze lezen en hoe meer ze lezen denken ze dat ze dat allemaal nodig hebben want ze willen de beste smaakbeleving, de beste throat hit en de grootste dampwolken.

Dan willen ze iets kopen, maar ze zien de bomen door het bos niet meer. Ze lezen over beginners toestellen en toestellen voor gevorderden. Ze denken “die voor gevorderden zullen wel beter zijn”. Ze laten zich leiden door een review waarvoor iemand serieus betaald werd om een of ander product te promoten of ze laten zich leiden door de prijs; duurder zal wel beter zijn zeker?

Dan komen ze thuis met een toestel. En dan krijgen wij vragen en bemerkingen binnen waarvan ons haar rechtop gaat staan:

 • De tank van mijn sigaret is uitgelekt in mijn handtas, betekent dat dat die defect is?
 • Ik krijg vaak liquid in mijn mond, ligt dat aan mij of aan het toestel?
 • Dat ding is zoveel groter dan ik dacht, zijn er kleinere toestellen die jullie aanbevelen?
 • Ik proef alleen maar verbrande smaak, hoe kan ik dit oplossen?
 • Ik heb een mega grote tank gekocht maar die is na een uur al leeg, krijg ik dan zoveel nicotine binnen?
 • Ik heb een toestel gekocht van 75 watt maar er komt nauwelijks damp uit. Bestaan er nog zwaardere toestellen?
 • Die damp is zoveel scherper in mijn keel dan een gewone sigaret en als ik het wattage laat zakken komt er geen damp meer uit, wat doe ik mis?

Als uw mailbox dagelijks met dit soort berichten overspoeld wordt, denk je toch “hier klopt iets niet”?

De kern van het probleem is dat de beginner door de overflow aan (mis)informatie volledig de essentie kwijt is.

Wat is die essentie?

 • De beginner heeft een klein en discreet toestel nodig. Een sigaret die in de broekzak of zelfs in de portemonnee past en overal zonder zorgen mee naartoe kan. (geen intimiderende mod die hij overal moet rondsleuren)
 • De beginner heeft een toestel nodig waar hij niet naar moet omkijken. Een sigaret die niet lekt, die hij overal kan laten rondslingeren, iets waar geen onderhoud bij komt kijken.
 • De beginner heeft een toestel nodig dat gebruiksvriendelijk is, iets dat je niet verkeerd kan gebruiken, iets dat gewoon werkt en waar voldoende en vooral altijd en voldoende damp uitkomt, no matter what, zonder zich zorgen te moeten maken over voltages, wattages, temperaturen of gelijk welke instellingen.
 • De beginner heeft een toestel nodig dat klaar is voor gebruik. Iets waar geen werk aan is. Het enige wat hij moet doen is het ding aan zijn lippen zetten wanneer hij goesting heeft in een sigaret.
 • De beginner heeft een toestel nodig dat hem kan helpen te stoppen met roken en eventueel zijn nicotineverslaving kan
  helpen afbouwen. Iets waarbij hij zijn nicotineverbruik kan monitoren. (geen configuratie waarbij hij 4, 5, 6 of zelfs meer
  milliliters liquid per dag consumeert)
 • De beginner heeft een toestel nodig waar evenveel damp uitkomt als een gewone sigaret, een toestel dat dezelfde throat hit levert dan zijn gewone sigaret. (hij heeft geen wolkenmachine nodig of iets dat een aanslag is op zijn keel)
 • De beginner heeft een toestel nodig, waarbij hij zich geen zorgen moet maken of de voltages wattages of temperaturen te hoog oplopen zodat er toch weer kankerverwekkende stoffen kunnen vrijkomen.

Samengevat, de beginner heeft een GOED beginnerstoestel nodig en geen gevorderd toestel.

Een e-sigaret voor gevorderden is een e-sigaret die bedoeld is voor mensen die niet meer bevredigd geraken door een
beginners sigaret en zonder er bewust van te zijn zich storten in een nieuwe verslaving. Mensen die steeds meer liquid
en steeds hogere wattages nodig hebben om hun dampverslaving en verlangens meester te blijven.

Een e-sigaret voor gevorderden is er eentje voor mensen die misschien wel gestopt zijn met roken, maar die je
vandaag 24/24 7/7 met zo’n elektronische versie zal spotten. Je kent ze heus wel, ze zitten de ganse dag van hun elektrostokje te lurken.

 

4 reacties

 1. graag wat meer info!

 2. Kris Peetroons

  Zeer intresssant, heb me zo al laten vangen door smokesmarter.nl en nog andere Nederlandse vapeshops . Welk toestel raad u aan voor beginner die wil stoppen met roken en nu zo’n 25 sigaretten per dag rookt? Hoeveel kost het? En bestaat er vloeistof zonder smaak? Heb is gelezen dat het de smaakstoffen zijn die ongezond zijn, is dat waar?

 3. zeer interessant voor een leek die wil stoppen en echt een eenvoudig model wil, maar idd door het bos de bomene niet meer zien, welk beginnersmodel raadt u aan ?

 4. ik gebruik een justfog q16c en doet wat het moet doen, je hebt ook q16 oudere versie enkel verschil is de letter c dat staat voor childproof, bij het uitdraaien van de tank moet je deze indrukken anders blijf je draaien zonder dat die opengaat, je kan voltage regelen van 3,2 volt naar 4,8 volt ik gebruik meestal 4,2 volt past het best bij mij , als coils zijn er 1,2 ohm en 1,6 ohm. gebruik beiden hangt af van welke vloeistoffen ik gebruik en smaken, dit zijn persoonlijke keuzes.vind wat jij lekker vind ,verschil van persoon tot persoon.toen ik sigaretten rookte kostte me dit 70 euro per week nu amper 5 euro . gebruik tussen 3 en 4 milliliter per dag, ik begon met 12 mg nicotine in begin maar dit was teveel want in begin vape je meer uit nieuwsgierigheid en dan kan je beter laag beginnen tussen 3 en 6 miligram.mocht dit te weinig zijn dan kom je aan je nicotine door meer trekjes en later kan je nog verhogen bij volgende bestelling. er zijn nog andere merken maar deze is mijn eerste en bevalt me goed, heb een tweede zelfde gekocht omdat je dan twee batterijen hebt en twee tanks , bij de ene gebruik ik nicotine en bij de andere niet dan kun je afwisselen zonder nicotine overdossisen waardoor je je soms belabberd en misselijk kunt voelen. meestal wil je gewoon vapen en niet telkens nicotine gebruiken.hoop dat jullie er wat aan hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+