Home / Beginners / E-Sigaret Beginners Info / Zomertips Deel 2: Vliegen met vape gear doe je zo!

Zomertips Deel 2: Vliegen met vape gear doe je zo!

Officieel heeft de ICAO (International Civil Aviation Organization) een verbod opgelegd voor het vervoeren van e-sigaretten in de bagage. Ze mogen dus enkel nog meegenomen worden in de handbagage. Het gebruik van je toestel aan boord is echter een ander verhaal. Dat is logischerwijs (op een uitzondering na) verboden.

E-liquids mogen dan weer wel in de bagage. Voor e-liquid gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen. De meeste maatschappijen hanteren een maximum volume voor  vloeistoffen die in de handbagage mogen meegenomen worden (en dit in een verzegelde doorschijnende plastic zak). Wil je e-liquid mee voor een snelle dampsessie vlak na landing, dan kan je dus wat vloeistof meenemen in de handbagage. We adviseren dit wel te beperken…

Door het drukverschil in de lucht is de kans zeer groot dat je gevulde tank in handbagage of koffer gaat lekken. Zorg er dus voor dat je clearomizer of sub-ohm tank steeds leeg zijn wanneer je ze mee aan boord neemt. Hieraan gelinkt dien je er bij het transport ook absoluut te vermijden dat losse batterijen met elkaar in aanraking kunnen komen. Door wrijving is er namelijk kans op explosie. Extra batterijen vervoer je steeds in een daarvoor voorziene battery case.

Alles op een rijtje.

  1. Schroef je tank van je toestel en zorg ervoor dat de tank leeg is.
  2. Schakel een toestel met ingebouwde batterij volledig uit.
  3. Haal bij een toestel met uitneembare (meestal 18650) batterijen, de batterijen uit het toestel.
  4. Transporteer je (extra) batterijen in een battery case om wrijving en eventuele explosie te vermijden. (nooit in je broekzak!)
  5. Neem al deze hardware mee in je handbagage.
  6. Neem indien nodig een klein flesje e-liquid mee in je handbagage.
  7. Verpak de overige e-liquid zorgvuldig in een plastic zak in je koffer.

Prettige Vakantie!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google+