Home / Nieuws / Waalse ambtenaren die roken moeten prikken

Waalse ambtenaren die roken moeten prikken

Ambtenaren van de Waalse administratie die roken, moeten zich voortaan registreren bij het verlaten van het gebouw en bij hun terugkeer. De tijd die ze roken wordt bovendien afgetrokken van hun arbeidstijd. Dat schrijft Le Soir. Vlaamse ambtenaren worden niet onderworpen aan de prikmaatregel, aldus het kabinet van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA).

In een brief aan het kader schrijft de algemeen directeur van de administratie – Service public de Wallonie – dat de aanwezigheid van rokende ambtenaren voor de kantoren geen positief imago geeft aan de administratie.

Roken uit het zicht
De ambtenaren worden dan ook gevraagd te roken in de binnenplaatsen van de kantoren of op de parkings buiten, maar alleszins “uit het zicht” van voorbijgangers. En: het niet respecteren van deze maatregel, kan aanleiding geven tot een disciplinaire procedure. Nog volgens de brief moet het personeel zich registreren bij elk vertrek en aankomst, wat ook de reden is. De vakbonden spreken van een nieuwe stigmatisering van rokers. Ze willen dat de directie terugkomt op de plannen.

Vlaamse ambtenaren moeten niet prikken
Het kabinet van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois heeft intussen laten weten dat de prikmaatregel niet van toepassing is voor ambtenaren van de Vlaamse administratie. “Het is wel verboden te roken aan de hoofdingang van de gebouwen, maar de Vlaamse ambtenaren moeten niet prikken bij het verlaten van het gebouw.” Het kabinet liet ook weten preventiecampagnes te voeren, die de mensen moeten stimuleren om te stoppen met roken.

(belga/sps/adha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+